- Makaleler
- 11
Olmazsa atermiter/nimez modded driver var mi bilmem o seri icin ama onlara da bakabilirsin. Hafif bir FPS artisi da veriyor.
Teşekkürler.
Olmazsa atermiter/nimez modded driver var mi bilmem o seri icin ama onlara da bakabilirsin. Hafif bir FPS artisi da veriyor.
E bro ben Rx 6600 kullanıyordum ne hikmetse hiç böyle şeyler yaşamadım. Şimdi 4070 S kullanıyorum geçen driverda oyunlarım çöküyordu. E eğer 1 kişi sorun yaşıyor diğer kişi sorun yaşamıyorsa ve bu kartın yazılımı sorunlu demekse Nvidia da sorunlu. Ne yapacağız şimdi hepsi sorunlu o zaman önermeyelim mi? Teknoloji şans işidir AMD kartlar fiyatına göre taş gibi performans veriyorlar 2 sene öncesine kadar 1080p'nin en fiyat performans kartı Rx 6600'dü zaten.Ben de bir zamanlar AMD alınmamasını savunuyordum. Tabii tam bilgi ve deneyim ile değil, sadece etraftan duyduğum ve gördüğüm kadarıyla savunuyordum. Sonra AMD ile ilgili yazılar ortaya çıktı. ''6. nesilden sonra iyileştirmeler oldu, artık yazılımsal sorunları yok.'' Ben tabii yine AMD alınmamasını savunuyordum ancak bir nebze olsa da düzeldi dedim artık sorunu yok. Bu gibi konuları öne çıkartmak lazım, inatla AMD savunanlara göstermek lazım ki bu kart halen ''sorunlu''
Hocam GTX 1080 cümlenizi okuyarak soruyorum 7700 XT'nin yazılımında sorun olduğuna nasıl bu kadar eminsiniz? Aşağılamak için söylemiyorum da çoğu kişi bunun ayrımını yapamaz siz neye dayanarak yazılım sorunlu donanım değil diyebiliyorsunuz? Eğer şans işi deyip geçmeyeceksek Nvidia da sorunlu ben de kalkıp ama bize Nvidia çok iyi dediler diye konu açarsam çok mantıksız olmaz mı? Bu tarz sorunlar her ekran kartı markasında olabilir AMD düzelmedi demek değil ki bu. Sizin şuanda kullandığınız sürücüyü kullanıp sorun yaşamayan insanlar da mevcut böyle sorunlar bazen farklı bileşenlerden kaynaklanır bazen donanımdan kaynaklanır bazen sadece Windows'tan kaynaklanır çok faktör var. Bu kadar faktörün arasında kartı açıp incelemeden donanımda sorun yok yazılım sorunlu demek yazı tura atmaktan farksız.Tabii NVIDIA mükemmel dediğimi göremezsiniz zaten. Hatta AMD ekran kartı konularında bizzat Nvidia da öyle kusursuz değil yazan biriyim ben, herhangi bir taraflılığım yok. Dediğim gibi sürücü sorunları modele göre değişebilir ama bir sürücünün kişiye göre tepki göstermesi size göre mantıksız değil mieski sürücülerde problem yok derseniz anlarım veya işte kullanılan diğer sistem parçalarıyla alakalıdır deseniz anlarım da şans işi deyip kişiselleştirmeniz çok garip açıkçası.
En son kullandığım GTX 1080 resmen bir faciaydı. Çökmediği oyun yoktu resmen, 1 sene dayandım ben o kartla ama o kart harbiden kendisi gidikti, yazılım falan değildi yani.
AMD bir daha olsa alırım, almam değil. Beklentisi yüksek olan kişiler için açtım ki önemli konular. Fiyatı uygun, performansı yüksek. Neden almayayım?
Forumun yarısından fazlasının ezbere konuştuğu doğru hocam. Ben kimseye ''AMD almayın, alınmaz.'' demedim, yaşadığım sürücü sorunlarından bahsettim. Ki bakıyorum 7000 serisi GPU kullananların %70'i google'da ekranın iç içe girme sorunu yaşıyor ve çoğu 7700XT kullanıcısında yazıların pembe olma olayı var. AMD de kaynağını resim ve linkle attım aynı problemlerin yaşandığını kabul ediyor, 3 sürümdür aynı bilinen sorunu anlatmışlar nasıl başa çıkabiliriz şu anlık diye. Direkt zaten AMD diyor kardeşim ben henüz düzeltmedim sen bunun yerine şöyle kullan ki bu sorun hafifler veya düzelebilir diyor. Birisi 4060 ile iç içe girme sorunu yaşadığını anlatmış, bu da onun sürücüsüne has bir sorun olabilir mesela.E bro ben Rx 6600 kullanıyordum ne hikmetse hiç böyle şeyler yaşamadım. Şimdi 4070 S kullanıyorum geçen driverda oyunlarım çöküyordu. E eğer 1 kişi sorun yaşıyor diğer kişi sorun yaşamıyorsa ve bu kartın yazılımı sorunlu demekse Nvidia da sorunlu. Ne yapacağız şimdi hepsi sorunlu o zaman önermeyelim mi? Teknoloji şans işidir AMD kartlar fiyatına göre taş gibi performans veriyorlar 2 sene öncesine kadar 1080p'nin en fiyat performans kartı Rx 6600'dü zaten.
Dediğim gibi forumun yüzde 70'i o kartta belli bir sorundan müzdarip olduğunda bu iş donanım sorunu deyip geçmekten çıkıyor. Bu kadar emin olmamın sebebi kartı ilk aldığımdaki sürücüde gram problem yoktu. Son sürücülerin hepsinin sorunlu olduğu doğru ve AMD çok uzun senelerdir çoklu ekran kullanımında da düzeltemiyor sürücüleri zaten.Hocam GTX 1080 cümlenizi okuyarak soruyorum 7700 XT'nin yazılımında sorun olduğuna nasıl bu kadar eminsiniz? Aşağılamak için söylemiyorum da çoğu kişi bunun ayrımını yapamaz siz neye dayanarak yazılım sorunlu donanım değil diyebiliyorsunuz? Eğer şans işi deyip geçmeyeceksek Nvidia da sorunlu ben de kalkıp ama bize Nvidia çok iyi dediler diye konu açarsam çok mantıksız olmaz mı? Bu tarz sorunlar her ekran kartı markasında olabilir AMD düzelmedi demek değil ki bu. Sizin şuanda kullandığınız sürücüyü kullanıp sorun yaşamayan insanlar da mevcut böyle sorunlar bazen farklı bileşenlerden kaynaklanır bazen donanımdan kaynaklanır bazen sadece Windows'tan kaynaklanır çok faktör var. Bu kadar faktörün arasında kartı açıp incelemeden donanımda sorun yok yazılım sorunlu demek yazı tura atmaktan farksız.
O değilde benim dikkatimi çeken AMD ile alakalı sorun yaşayanların açtığı başlık ve sorunlarını dile getirme şekli.E bro ben Rx 6600 kullanıyordum ne hikmetse hiç böyle şeyler yaşamadım. Şimdi 4070 S kullanıyorum geçen driverda oyunlarım çöküyordu. E eğer 1 kişi sorun yaşıyor diğer kişi sorun yaşamıyorsa ve bu kartın yazılımı sorunlu demekse Nvidia da sorunlu. Ne yapacağız şimdi hepsi sorunlu o zaman önermeyelim mi? Teknoloji şans işidir AMD kartlar fiyatına göre taş gibi performans veriyorlar 2 sene öncesine kadar 1080p'nin en fiyat performans kartı Rx 6600'dü zaten.
Hocam GTX 1080 cümlenizi okuyarak soruyorum 7700 XT'nin yazılımında sorun olduğuna nasıl bu kadar eminsiniz? Aşağılamak için söylemiyorum da çoğu kişi bunun ayrımını yapamaz siz neye dayanarak yazılım sorunlu donanım değil diyebiliyorsunuz? Eğer şans işi deyip geçmeyeceksek Nvidia da sorunlu ben de kalkıp ama bize Nvidia çok iyi dediler diye konu açarsam çok mantıksız olmaz mı? Bu tarz sorunlar her ekran kartı markasında olabilir AMD düzelmedi demek değil ki bu. Sizin şuanda kullandığınız sürücüyü kullanıp sorun yaşamayan insanlar da mevcut böyle sorunlar bazen farklı bileşenlerden kaynaklanır bazen donanımdan kaynaklanır bazen sadece Windows'tan kaynaklanır çok faktör var. Bu kadar faktörün arasında kartı açıp incelemeden donanımda sorun yok yazılım sorunlu demek yazı tura atmaktan farksız.
O değilde benim dikkatimi çeken AMD ile alakalı sorun yaşayanların açtığı başlık ve sorunlarını dile getirme şekli.
AMD de sorun yaşayanların konu başlıkları ve yaşadığı sorunları dile getirme şekilleri genelde laf sokma veya ironi tarzında olurken (gülme emojisi gibi) Nvidia da sorun yaşıyorum ıvır zıvır yazıyorlar. 5000 ve 4000 serisinde özellikle 5000 serisinde black screen ve çökme sorunları varken bu tarz komik başlıklar görmemiştim.
Bir benim mi dikkatimi çekti bu mevzu? AMD'ye olan ön yargıdan olsa gerek, haksız da sayılmazlar ama hep dikkat ettiğim insanların sorundan çok sorunu nasıl ifade ettiği yönünde oluyor.
Doğrudur, ben yanlış anladım heralde. Bu tarz çok fazla konu gördüğüm için ve mevzu hep aynı yerlere çıktığı için yanlış anlamış olabilirim. Nvidia da DDU yapın şunu deneyin bunu deneyin tarzında öneriler falan gelirken AMD de direkt bedava verseler AMD kullanmam veya AMD'nin 40 fırın ekmek yemesi lazım tarzında yorumlar geliyor.Bende öyle bir takıntı yok, forumun yarısından fazlası toplanıp “Düzeldi” diyorlar ama gördüğünüz gibi problemler olabiliyor. Bir sürü insandan bunu duyduktan sonra sorun yaşamak ayrı bir ironi aslında![]()
Yani hocam benim tüm eleştiri konularım azıcık mizah barındırıyor azıcık gezinseniz görebilirsiniz. Tabii sırf ''Gömmek'' için konu açan da var ben sadece yaşadığım kötü deneyimlerden bahsediyorum.Doğrudur, ben yanlış anladım heralde. Bu tarz çok fazla konu gördüğüm için ve mevzu hep aynı yerlere çıktığı için yanlış anlamış olabilirim. Nvidia da DDU yapın şunu deneyin bunu deneyin tarzında öneriler falan gelirken AMD de direkt bedava verseler AMD kullanmam veya AMD'nin 40 fırın ekmek yemesi lazım tarzında yorumlar geliyor.
Ben de NVIDIA'nın, AMD gibi sorunları olduğunu yeni yeni duymaya başlıyorum. Hayırlısı bakalım, bu gidişle bilgisayar kullanmayacağız sanırım. ''Teknoloji şans işi'' deyip kabul etmiyorum. O kadar para verip bir ekran kartı alıyorsun ve iyi olup olmaması şans işi oluyor. Şans dediğin fikrimce bilinçsiz alımda olur. Adamın hiçbir bilgisi yoktur, rastgele almıştır ve şansına sistemin bileşenleri iyi çıkmıştır. Biz araştırıp alıyoruz, bilgi edinip alıyoruz, ne AMD tarafında ne de NVIDIA tarafında böyle bir şeyi kabul edemem ben.E bro ben Rx 6600 kullanıyordum ne hikmetse hiç böyle şeyler yaşamadım. Şimdi 4070 S kullanıyorum geçen driverda oyunlarım çöküyordu. E eğer 1 kişi sorun yaşıyor diğer kişi sorun yaşamıyorsa ve bu kartın yazılımı sorunlu demekse Nvidia da sorunlu. Ne yapacağız şimdi hepsi sorunlu o zaman önermeyelim mi? Teknoloji şans işidir AMD kartlar fiyatına göre taş gibi performans veriyorlar 2 sene öncesine kadar 1080p'nin en fiyat performans kartı Rx 6600'dü zaten.
Hocam GTX 1080 cümlenizi okuyarak soruyorum 7700 XT'nin yazılımında sorun olduğuna nasıl bu kadar eminsiniz? Aşağılamak için söylemiyorum da çoğu kişi bunun ayrımını yapamaz siz neye dayanarak yazılım sorunlu donanım değil diyebiliyorsunuz? Eğer şans işi deyip geçmeyeceksek Nvidia da sorunlu ben de kalkıp ama bize Nvidia çok iyi dediler diye konu açarsam çok mantıksız olmaz mı? Bu tarz sorunlar her ekran kartı markasında olabilir AMD düzelmedi demek değil ki bu. Sizin şuanda kullandığınız sürücüyü kullanıp sorun yaşamayan insanlar da mevcut böyle sorunlar bazen farklı bileşenlerden kaynaklanır bazen donanımdan kaynaklanır bazen sadece Windows'tan kaynaklanır çok faktör var. Bu kadar faktörün arasında kartı açıp incelemeden donanımda sorun yok yazılım sorunlu demek yazı tura atmaktan farksız.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.