Amazon.com dolar iadesi nasıl olur?

LionelMaradona

Hectopat
Arkadaşlar malum, cuma günü 7,21'den işlem gören dolar, an itibari ile Ziraat Bankası'nda 7,70'den işlem görüyor. Cuma günü, "Pazartesini bekleyeyim, biraz daha düşer." dedim ve 500 dolar civarında siparişimi beklettim. Maalesef TCMB başkanının görevden alınmasından kaynaklı dövizin ne olacağı pek belli değil. Kimisi Berat Albayrak istifasına benzetiyor ve herkesin uçacak dediği doların ani bir hızla düşmesini örnek gösterip düşecek diyor. Kimisi 8'den açar, 10'u bulur diyor. Anlayacağınız ne yapacağımı şaşırdım.

Aklıma şu geldi; Amazon.com doları 7,47'den hesaplıyor. Şimdi TL ile sipariş verirsem 498,97 dolar için 3.731,67 TL ödeyeceğim. Şimdi bu tutarı ödeyip siparişi verirsem, pazartesi de dolar düşerse siparişi iptal edebilir miyim? Edersem bana iade edilen tutar 3.731,67 TL mi olur, yoksa o anki Amazon.com döviz hesabına göre mi iade yapılır?

Not: Ne yapacağımı şaşırdım, eğer dolar 7,50 üstüne çıkarsa bu tutarı karşılayacak bütçem olmadığı için siparişi veremeyeceğim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şuan dolar kuru 7,22 olarak görünüyor. Amazon 25 kuruş fark alıyor şuanda. 500 dolarda bu fark 125 TL ediyor. 7,22'nin altına düşmeyeceğini düşüyorum.125TL fazladan vermeyi göze alabiliyorsan al derim ben. Dolar 7,50'nin üstüne çıkarsa bütçem yetmeyecek diyorsun. Alacağını al sonra üzülme derim ben.
İade bankadan ne kadar çekilirse yapılıyor diye biliyorum.

Şuan dolar kuru 7,22 olarak görünüyor. Amazon 25 kuruş fark alıyor şuanda. 500 dolarda bu fark 125 TL ediyor. 7,22'nin altına düşmeyeceğini düşüyorum.125TL fazladan vermeyi göze alabiliyorsan al derim ben. Dolar 7,50'nin üstüne çıkarsa bütçem yetmeyecek diyorsun. Alacağını al sonra üzülme derim ben.
İade bankadan ne kadar çekilirse yapılıyor diye biliyorum.
Güzel hocam. Tüm bankalarda dolar 7,70'den hesap görüyor. Ekstrem bir olay var dövizle ilgili. Öyle 7,22 üzerinden hiçbir yer dolar vermiyor. Kripto marketler bile 7,50'den veriyor doları. Yoksa ben de biliyorum Amazon.com'un döviz hesabının fazla olduğunu.

Güzel hocam. Tüm bankalarda dolar 7,70'den hesap görüyor. Ekstrem bir olay var dövizle ilgili. Öyle 7,22 üzerinden hiçbir yer dolar vermiyor. Kripto marketler bile 7,50'den veriyor doları. Yoksa ben de biliyorum Amazon.com'un döviz hesabının fazla olduğunu.
Cuma 17:00'ta borsa kapanır. Dolar kuru o saatte ne ise pazartesiye kadar öyle gözükür. Bankalarda zarar etmemek için hafta sonları -/+ 50 kuruş fark koyarlar aynı şeyi altın içinde yapıyorlar. O yüzden bankalarda 7,70 gözüküyor. Dolar 7,70 olmadı yani pazartesiye kadar bilemeyiz ne olur ne biter.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı