Altyapı değerlerim iyileşti

@LeViAcKeRMaN ADSL abonelik hizmeti var o zaman sadece. Çevrende VDSL hizmet veren saha dolabı var mı araştır.

Ancak Türk Telekom abonesi olmayan kişiler VDSL port sahibi olmak için bin bir türlü çile çekiyorlar bu sıralar. Ya port tamamen dolu oluyor. Yada Türk Telekom bu portları vermek istemiyor diğer sağlayıcılara.

@LeViAcKeRMaN ADSL abonelik hizmeti var o zaman sadece. Çevrende VDSL hizmet veren saha dolabı var mı araştır.

Ancak Türk Telekom abonesi olmayan kişiler VDSL port sahibi olmak için bin bir türlü çile çekiyorlar bu sıralar. Ya port tamamen dolu oluyor. Yada Türk Telekom bu portları vermek istemiyor diğer sağlayıcılara.

Mesaja bir kaç şey daha ekledim.

Superonline kullanıyorum ama onlar direk Fiber yok diyorlar. Superonline fiberi başkaymış. Kendi altyapımız olması lazım falan diyorlar. Zaten superonline fiber altyapısı çoğu yerde olmuyor.

@LeViAcKeRMaN
Turkcell fiberin olduğu yerde Türk Telekom fiber olmuyor. Türk Telekom fiberin olduğu yerde Turkcell olmuyor.
Türk Telekom fiber desteğin olsaydı yine yüksek hız alırdın. VDSL olsa yine yüksek hız alırdın.
Az önce dediğim gibi bağlı olduğun saha dolabını araştır. VDSL hizmeti olup olmadığını. Yoksa çevrende başka bir saha dolabı var mı bak VDSL hizmet verecek.

@LeViAcKeRMaN
Turkcell fiberin olduğu yerde Türk Telekom fiber olmuyor. Türk Telekom fiberin olduğu yerde Turkcell olmuyor.
Türk Telekom fiber desteğin olsaydı yine yüksek hız alırdın. VDSL olsa yine yüksek hız alırdın.
Az önce dediğim gibi bağlı olduğun saha dolabını araştır. VDSL hizmeti olup olmadığını. Yoksa çevrende başka bir saha dolabı var mı bak VDSL hizmet verecek.

Sende baya süredir uğraşıyorsun sanırım. Yaz günleri yazdığın mesajları hatırlıyorum. Daha yeni VDSL geçtin:kararsız:
d18e3fe4a82fded.jpg

3 bina yanımda böyle bir dolap görmüştüm. Buradan kablo çekemez miyiz?:kararsız:

+ Binanın içinde de bunun gibi kutu var. Eğer bu kabloları alıp bu kutuya bağlıyorlarsa fiber bana hayatta gelmez.

1.png

Bunu yapacak turk telekom hizmeti mi var?:dikkatli:

İnternet fiyatlarını attırmayı biliyorlar.

Son düzenleme:
@LeViAcKeRMaN
Aynen. Yapacak bir şey yok. Türk Telekom bilgisine güvenerek iş yapmak istemedim.
Kendileri geçiş için zaten ha bire arayıp duruyorlardı. 50 Mbps paket öneriyorlardı.
50 Mbps olan paket istiyordum açıkçası ama fiyatı çok abartı. 89 TL vermem ben Türk Telekom için. :)
ADSL aboneliğe 65 TL civarı öderken şimdi 76 TL ödeyeceğim 10 TL civarı fazla ödeyip daha iyi hizmet almak için geçmedim zaten. :) VDSL port sahibi olmak için geçtim. :) 1 Ocak sonrası VDSL port kalmayacak ortalıkta çünkü. :)

@LeViAcKeRMaN
Aynen. Yapacak bir şey yok. Türk Telekom bilgisine güvenerek iş yapmak istemedim.
Kendileri geçiş için zaten ha bire arayıp duruyorlardı. 50 Mbps paket öneriyorlardı.
50 Mbps olan paket istiyordum açıkçası ama fiyatı çok abartı. 89 TL vermem ben Türk Telekom için. :)
ADSL aboneliğe 65 TL civarı öderken şimdi 76 TL ödeyeceğim 10 TL civarı fazla ödeyip daha iyi hizmet almak için geçmedim zaten. :) VDSL port sahibi olmak için geçtim. :) 1 Ocak sonrası VDSL port kalmayacak ortalıkta çünkü. :)

Bu da internetle alakalı bugün son mesajım. Superonline sitesinden paketime baktım.

ADSL / VDSL İnternet
Hızlı İnternet Yalın ADSL Kampanyası
8 Mbps'e kadar Limitsiz

İlginç. Ama 900 Mbps alıyorum yetiyor:dikkatli: Zaten kota da yok.

Telefona sürekli mesaj atıyorlar. Bir üst pakete geçin diye superonline. Ama aradığım zaman da hattınız desteklemiyor diyorlar:penguen:

Bare VDSL olsaymış:(

@TC Mert Çakır

Senin tablo baya değişik. :)
Yanlış anlamadıysam eğer SNR değerin iyi. :)
İndirme olarak 58 Mbps kadar galiba. Emin değilim. :)
Yükleme ise 55 Mbps kadar galiba.

Sembol hızı nedir anlayamadım. :)
İlk defa böyle bir tablo görüyorum altyapı değerleri olarak. :)

@TC Mert Çakır

Senin tablo baya değişik. :)
Yanlış anlamadıysam eğer SNR değerin iyi. :)
İndirme olarak 58 Mbps kadar galiba. Emin değilim. :)
Yükleme ise 55 Mbps kadar galiba.

Sembol hızı nedir anlayamadım. :)
İlk defa böyle bir tablo görüyorum altyapı değerleri olarak. :)
Aynen bana da değişik geldi. :D Önceden Uydunet'in 100 Mbps download hizmetini kullanıyordum, 117 Mbpslere çıktığını gördüm. Sonradan zamlanıp ve taahhüt bitince 50 Mbps'ye düşürdüm.

Saha dolabına yakınım. Kendim gidip gördüm 5 dakika mesafede. Uzak değil. Kutudan eve gelen kablolar kötü:dikkatli: Max rate sürekli düşüyor. İlk zamanlar 21000 falandı. Data rate de 18000 falan görüyordu. Şimdi bu duruma kadar düştü. Superonline aramıştım ve türk telekom ekibinden birileri gelmişti. Sorun senin bina içi kablolarında demişti.

Camdan kablo sarkıtmayı düşünüyorum:kararsız: Bu kablolar yağmura ne kadar dayanıklı acaba?
Kablolat zaten dışı yalıtımlı oluyor ama ekstaradan istersen elektrik boruları var bilirsin bina içi tesisatta kullanılan, onların spiral olanlarından alabilirsin. Tabii küçük olsunlar büyük olursa dışardan kötü görünür.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı