Amazon.com'da vergi alınıyor mu?

Rakward

Decapat
Arkadaşlar bu siteden nasıl alışveriş yapılıyor? 500 dolara ürün buldum, vergi, gümrük parası alıyorlar mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Fiyat karşılaştırması yaptığım da arada çok fark olmadığını görmüştüm
Ayrıca amazon.de türkçe destek verdiği ve gümrük de daha az sorun yaşatacağını düşünerek onu seçmiştim. belki atladığım yerler olabilir tekrar bakmakta fayda var.
Evet çok da fark yok, üründen ürüne değişiyor. Ama dediğim gibi .com'un getirme desteği daha çok. Ayrıca .de'nin arayüzü Türkçe sadece. Gümrükte herhangi bir sorun çıkmaz ikisinde de.

Gümrüğe büyük bir ihtimalle takılmaz fakat fiyat arttıkça vergi de arttığı için biraz daha parayı gözden çıkarmak gerekir.

Bizim Amazon'u seçme nedenimiz zaten daha az ödemek için. fazla ödeyeceksek zaten bir değeri kalmıyor : ) Vergiyi mecbur ödeyeceğiz önemli olan daha uygun olması.

Evet çok da fark yok, üründen ürüne değişiyor. Ama dediğim gibi .com'un getirme desteği daha çok. Ayrıca .de'nin arayüzü Türkçe sadece. Gümrükte herhangi bir sorun çıkmaz ikisinde de.

En başta belirttiğim gibi ben henüz alışveriş yapmadım.
Ürün isimlerinin Türkçe yazıp yazmaması önemli değil aslında.
Hatta .com da ürün adları daha düzgün ve daha açıklamalı bir şekil de yazıyor ama
Yapılan yorumlara ve incelemelere baktığım için ben de öyle bir izlenim bıraktı.
Türkçe destek verdiklerini, ve hatırladığım kadarıyla daha sağlıklı olacağını belirtiyorlardı.
Tabi siz alışveriş yaptıysanız bir sorun yaşamadıysanız ve daha ucuzsa .com u seçmek daha mantıklı olacaktır.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı