AM5 anakart önerisi

Kibar056

Hectopat
Daha fazla  
Herkese merhaba. DDR5 sistem kuracağım işlemci olarak R7 9800x3D alacağım. Bu işlemci için ASUS ve MSI markalarından B ya da X serisinden anakart önerebilir misiniz? Sorunları olmayan anakartlardan bütçe maksimum 15k. Teşekkürler.

Hocam bir gönderide buna sorunlu demişler doğru mu bilmiyorum yoksa bende buna karar vermiştim.

Önerinize bakacağım teşekkürler.

Bildiğime göre X serisi daha iyi sizce bu 3 anakarttan en iyisi hangisi?

Hocam bir gönderide buna sorunlu demişler doğru mu bilmiyorum yoksa bende buna karar vermiştim.

Yorumları iyi hocam. 15-16ya başka X870 alınmaz benim gözümde. Ne ararsanız var bu anakartta.

Önerinize bakacağım teşekkürler.

Bildiğime göre X serisi daha iyi sizce bu 3 anakarttan en iyisi hangisi?

X870e Aorus hepsinden daha iyi. X870 anakartlar yenilenmiş B650e anakartlardır. X870e ise yenilenmiş X670E anakarttır. O yüzden segment farkı var. X870e (Extreme) anlamına geliyor. En dolu versiyon yani.
Buradan da görebilirsiniz.

Desktop Screenshot 2025.01.22 - 19.20.51.16.png

Kısaca X870 almak yerine X670E veya X870e al daha iyi. X870'in en büyük artısı RAM'lerin 8000MHz'ye kadar stabil bir çeşilde çalıştırılması. X670E modellerden daha iyi olan tek özelliği bu. Yeni nesil olduğu için daha yüksek frekanslarda stabil çalıştırabiliyor. Onun dışında X870e her şey dahil paket diyebilirim. Sen aslında X870 ile daha stabil çalışan B650e anakart almış oluyorsun. Parasını hak etmiyor. Hatta üst seviye B650e alırsan daha fazla M.2 veya daha iyi ses kartı vs olması da muhtemel olur.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yorumları iyi hocam. 15-16ya başka X870 alınmaz benim gözümde. Ne ararsanız var bu anakartta.

Sipariş vermeyi düşünüyordum ama hata kodları veriyormuş yoksa özellikleri güzel yine de sorun çoksa bilemiyorum.

X870e Aorus hepsinden daha iyi. X870 anakartlar yenilenmiş B650e anakartlardır. X870e ise yenilenmiş X670E anakarttır. O yüzden segment farkı var. X870e (Extreme) anlamına geliyor. En dolu versiyon yani.

Buradan da görebilirsiniz.
Eki Görüntüle 2404606

Peki bir sorunu var mıdır ben hep ASUS kullandım Gigabyte iyi marka ancak anakartta nasıllar bilmiyorum.

Sipariş vermeyi düşünüyordum ama hata kodları veriyormuş yoksa özellikleri güzel yine de sorun çoksa bilemiyorum.

Peki bir sorunu var mıdır ben hep ASUS kullandım Gigabyte iyi marka ancak anakartta nasıllar bilmiyorum.

Aorus markanın üst seviye modellerinden birisi sorun yaşamanız çok zor. Zaten ne olduğu belirsiz bir markada değil yani. ASUS veya MSI diye alt seviye bir model tercih etmeyin.

Bilgim yok hocam. Gigabyte Aorus en tepe anakart modellerinden. Bütçeniz el veriyorsa alabilirsiniz ama şahsi düşüncem o kadar üst seviye bir anakartın gereksiz olduğu yönünde.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı