Amatör kayıt yapmak

eremkaragoz

Hectopat
Daha fazla  
8 yıldır müzikle ilgileniyorum ve şu zamana kadar birçok amatör kayıt yaptım fakat artık işin daha profesyonel bir seviyeye gelmesini istiyorum. Çok sayıda yorum taradım fakat sorularıma cevap olacak kaynağı henüz bulamadım. Ev stüdyosu kurmak istedim fakat ortalama bir şey kurmaya çalışınca bütçemi çok aşıyor. Ses kartı + condenser mikrofon + midi + monitor derken tuzlu oluyor. Bütçem ortalama 1000-1500 TL arası. İyi bir laptopa sahibim o yüzden bilgisayar konusunda sıkıntım yok. Sadece USB Condenser mikrofon alıp FL Studio ve ASIO4All yazılımıyla iyi sonuç alır mıyım?
Yardımcı olacak arkadaşları bekliyorum.

M-AUDIO M-Track 2x2 Vocal Studio Pro Compel'de 1.385TL. Bu setin içindeki ses kartına, örneğin elektro gitar bağlayıp aynı anda mikrofonla vokal kaydı yapabilirisiniz. Teknoseyir kanalında incelemesi de var. Midi controller acil olmasa gerek çünkü "birçok amatör kayıt yaptım" dediğinize göre vokal ve enstrüman kaydı yaptınız. İleride bir tarihte onu da alırsınız. Sorunuza cevap olmuyor farkındayım ama bu seti alıp profesyonel ses donanım dünyasına giriş seviyesinde adım atabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı