LionelMaradona
Hectopat
Arkadaşlar malum, cuma günü 7,21'den işlem gören dolar, an itibari ile Ziraat Bankası'nda 7,70'den işlem görüyor. Cuma günü, "Pazartesini bekleyeyim, biraz daha düşer." dedim ve 500 dolar civarında siparişimi beklettim. Maalesef TCMB başkanının görevden alınmasından kaynaklı dövizin ne olacağı pek belli değil. Kimisi Berat Albayrak istifasına benzetiyor ve herkesin uçacak dediği doların ani bir hızla düşmesini örnek gösterip düşecek diyor. Kimisi 8'den açar, 10'u bulur diyor. Anlayacağınız ne yapacağımı şaşırdım.
Aklıma şu geldi; Amazon.com doları 7,47'den hesaplıyor. Şimdi TL ile sipariş verirsem 498,97 dolar için 3.731,67 TL ödeyeceğim. Şimdi bu tutarı ödeyip siparişi verirsem, pazartesi de dolar düşerse siparişi iptal edebilir miyim? Edersem bana iade edilen tutar 3.731,67 TL mi olur, yoksa o anki Amazon.com döviz hesabına göre mi iade yapılır?
Not: Ne yapacağımı şaşırdım, eğer dolar 7,50 üstüne çıkarsa bu tutarı karşılayacak bütçem olmadığı için siparişi veremeyeceğim.
Aklıma şu geldi; Amazon.com doları 7,47'den hesaplıyor. Şimdi TL ile sipariş verirsem 498,97 dolar için 3.731,67 TL ödeyeceğim. Şimdi bu tutarı ödeyip siparişi verirsem, pazartesi de dolar düşerse siparişi iptal edebilir miyim? Edersem bana iade edilen tutar 3.731,67 TL mi olur, yoksa o anki Amazon.com döviz hesabına göre mi iade yapılır?
Not: Ne yapacağımı şaşırdım, eğer dolar 7,50 üstüne çıkarsa bu tutarı karşılayacak bütçem olmadığı için siparişi veremeyeceğim.
Son düzenleyen: Moderatör: