Altay Tankı 2023'te TSK envanterine girecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerli ve milli tank projesi Altay'la ilgili "Altay Tankı'nı 2023'ün başında orduya teslim edeceğiz." dedi.

Altay Tankı'nın yıllardır ertelenmesinin sebebi motor sıkıntısıydı. Geçtiğimiz aylarda BMC Power'ın BATU isimli 1500 beygirlik motoru üretmesi ve ilk kez çalıştırmasıyla beraber Altay'ın motor sıkıntısı da çözülmüş oldu.

1625230490181.png


Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şahsi düşüncemi paylaşacak olursam, Altay Tankı 2022'nin ilk ya da ikinci çeyreğine kadar seri üretime sokulup orduya teslim edilebilecek seviyede. Teslim tarihinin 2023 olarak açıklaması bence tamamen 2023 yılında yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili. Siz ne düşünüyorsunuz?
 
Teslim tarihinin 2023 olarak açıklaması bence tamamen 2023 yılında yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili. Siz ne düşünüyorsunuz?
Yani. Her şey gibi bu da bir seçim vaadi. Öte yandan ben inanmıyorum 2023'te bile envantere gireceğine. Hatta malumun söylediği hiçbir şeye inanmıyorum.
 
Hele şükür. Hala uzak bir tarih de artık ne zaman envantere gireceğini biliyoruz. Bence de 2023 de seçim olacağı için bu kadar şey yapılıyor :( bir de bizim yerli uçaktan haber var mı ?
 
Hele şükür. Hala uzak bir tarih de artık ne zaman envantere gireceğini biliyoruz. Bence de 2023 de seçim olacağı için bu kadar şey yapılıyor :(
Neyse ki TF-X için de 2023 demediler, arka tarafımla gülerdim yoksa.
Umarım TOGG gibi göz boyamalık, bir hafta sonrası unutturulacak bir proje olmaz. İyi veya kötü bir yerli tankımızın olması lazım.
Yıllardır var olan bir proje Altay. Şu anlık göz boyamak dışında çok bir işe yaradığını görmesek de umutlu olduğum projelerden birisi.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı