Altyapı olmayan binaya internet bağlatma

Jake Peralta

Kilopat
Arkadaşlar yeni bir daire alacağız. Sokakta altyapı var ama bizim binamızın girişi arka da olduğu için altyapı yok. Buraya nasıl Superbox dışında internet alabiliriz? Kullandığım için söylüyorum 140 liraya 10Mbps aliyordum ve asla memnun değildim. Uydudan internet çekme gibi bu tarz şekillerle ya da başka şekillerde internet nasıl bağlayabiliriz?

Siz altyapı isteğinde bulunursanız en erken 1 yıla çekerler altyapınızı.
Dilekçe ile öyle bir süreç söz konusu değil, bağlı olduğun TT müdürlügüne altyapı olmadıği için hizmet alamadığını belirten bir dilekçe yazmalısın. Bu dilekçe örneklerini ve açıklamalarını biraz araştırırsan bulabilirsin, ben reklam olmasin diye link vermiyorum. Dilekçeyi yolladıktan sonra takip numarası alıp bağli olduğun il belediyesine dilekçeyi takip etmeleri için bir dilekçe daha yazıyorsun. Bunlara ek olarak devletin sunduğu Açıkkapı hizmeti ile e devlet kullanarak yine altyapı konusunda hizmet talebinde bulunabilirsin, eğer ilgilenmezlerse BTK ya şikayet edebilirsin, emin ol ozaman ilgileneceklerdir.

Not: Binanıza kadar gelen kısimdan TT sorumludur, bina içi hat yoksa siz bunu halletmelisiniz.

Dilekçe ile öyle bir süreç söz konusu değil, bağlı olduğun TT müdürlügüne altyapı olmadıği için hizmet alamadığını belirten bir dilekçe yazmalısın. Bu dilekçe örneklerini ve açıklamalarını biraz araştırırsan bulabilirsin, ben reklam olmasin diye link vermiyorum. Dilekçeyi yolladıktan sonra takip numarası alıp bağli olduğun il belediyesine dilekçeyi takip etmeleri için bir dilekçe daha yazıyorsun. Bunlara ek olarak devletin sunduğu açıkkapı hizmeti ile e devlet kullanarak yine altyapı konusunda hizmet talebinde bulunabilirsin, eğer ilgilenmezlerse BTK'ya şikayet edebilirsin, emin ol o zaman ilgileneceklerdir.

Biz çok bekledik ondan yazdım.

Telekoma gidiyorsun, dilekçe yazıyorsun. Hiçbir şey yapmıyorlar tabii. Sürekli rahatsız ediyorsun ve internetin ne zaman bağlanacağı belli olmayan bir sürece dahil oluyorsun. Geçmiş olsun şimdiden. Benzer süreçte benim başvuruma 1 hafta içerisinde feedback yapılıp işlemlere başlanılmıştı, +9 ay bekleyip hiçbir dönüş yapılmayanlar da var. Bu süre zarfında Superbox kullanabilirsin.

Arkadaşlar olaya kişisel bazda yanıtlar vermişler fakat bu doğru degil, benim benzer şekilde dilekçe ile evime internetin gelmesi 5 gün sürmüştü. Bu tarz islemlerde çok fazla etmen var, en basitinden mahalle kutunuzda port yoksa aylarca bir portun bosa çıkmasını bekleyerek hizmet alamayabilirsiniz, ya da ilgili ekiplerin umursamazlığı yüzünden yine uzun süreler hizmet alamayabilirsiniz. Bu şekilde bilgilendirmek yanlış olur arkadaşı, bu tarz olaylarda bilinçli olmaya zorluyor sizi ilgili firmalar. Işleyisi takip etmeyi ve ilgilenmeyi zorunlu kılıyorlar.

Arkadaşlar yeni bir daire alacağız. Sokakta altyapı var ama bizim binamızın girişi arka da olduğu için altyapı yok. Buraya nasıl Superbox dışında internet alabiliriz? Kullandığım için söylüyorum 140 liraya 10Mbps aliyordum ve asla memnun değildim. Uydudan internet çekme gibi bu tarz şekillerle ya da başka şekillerde internet nasıl bağlayabiliriz?

Aynı durumu bizde yaşadık yan binada fiber altyapı vardı oradan bizim binaya çektiler fiber bağlatabildik.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı