Altın nereden alınmalı?

ilkaydmr

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar herkese selam,
Ben her ay maaş aldıkça bir kısmıyla altın almak istiyorum ancak yatırım konusunda bilgim olmadığı için bunu nereden almalıyım bilemedim.
Sizce bankadan altın hesabı açıp oradan mı almalıyım yoksa gidip kuyumcudan fiziksel altın mı almalıyım?
Hangisinin komisyonları daha iyi olur ya da hangisi daha güvenli olur?
Alacağım miktarlar belli değil. Örneğin bir ay 5.000 lira değerinde alırım bir ay 2.000 lira değerinde gibi.
Bu arada sadece garanti bankasında hesabım var. Mecbur olmadıkça diğer bankalardan hesap açmayı düşünmüyorum.

Dostum bence banka uygulamalarından alman daha mantıklı ne olacağı belli olmaz evine hırsız girer veya deprem olur bütün para kalır oradaki 6 şubat depreminde gördün bunları o yüzden en güvenlisi banka uygulamaları.

Saklayacak yerin varsa fiziksel al bizim kuyumcu ile akrabalık var seçimden önce 500klik altın yapıp verdik belge elimizde altınlar kuyumcuda

Saklayacak yerin varsa fiziksel al bizim kuyumcu ile akrabalık var seçimden önce 500klik altın yapıp verdik belge elimizde altınlar kuyumcuda
İnternet üstünden 1₺ pahalı alıp 1₺ ucuza satıyorsun bu arada internet ustundede az miktarda altın var

Yatırım tavsiyesi değildir:
Bankadan döviz ve altın alınmaz. Banka doları yüksekten satar ama senden dolar alırken düşük fiyattan alır. Ben hep serbest piyasadan( kuyumcu ve döviz büroları) alırım, döviz ve altın fırlayınca en yüksek fiyatı veren bankaya satarım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Saklayacak yerin varsa fiziksel al bizim kuyumcu ile akrabalık var seçimden önce 500klik altın yapıp verdik belge elimizde altınlar kuyumcuda.

İnternet üstünden 1₺ pahalı alıp 1₺ ucuza satıyorsun bu arada internet ustundede az miktarda altın var.

Yüklü bir miktar değilse bence 1 TL'nin fazla önemi olmaz.

Yıl olmuş 2023 hala fiziksel alıp evde saklanmaz hırsız var bilmem ne var daha geçen gün bizim mahallede yaşandı evde ne var ne yok almış gitmiş, en para aç oradan alış satış yaparsın.

Evet güvenlik konusunuda ben de bankadan alınmasının daha güvenli olacağını düşünüyorum.
Bankadan aldığım zaman piyasanın üstünde bir fiyattan alacağım için satarken zarar etmem değil mi?

Hafta sonları piyasalar kapalı olduğu için fiyatlar yüksek olur hem alırken hem de satarken burada büyük bir makas olur yani hafta içi almanız ve mesai saatlerinde almanız en uygun zamandır söyle bir örnek verebilirim şu an altın almaya çalıştığınızda size 1700TL civarına alırsınız siz elinizdeki altınları satmak istersenizde 1500-1600TL arasında bir fiyata sizde alır gram altın için konuşuyorum.

Kuyumcularda makas daha fazla olur genel olarak internet üzerinden hızlıca al sat yapabilmekte büyük bir avantaj sonucta aniden düşmesi ya da çıkması ihtimali var.

Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. Sizi yakalamışken sormak istiyorum, peki bu karşılaştırmayı nereden yapabilirim ben. Yani bankanın sattığı fiyat ile altının o anki fiyatını nereden karşılaştırabilirim?
Kusura bakmayın bilgisiz olduğum için çok soru soruyorum. Malum parayı bir yere yatırmazsak değer kaybediyor.

Kuyumcularda makas daha fazla olur genel olarak internet üzerinden hızlıca al sat yapabilmekte büyük bir avantaj sonucta aniden düşmesi ya da çıkması ihtimali var.

Ben al sat yapmayacağım hocam. Yatırımlık biriktireceğim. Her ay değişen miktarlarda alıp paramı nakitte tutmamaya çalışacağım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı