Altın uçlu VGA kablosu dalgalanma Sorunu

Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, benim dalgalanma sorunum vardı. HDMI to VGA dönüştürücü alarak sorunu çözmüştüm bi nebzede olsa. Dün altın uçlu VGA kablosu almıştım 17 TLye. Dün geldi bugün deneme fırsatı yakaladım. Taktıgımda dalgalanma olmaya başladı tekrar. Eski kablo ile olmuyordu şimdi eski kablo ilede oluyor. Yeni kabloyu taktıktan sonra dalgalanma neden olur anlamıyorum?

TV'de sorun olmuyor.Eski kablo ile dalgalanma olmuyordu. Yeni gelen kablo kat kat kaliteli olmasına rağmen dalgalanma tekrar olmaya başladı. Eski kabloyu tekrar taktım ondada olmaya başladı.

Monitörün seninde farkında olduğun gibi eski büyük bir ihtimalle ya soketlerin de yada içindeki condansatörler de bir problem var hiç uğraşma yeni bir monitör al. Bütçen varsa söyle yardımcı olmaya çalışayım.

Benim anlamadığım eski kabloyla sorun olmazken yeni kabloyu taktıktan sonra neden sorun olmaya başladı? Bide kablolarla oynarken böyle sesler dondu ekran geldiginde kırmızı noktalar vardı sebebi nedir ?

Soketlerin gevşemesiyle içindeki pinlerin çatlamasıyla veya soketlerin iç taraftan lehim çatlaklarıyla bu sorun olabilir. Bir TV tamircisi arkadaşım vardı onun dükkanında gördüğüm kadarıyla bunlardan dolayı olur. Ayrıca da içindeki kondansatörler statik elektirik yüzünden zarar görmüş olabilir.

Ayırabileceğiniz bütçenizi söylerseniz yardımcı olabiliriz F/P bir ürün tavsiye edebiliriz.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı