Alternatif topraklama yöntemleri nelerdir?

Adonis19

Picopat
Katılım
16 Eylül 2023
Mesajlar
635
Çözümler
6
Yer
Pamukkale
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
MacBook Air M1
Ipad Air M1
HP Victus 15L Gaming TG02-1014NT Intel Core i5 13400F 16GB DDR4 RTX3050
IBM System X3650 M3 Xeon x5675 (2 Sockets) 64GB DDR3
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Özel Dedektif
Merhaba,
Sorunum şu şekilde bulunduğum binada topraklama var mı yok mu emin değilim.
Var ama yetersiz geliyor gibi bir durum mevcut. Nötr'e bağlamış olma olasılıkları çok yüksek.
Elektronik cihazlarımı ve homelabımı korumam için bir topraklama hattına ihtiyaç duyuyorum ancak bakır çakma yöntemi ile vb. topraklama yapmam mümkün değil zira etraf tamamen beton.
Cihazlarda çok fazla elektriklenme ve statik elektrik sorunu yaşıyorum. Çoğu zaman kısa devre oluyorlar. Yeni aldığım cihazlar da bu şekilde. Hiçbir cihazım da bozuk değil. Binanın elektrik sistemi çok dandik. Bakır kablo bile kullanılmamış boyanmış alüminyum gibi bir şey. Bu sorunu nasıl çözebilirim?
Bu sorunu çözmek için bir cihaz vb. mevcut mudur? Direk evin topraklama hattını ona bağlasam da kurtulsam diye düşünüyorum.
 
Sigorta kutusu üzerinden evin her yerine topraklama döşenebiliyor fakat bunu tek başına yapamazsın bir usta bulman lazım.
 
Sigorta kutusu üzerinden evin her yerine topraklama döşenebiliyor fakat bunu tek başına yapamazsın bir usta bulman lazım.
Olay o değil. Olay topraklama yapacak açık yüzey olmaması. Binanın her yeri beton. Ben alternatif bir çözüm arıyorum. Klasik topraklamayı ben de biliyorum ana şarteli indir topraklama kablosuna bağla bakır levha göm o basit. Sorun onun mümkün olmaması bu durumda.
 

Geri
Yukarı