Açıkçası 2 seneyi aşkındır kullanıyorum. USA sitesini ise 2015'ten beri kullanıyorum. Amazon.tr'den birçok iadem oldu ki birinde bir hafta kadar kullanıp kulağımda ağrı yaptıran kulaklığımı dahi koşulsuz iade ettiler. Kargoya gidilecek demişsiniz, lütfedip gidin ama değil mi? Tüm kargo masraflarını ödüyorlar zaten, üstelik şu an iade süreleri de uzun. Kargoya gitmekten de şikayet etmeyin yani, dünyanın her yerinde bu böyle çalışıyor. İade süresi de gayet hızlı. Paket ellerine geçer geçmez iade yapıyorlar.
Amazon'un satıcısı olduğu hiçbir üründe bugüne kadar sorun yaşamadım. Hatta TR mağazası üzerinden Almanya'dan ayakkabı bile aldım. DHL ile birkaç güne teslim edildi. İstanbul'da hızlı kargo hizmeti mükemmel çalışıyor.
Kullanılmış ürüne gelince, sizinki gibi "OEM" tabiriyle geçen markasız ve uzun bir mouspad'i zamanında 2 3 sene önce HB'den almıştım. Basit bir muşamba içinde gelmişti ürün. Bu tarz markasız ve "OEM" oalrak satılan her ürün, potansiyel olarak kullanılmış olabiliyor ya da paketlemesi dandik olabiliyor. Ben bu ürünler içi site ayırmaksızın beklentiye girmem. Zira burada sorun sitelerden çok bu ürünleri saçma sapan standartlarla tedarik eden tedarikçilerde.
Amazon'da hiçbir zaman Amazon'un satmadığı bir ürünü almadım ve bilerek de almıyorum. Zira Türk esnafının ciğerini biliyorum. Üç kuruş ürünü dahi iade etmemek için kırk takla atar...