Altyapı Sorunu

Makaleler
3
Superonline 16Mbit 100GB AKK ADSL abonesiyim. Alabildiğim en yüksek hız 3 Mbps. Superonline ve TTNet ekipleri 3-4 kere iç tesisatı kontrol ettiler. Ayrıca dün gelen TT ekipleri sorunun binaya gelen kabloda olduğunu söyledi. Ama buna rağmen bir şey yapmadan gittiler. Bunun üstüne 2 kere Superonline müşteri hizmetlerinden arıza kaydı açtırdım ve ikisinde de "Bina girişine kadar sorun yok, daireye kadar olan kabloda sorun var" vs. saçmalayan, klasik bant kaydı olan telefon geldi. Halbuki ekip falan gelmedi, inceleme falan olmadı.

Ben bu altyapı arızasını nereye bildirebilirim? Gelmeyen ekipler hakkında ne yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Modeme kadar gelen kabloyu ekleme yapmadan modeme kadar yenileyin, modemin modelini söyleyin.
Modeme kimse bağlı olmadığına emin olduktan sonra kablolu bağlanıp hız testi yaptığınızda düzelmezse başka modemle mümkünse deneyin. Gene düzelmezse her iş günü sürekli ekipleri dürtün.

Modeme kadar gelen kabloyu ekleme yapmadan modeme kadar yenileyin, modemin modelini söyleyin.
Modeme kimse bağlı olmadığına emin olduktan sonra kablolu bağlanıp hız testi yaptığınızda düzelmezse başka modemle mümkünse deneyin. Gene düzelmezse her iş günü sürekli ekipleri dürtün.

Modem Superonline'ın verdiği modem.
Modeme gelen kabloda sadece 1 tane ek var. O da daire içinde. Onu da modemi kuran adam yaptı.
İlk 3 ay 14Mbps hız alıyordum.
Modem Huawei HG658v2
Hızım 2mbps. Çünkü "altyapı" o kadar destekliyor.

Bu değerler sürekli değişiyor.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20180901-172023.jpg
    Screenshot_20180901-172023.jpg
    77,9 KB · Görüntüleme: 90
14 Mbps alırken 2 Mbps'e düşmesi normal değil, iç tesisat sorunun demeleri için evden ölçüm şart. İlk günden kendini belli eder veya kademeli olarak düşer ardından hiç bağlantı sağlanamaz.

Ekin oluğu yeri açın, bantların temas ettiği noktaları kesin(bakırı), tekrar bağlayın elektrik bandı yerine kağıt bant kullanın. Elektrik için olan o garip bantların yapışkanlık özelliği kazandıran kimyasal bileşim telefon kablosu gibi düşük akımla çalışan şeyleri kötü etkiliyor daha çabuk oksitlenmesini sağlıyor.

Sorun düzelirse, tekrar yaşamamak adına o kısmında yer alan açıkta kalan bakırı lehimleyin ve ısı ile daralan makaron ile iyice yalıtın, ardından bantlayın.

Ardından modemi kapatın, biraz bekleyip açın, reset atın.

Bunları yaparken modem kapalı olsun.

14 Mbps alırken 2 Mbps'e düşmesi normal değil, iç tesisat sorunun demeleri için evden ölçüm şart. İlk günden kendini belli eder veya kademeli olarak düşer ardından hiç bağlantı sağlanamaz.

Ekin oluğu yeri açın, bantların temas ettiği noktaları kesin(bakırı), tekrar bağlayın elektrik bandı yerine kağıt bant kullanın. Elektrik için olan o garip bantların yapışkanlık özelliği kazandıran kimyasal bileşim telefon kablosu gibi düşük akımla çalışan şeyleri kötü etkiliyor daha çabuk oksitlenmesini sağlıyor.

Sorun düzelirse, tekrar yaşamamak adına o kısmında yer alan açıkta kalan bakırı lehimleyin ve ısı ile daralan makaron ile iyice yalıtın, ardından bantlayın.

Ardından modemi kapatın, biraz bekleyip açın, reset atın.

Bunları yaparken modem kapalı olsun.

Ek olan yeri birkaç kez açtım, ama çok garip bir şekilde yapılmış bağlantı, ben de ellemeden geri kapattım. Daha fazlasını yapamam çünkü pek anlamıyorum bu işten.
Ayrıca sorunum iç tesisat değil.
Superonline ve TT ekipleri defalarca kontrol ettiler. Bunu önceki mesajlarımda belirttim.

Sorunum binaya gelen kablo ile alakalı. Bunun için arıza kaydı açtırıyorum, ekip gelmiyor ama geldik diye belirtiyor, arıza kaydı kapanıyor ve otomatik olarak bana bant kaydı ile telefon çağrısı geliyor.

Sorunumun binaya gelen kabloyla alakalı olduğunu "TÜRK TELEKOM"dan gelen ekip söyledi. Sadece ankastre kutusuna ve iç tesisata bakıp gittiler. Gidiş o gidiş, 6 aydır 10 arıza kaydında 3. defa geldiler, bir daha ne zaman gelirler kim bilir.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı