Ama bize “AMD düzeldi” dediler?

5000 serisi ilk ciktiginda kartlarda olmayan sorun yoktu ama kimse oturup 1 hafta bile konusmadi ve bu sorunlar aylarca devam etti. NVIDIA'da da sorunlar olabiliyor. Neticede hem daha performansli hem da VRAM tarafinda daha bonkor bir karti NVIDIA muadilinden cok daha uyguna aliyorsun. Belli basli sorunlari, ayarlarda biraz daha bogulmayi goze alacaksiniz. Kaldi ki hem Windows hem de oyun ureticileri bu konuda cok masum degiller. Dogrudan AMD'nin sponsor olmadigi oyun sirketleri de oyunlarini ozellikle NVIDIA'ya ozel optimize ediyor. Yoksa konsolda da AMD donanimlari kullaniliyor ama PC'deki kadar sorun asla olmuyor. Microsoft ve oyun gelistiricileri biraz totolarini kaldirsin da AMD kartlara da ozel optimizasyon calissinlar.

Konuyu teknik destek olarak çevirinde çözüm alalım. 😀 Mevzuyu ironik bir şekilde büyütmeseniz internette araştırmakla uğraşmazdım.
Mevzu büyütülecek bir şey aslında, konu ayrı olarak açılabilir. Neden son sürümlerdeki teknolojilerden, gelişmelerden faydalanamıyorum mesela? Bu sürümün şu an kusursuz çalıştığı doğru ama yeni özelliklerden faydalanamıyorum. Nedeni ise AMD'nin 7700XT ve dediğiniz üzere 7900XT üzerindeki umursamazlığı. Büyütülecek bir şey, büyütmeyecek bir yanı yok. Ben niye bilmem kaç ay önceki sürümü kullanmak zorunda kalıyorum ki? Başlı başına bir problem.

Mevzu büyütülecek bir şey aslında, konu ayrı olarak açılabilir. Neden son sürümlerdeki teknolojilerden, gelişmelerden faydalanamıyorum mesela? Bu sürümün şu an kusursuz çalıştığı doğru ama yeni özelliklerden faydalanamıyorum. Nedeni ise AMD'nin 7700XT ve dediğiniz üzere 7900XT üzerindeki umursamazlığı.

Genelleme yaptım, önceki mesajlarımda da dediğim gibi sürücü sorunu olmasa bile bu tarz konular açılabiliyor. Mevzu yine NVIDIA vs AMD'ye dönüyor. Sürücü sorunundan eminseniz böyle konu açmak mantıklı tabii ki de. Bu konuda haksız çıktığımı söylemeliyim.

Moderatörler sağ olsun çözüm olarak işaretlemiyor. Neyse önemi yok zaten önemli olan sorunun açığa çıkması ve çözülmesiydi. Sürücü sorunu olduğunu ve 25.4.1 ile düzeldiğini öğrendik.

Genelleme yaptım, önceki mesajlarımda da dediğim gibi sürücü sorunu olmasa bile bu tarz konular açılabiliyor. Mevzu yine NVIDIA vs AMD'ye dönüyor. Sürücü sorunundan eminseniz böyle konu açmak mantıklı tabii ki de. Bu konuda haksız çıktığımı söylemeliyim.

Moderatörler sağ olsun çözüm olarak işaretlemiyor. Neyse önemi yok zaten önemli olan sorunun açığa çıkması ve çözülmesiydi. Sürücü sorunu olduğunu ve 25.4.1 ile düzeldiğini öğrendik.
Teşekkürler size de hocam.

Forumda AMD övüp de yanlış yönlendiren kesim çok var maalesef. Sistem önerisi istediğimde bana da AMD kart önerildi fakat tercih etmedim. İyi ki de etmemişim. Şuan Nvidia kart kullanıyorum. Bir kere çökme sorunu yaşadım. O da sürücüyü güncelledikten sonra olmuştu. Önceki sürücüye geçtikten sonra sorun yaşamadım. AMD kartlar ucuz falan ama ucuz olmasının da bir sebebi var işte. Hatalar azaltıldı ama geçen bu yıllar içinde hataların kalmaması gerekiyordu. Fakat başarılı olamadılar hala hatalar devam ediyor. Geçmiş olsun.

25.10.16 kullanıyorum. Sorun yok. Korsan oyun kullandığım için arada çöküyor. Steam'daki orjinal oyunlarda sıkıntı yok. 9070xt kulalnıyorum.

Bazen AMD ile yaşadığım sorunları bahsettiğimde, sürekli farklı birileri çıkıp abarttığımı söylerdi.

RX500 serisi sonrası donanımsal hataların ciddi bir miktarı çözülmüş olsa dahi; bu serinin sonrasında da yüksek ihtimal yazılımsal, düşük ihtimal de olsa donanımsal sorun yaşamak mümkün. RX 6600 ile yaşadığım yazılımsal sorunları düzeltmem için aylarca deneme-yanılma yapmam gerekti, çünkü bazı sorunlara karşı rehber eksikliği vardı.

Neyseki son 1 yıldır sorun çıkarmadı ancak bana ciddi bir ders oldu, şimdiki bilgisayarımı kısıtlı bir bütçe ile aldığımdan AMD en iyi şansımdı. Yeniden PC alacak olursam Nvidia-Intel'den şaşmayacağım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı