Altyapı sorunu

Alabileceğiniz maksimum hızı öğrenebilirsiniz ancak bunu almanız garanti değil. 75 megabit destekli altyapınız olsa bile VDSL portu boş değilse mecbur ADSL port verilir size. Haliyle 16 megabit hız alırsınız. Altyapı sorgulama sitelerinde port bilgisi gözükmemekte. Şurası hariç.
VDSL port boşa çıktığında da geçişiniz yapılır ve paketinize göre 35 - 50 - 75 - 100 megabit hız alırsınız.

1 Hafta önce TürkNet'in boş port yok demesinden sıkılıp bölge müdürü ile görüşüp Türk Telekom'a geçtim TürkNet'i iptal etmeden. TürkNet port yok diyordu (gerçekten de yoktu), fakat Türk Telekom ile görüşünce onlara geçersem port açılacağını anladım konuşmalardan. Port olmayan saha dolabına port eklendi birkaç günde.

3 Sene önce internet kesintisi sorununu çözmek için Türk Telekom'dan gelen birisi bize kabloyu onun döşediğini ve kablonun 16'nın üstünde desteklemediğini söylemişti ayrıca attıgınız siteden baktım VDSL2 port durumu var gözüküyor.
 
3 Sene önce internet kesintisi sorununu çözmek için Türk Telekom'dan gelen birisi bize kabloyu onun döşediğini ve kablonun 16'nın üstünde desteklemediğini söylemişti ayrıca attıgınız siteden baktım VDSL2 port durumu var gözüküyor.

Altyapısal bir sorun yoksa port olmadığı için demiş olabilir onu. Servis sağlayıcınız ile görüşün. Türk Telekom'sa ve boş port varsa kolayca geçersiniz. Ama Superonline, TürkNet, Millenicom gibi bir firmada iseniz boş port yoksa zaten olmaz ancak varsa bir ihtimal geçişiniz sağlanabilir. Bunun yanında da modem değişikliği gerekecektir.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı