Ama bize “AMD düzeldi” dediler?

Hocam yok insanlar anlamıyor hani gerçekten bu fanboyların artık taraf değiştirdiğini söyleyebilirim.
Eskiden Apple fanboyları vardı şu an Samsung var, AMD konusunda da aynı artık AMD fanboyları sayıca var.
İnsanları anlayamıyorum sorun yaşadığında yaşadım yaşamadığında yaşamadım deyip bırakamıyor gerçekten tüm forumlarda yaygın bir şey bu…

Kaldı ki son GTX 1080 kartımda yaşadığım sorunları hayatımda hiç yaşamadım ve ona da kötü yorumlar yaptığımda insanlar bu sefer sorgulamaya başladı beni.

@328914 Bu insanları anlamak mümkün değil, bir markanın fanboyluğunu yapabilirsin sonuç olarak bu futbol takımı tutmak gibi birşey. Ancak bunlar kalkıp ürünle alakalı sorun yaşamış birine kafa tutuyor.

AMD tartışmasında adamın biri kalkıyor yok sen şunu denememişsindir yok onu böyle yapacaksın diyor. Gören sanar TSMC mühendisi. AMD yüzünden yaşadığım sorunlardan birini rehbere çevirip yayınladım, makale 18 bin görüntüleme aldı ve o sorun hala AMD tarafından çözülmedi.

Ama yok! Eleman bunları anlatırken kafa tutmaktan da çekinmiyor, resmen dalga geçiyorlar.

Hocam fan boy falan değilim ama ben neredeyse 2 senedir r5 5500 rx 6700 10gb kullanıyorum bu dediklerinizin hiç birini yaşamadım cidden. Çok casual da kullanan birisi değilim arayüzüyle falan oynadım preset olarak gelen oc profillerini kullandım driver olarak hem pro hem adrenalin kullandım hiç crash yediğimi hatırlamıyorum. Kesin değil ama ben bu sorunların tamamen ekran kartından olduğunu düşünmüyorum. Amd kartlar birkaç tane küçük sorunla birleşince (ram'in yavaş kalması, windows 11, vs.) Nvidia kartlara göre sorun çıkartmaya daha yatkın. Nvidia çok bilgisayardan anlamayan veya direkt takıp uğraşmak istemeyen kullanıcılar için tartışmasız daha iyi bir seçenek. Ama Amd'ye ne yaparsan yap illa sorun çıkartacak bir kart demek de doğru değil. Sorunsuz şekilde kullanmak da gayet mümkün. Amd'yi almadan önce sorunlu olduğunu duyup sorun yaşamayan insanlar gidip fan boyluk yapıyor sorunsuz diyor millete, bunlardan sorunların düzeltildiğini duyup sorun yaşayan kişi de gidiyor hiç bir şey düzelmemiş sorunlu kartlar diye konu açıyor kısır döngü oluyor sonra. Sen sana hitap etmeyen bir ürün alıp kullanırsan tabii ki memnun kalamazsın ki. Mesela bana aşırı stabilite lazım yayın açacağım diyen kişi gidip amd alıyor sonra tabii ki memnun kalmıyor. Ya da bilgisayarla haşır neşir olup linux kullanan bir adam gidip nvidia alıyor o da memnun kalmıyor. Mesajı senin için yazmadım bu arada genel olarak forumdaki şeyleri tümü ile anlatmayıp yanlış yönlediren herkes için yazdım.

Yani hocam yaşamamış olabilirsiniz doğrudur yaşamayan da vardır ancak yaşayan kişilerin de sayıca fazla olması sorun. Kimse “Teknoloji şans işi” deyip geçemez AMD’de sorun yaşayanların sayıca fazla olmasından sonra.
Ben açıkça söylüyorum yine bir PC alsam yine AMD alırım çünkü performansı memnun ediyor beni fiyatına göre.
Yine de yazılım sorunları tamamen çözüldü deyip böyle yanlış bilgiyi yapıştıranlara nazaran konu açtım ki insanlar öyle her şeyin çözülmediğini görsün.
25.4.1 ile dün TLOU Part 1 oynadım oyun en az 8 kere çöktü 3.5 saat içerisinde.
Kimse bunları yaşamak değil ki ben de eski sürümlere geçmek zorunda değilim (kaldı ki eski sürüm de düzeltmedi pembe yazılar haricinde)
Yani belli olan şey neredeyse RX 7700XT kullanıcılarının %95’i bu sorunu yaşıyor ama kimse bir şey yapmıyor.

Şimdi hocam size soruyorum hadi RX 9070XT ve RTX 5070 karşılaştırmasında güç olarak 9070XT bayağı üstün ama siz 50’ye 50 sorun yaşamayı göze alır mıydınız? Yüksek bütçeler. Ben şahsen o yüksek bütçelerde Nvidia tercih ederdim çünkü AMD 7700XT kullanıcılarını umursamadığı gibi ileride belki o kartı da umursamayacak.
Bütçem yine bu uygun fiyatlı şeylere yetiyorsa AMD seçerim tabii.

Nvidia’da da sorun yaşanıyor evet ama adamlar 1 veya 2 sürücü güncellemesi sonra sorunu çözüyor. AMD ise resmen 5 sürümdür bildikleri problemi çözmek yerine sadece “Bilinen problemler” diye paylaşıyor sürücü notlarında.

4060 kullanıyorum ekranın iç içe girme sorunu bende de var.
Aynısı. Ama Discord'da yayındayken, arkada oyun açıksa ve aynı anda tarayıcıya girersem oluyor.

Ekran kartının iç içe girmesi şu anda yaşadığım NVIDIA 4060'da da var. Sebebini biliyor musunuz ? Ya da linklerin üstüne geldiğimizde üst kısımda oluşan siyah ekran gibi.

RX 6600 kullanıyorum ve iç içe girme bende de var inanılmaz sinir bozucu bir durum, eskiden yoktu son sürümlerde iyiye gideceğine daha kötüye gitti.

1 haftadır 9060 XT kullanıyorum en güncel sürücü ile hiçbir sorun yaşamadım. 18 saat Last of Us 2 oynamışımdır 1 kere çökme sorunu yaşamadım. Şimdiki sürücü stabil şekilde çalışıyor ama konuyu görünce otomatik güncellemeleri kapatıp bu sürücüyle hayatıma devam etsem mi diye düşünmedim değil. Bundan önce sadece 1 kere AMD kart kullanmıştım onda sorun yaşamıştım şimdi tekrar yaşamak istemiyorum. Uzun bi süre kart değiştirme gibi bi düşüncem de yok. Kapatsam mı otomatik güncellemeleri?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…