Altyapı olmayan eve altyapı nasıl getirilir?

MustafaAlpB

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Gigabyte A520 MK
XPG Spectrix D41 RGB 8x2 16GB 3200Mhz
Gigabyte GTX 1660 6GB Overclock
Ryzen 5 5500 3.60GHZ
Seagate Firecuda 510 250GB SSD
Merhaba arkadaşlar. Kendimize ait 3 katlı binamız var fakat binada altyapı bulunmuyor, internette altyapı sorgulattığımda oturduğum binada saçma şekilde altyapı var gözüküyor. Yaklaşık 5-6 ay önce binamın 8-9 metre çaprazına T. Telekom kabini geldi beyaz. Benim amacım eve o kabinden internet alt yapısı çektirmek, bu konu hakkında görüşmek için T. Telekom'u aradağımda size destek veremiyoruz elektrikçi çağırıp binaya ankastre bağlatmanız gerekli ankastre bağlattıktan sonra bizimle tekrardan iletişime geçin aktif port var mı bakalım dediler. Arkadaşlar şimdi ben elektrikçiye gidip eve altyapı mı hazırlatmam gerekli müşteri hizmetlerinin anlattığı pek inandırıcı gelmedi başından kovmuş gibi yaptılar gibi geldi bana. Yardımcı olursanız sevinirim.

Sokağınızdaki veya yakınınızdaki herhangi bir binada fiber altyapısı var mı? Saha dolabının hangi tip olduğunu biliyor musunuz?

Sokağınızdaki veya yakınınızdaki herhangi bir binada fiber altyapısı var mı? Saha dolabının hangi tip olduğunu biliyor musunuz?

Binamın yan tarafındaki komşularımda t. Telekom alt yapılı internet var, sokakta t. Telekom alt yapısı ve saha dolabı var. Sorgulama yaptığımda binamda VDSL internet alt yapısı olduğu gözüküyor ama dediğim gibi binamda altyapı yok ve çektirmek istiyorum.

Binanızın çok yakınına yeni konulan o beyaz rankli saha dolabının üzerinde (sağ üst köşede) bir plaket olmalı. Orada ne yazıyor? Büyük olasılıkla Tip 7'dir. (Fotosunu yollarsanız daha iyi teşhis konulabilir...)Tip 7 kabinlerde bir de sağ alt yanda elektrik saati ve okuma penceresi bulunur. Tip 7 kabinler büyük çoğunlukla VDSL alt yapıda kullanılmakta. Yakın bölgenizde T.Telekom'un VDSL alt yapısı olması %99. Ama binanıza o kabinden kablo geçirecek bir kanal olmayabilir. Telekom da bu kanal açma işiyle uğraşmak istemeyebilir. Çünkü bu başlı başına bir proje konusu ve taşerona verilecek bir konu. Telekom ile taşeronları arasında zaten sürekli anlaşmazlıklar olmakta!

Binanızın içinde (muhtemelen bodrumunda) telefon bağlantısının yapılacağı hiçbir ankastre donanımı (regletler vs.) yok mu?

Eğer yeni konulan saha dolabı Tip 7 ise, o dolapta size de yetecek boş port olması da %95.

Bence T.Telekom'da bağlı olduğunuz Md'lüğe tekrar gidiniz ve ısrarla altyapı ya da erişim planlama birimi ile görüşme isteyiniz. MH ile boşuna zaman kaybı ve eksik/yanlış bilgilendirme oluyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı