Amazon.com.tr'nin Türkiye'de rakibi var mı?

Herkes böyle yazınca acaba benimle deney mi yapıyorlar diye düşünüyorum. Ürünün bandı geldiğinde zaten açıktı, hadi bant açıktı ürünü açıyoruz arkası defolu üstünede halı saha ayakkabısıyla basılmış. Ayakkabı izi ne alaka? Bu bir mouse pad ayakkabıyla ne yaptınız? Bu ay aldığım diğer ürün de bunun gibi özürlü geldi. Daha önce aldığım monitörde tamir görmüştü. Ya avrupanın ikinci el pazarıyız ya da benimle deney yapıyorlar adamlar herhalde. Benim yüzdeliğime gelince en az %30 sorunludur. 7 bin liraya yakın ürün söyledim amazondan ilk başlarda güzeldi ve hatta bu konuyu açan da benim ama artık alışveriş yapılmaz. Çünkü sıfır ürün yollamıyorlar, sahibinden param güvende = amazon.com.tr.
Bir gün sorun yaşarsanız - ki umarım yaşamazsınız - beni anlarsınız.

Amazon.com.tr'de ve Amazon'un sattığı hiçbir üründe sorun yaşamadım. Gerek kolay iadesi gerekse hızlı kargosuyla benim için 2 senedir bir umara.

Hepsiburada sağlamdır.

Hepsiburada bakkal kafasıyla E-Ticaret sitesi işleten bir yerdir. Çakma çıkan AirPods'ları mı sayayım yoksa faturasız alışveriş yapan yüzerce satıcısını mı? İade konusunda müşterisini yanlız bırakmalarını saymıyorum bile.

Amazon.com.tr'de ve Amazon'un sattığı hiçbir üründe sorun yaşamadım. Gerek kolay iadesi gerekse hızlı kargosuyla benim için 2 senedir bir umara.

Hepsiburada bakkal kafasıyla e-ticaret sitesi işleten bir yerdir. Çakma çıkan AirPods'ları mı sayayım yoksa faturasız alışveriş yapan yüzerce satıcısını mı? İade konusunda müşterisini yalnız bırakmalarını saymıyorum bile.

Kesinlikle katılıyorum Hepsiburada konusunda. Ancak sorun yaşadığınızda Amazon'da da yalnız kalacaksınız. Para iadesi ne sizin kaybolan zamanınızı ne de dolar karşısında eriyen paranızı korumaya yetmiyor. Ya kargoya gitceksiniz ya da evde kargonuzu almaları için gelmelerini bekleyeceksiniz. Kaldı ki sıfır ve açılmamış ürün yollanması, en önemli tercihimiz olmalı diye düşünüyorum. Bir ticaret sitesi en önce bunu sağlamalı.

Hepsiburada bakkal kafasıyla E-Ticaret sitesi işleten bir yerdir. Çakma çıkan AirPods'ları mı sayayım yoksa faturasız alışveriş yapan yüzerce satıcısını mı? İade konusunda müşterisini yanlız bırakmalarını saymıyorum bile.
İade konusunda hiç bir sıkıntı yaşamadım. Çakma muhabbeti amazonda da var. Amazon = Hepsiburada benim için ikisi zirvedir.

Kesinlikle katılıyorum Hepsiburada konusunda. Ancak sorun yaşadığınızda Amazon'da da yalnız kalacaksınız. Para iadesi ne sizin kaybolan zamanınızı ne de dolar karşısında eriyen paranızı korumaya yetmiyor. Ya kargoya gideceksiniz ya da evde kargonuzu almaları için gelmelerini bekleyeceksiniz. Kaldı ki sıfır ve açılmamış ürün yollanması en önemli tercihimiz olmalı diye düşünüyorum. Bir ticaret sitesi en önce bunu sağlamalı.

Açıkçası 2 seneyi aşkındır kullanıyorum. USA sitesini ise 2015'ten beri kullanıyorum. Amazon.tr'den birçok iadem oldu ki birinde bir hafta kadar kullanıp kulağımda ağrı yaptıran kulaklığımı dahi koşulsuz iade ettiler. Kargoya gidilecek demişsiniz, lütfedip gidin ama değil mi? Tüm kargo masraflarını ödüyorlar zaten, üstelik şu an iade süreleri de uzun. Kargoya gitmekten de şikayet etmeyin yani, dünyanın her yerinde bu böyle çalışıyor. İade süresi de gayet hızlı. Paket ellerine geçer geçmez iade yapıyorlar.

Amazon'un satıcısı olduğu hiçbir üründe bugüne kadar sorun yaşamadım. Hatta TR mağazası üzerinden Almanya'dan ayakkabı bile aldım. DHL ile birkaç güne teslim edildi. İstanbul'da hızlı kargo hizmeti mükemmel çalışıyor.

Kullanılmış ürüne gelince, sizinki gibi "OEM" tabiriyle geçen markasız ve uzun bir mouspad'i zamanında 2 3 sene önce HB'den almıştım. Basit bir muşamba içinde gelmişti ürün. Bu tarz markasız ve "OEM" oalrak satılan her ürün, potansiyel olarak kullanılmış olabiliyor ya da paketlemesi dandik olabiliyor. Ben bu ürünler içi site ayırmaksızın beklentiye girmem. Zira burada sorun sitelerden çok bu ürünleri saçma sapan standartlarla tedarik eden tedarikçilerde.

Amazon'da hiçbir zaman Amazon'un satmadığı bir ürünü almadım ve bilerek de almıyorum. Zira Türk esnafının ciğerini biliyorum. Üç kuruş ürünü dahi iade etmemek için kırk takla atar...

Açıkçası 2 seneyi aşkındır kullanıyorum. USA sitesini ise 2015'ten beri kullanıyorum. Amazon.tr'den birçok iadem oldu ki birinde bir hafta kadar kullanıp kulağımda ağrı yaptıran kulaklığımı dahi koşulsuz iade ettiler. Kargoya gidilecek demişsiniz, lütfedip gidin ama değil mi? Tüm kargo masraflarını ödüyorlar zaten, üstelik şu an iade süreleri de uzun. Kargoya gitmekten de şikayet etmeyin yani, dünyanın her yerinde bu böyle çalışıyor. İade süresi de gayet hızlı. Paket ellerine geçer geçmez iade yapıyorlar.

Amazon'un satıcısı olduğu hiçbir üründe bugüne kadar sorun yaşamadım. Hatta TR mağazası üzerinden Almanya'dan ayakkabı bile aldım. DHL ile birkaç güne teslim edildi. İstanbul'da hızlı kargo hizmeti mükemmel çalışıyor.

Kullanılmış ürüne gelince, sizinki gibi "OEM" tabiriyle geçen markasız ve uzun bir mouspad'i zamanında 2 3 sene önce HB'den almıştım. Basit bir muşamba içinde gelmişti ürün. Bu tarz markasız ve "OEM" oalrak satılan her ürün, potansiyel olarak kullanılmış olabiliyor ya da paketlemesi dandik olabiliyor. Ben bu ürünler içi site ayırmaksızın beklentiye girmem. Zira burada sorun sitelerden çok bu ürünleri saçma sapan standartlarla tedarik eden tedarikçilerde.

Amazon'da hiçbir zaman Amazon'un satmadığı bir ürünü almadım ve bilerek de almıyorum. Zira Türk esnafının ciğerini biliyorum. Üç kuruş ürünü dahi iade etmemek için kırk takla atar...
Sorun sadece bir ürün değil. Benim amazondan aldığım tüm ürünlerin göndericisi zaten amazon.com.tr
Hyperx mousepad aldım oda bunun gibi olmasada açılmış geldi. Ses çıkarmadım ve iadeyle uğraşmadım. Aradan 2 hafta geçti bunu aldım buda böyle geldi. Eeeee artık buda küfür gibi, mahkemeye bu ürünler için gitmem, tüketici hakem heyetiylede uğraşamam sonuç olarak amazondan aldığım ürünlerim çöp. İade olsa bile 2 üründen 100 TL zararım olur şu an. Daha önce de revize edilen monitör yolladılar. Monitörde elektrik kaçağı var ama uğraşmak istemediğimden onu da iade etmedim. Bugün hesabımı silmek istedim dediler ki silebilirsiniz ama faturalarınız yok olur, size fatura yollayamayız bu yüzden 2 yıl sonra silin. Ya da bir şekilde çıktı alın biz fatura yollayamıyoruz hiçbir şekilde dediler. Amazon.com'a bağlandım onlarla konuştum bana avrupanın abisi Fransa biz siparişinizi göremiyoruz onlar görür ve ilgilenir dediler. Translate yardımıyla 1 saat boyunca Amazon.fr'de Fransızca konuşmaya çalıştım. Onlarda beni yeniden amazon.com.tr'ye yönlendirdi.
Herkes çok üzgün ama sonuç yok.

Ne kadar rakiptir bilemem ama bana göre en yakın rakibi Trendyol şu anda.
Son alışverişlerimden sonra vazgeçtim böyle bir hizmet yok. Rakipsiz bu adamlar. Gece sipariş veriyorum sabahına ulaşıyor kargom. Üstelik iadelerde de çok ilgililer. Umarım diğer firmalar da yakın zamanda kendilerini geliştirirler de standart haline gelir bu hizmet kalitesi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı