Bütün sitelerde FTTB eth ile FTTH alabileceğin hızı aynı gösteriyor uplink gpon'dan dolayı Fakat öyle birşey yoktur. Sen direkt FTTH için dönüşüm iste bence. Çünkü Kaset koyacaklar, sendeki durum basit ve hızlı olacak.D-Smart'in sitesinde 1000 MB çıktığı için altyapı sorgulamasında o yüzden kafam karıştı yapabileceğim veya önerebileceğin bir şey var mı hocam fazla soru sordum kusura bakmayın.
Aslında ben şimdi neden MDU vermediklerini anladım. Giriş 2.5Gbps olduğu için 2-3 kişi 1000 Mbps alsa dar boğaz yapacak. Daire sayısının fazla olduğunu düşünürsek kısıtlamada haklılar. Düşün 24 port var her biri 100 Mbps kullansa cihazın kapasitesi doluyor.BU nokia o 16160e q uplink öylesine iyi ki, Termintör gibi, görünce duygulandım valla
@ ghost , furkanın dediği anladın mı anlatayım mı?
Senin ilacın bende.Ne yalan söyleyim anlamadımelimde laptop var ondan yana sıkıntı yok ne yapmam lazım hocam.
Dönüşüm olsa tüm dairelere kablo çekiliyor. İstemeyen daireninde kapısında bırakıyor. Dönüşüm sonrası MDU açık kalacak. Eğer herkes nakil verip yeni altyapıya geçerlerse gelip sökerler eski cihazı.Hocam apartmanda 26 daire var dediğiniz doğru ayrıca şimdi FTTB dönüşümde sadece benjm portummu takılacak yoksa 26 kişide kullanacak mı 2 3 tane boş port vardi ben baktığımda.
Düşünce, Aslında evet.Aslında ben şimdi neden MDU vermediklerini anladım. Giriş 2.5Gbps olduğu için 2-3 kişi 1000 Mbps alsa dar boğaz yapacak. Daire sayısının fazla olduğunu düşünürsek kısıtlamada haklılar. Düşün 24 port var her biri 100 Mbps kullansa cihazın kapasitesi doluyor.
Birde gigabit mdu sipariş etmek yerine daha ucuza fast ethernet ediyorlar işlerini görüyor.
Senin ilacın bende.
Türk Telekom FTTB-FTTH dönüşüm süreci
Merhaba Technopat, adresimde Türk Telekom FTTB-ETH altyapısı var bu sisteme ise MDU deniliyor. 3 bloktan oluşan sitede bulunduğum binada sadece 6 daire mevcut. İlk altyapı kurulduğu zaman daire sayısı az olduğundan 4 portlu MDU cihazı kullanıldı. Bu MDU'nun portları 1000 Mbps destekliydi fakat...www.technopat.net
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.