Amazon.com'dan alışveriş yapma rehberi

Bir dizi sorum olacak şimdiden teşekkür ederim ilgilenenlere:
1. İşlemci, ekran, kartı, ram, ssd, anakart olmak üzere PC bileşenlerini edinmek istiyorum. 1000$ üstü bir ücreti var. Bunları amazon'dan sipariş etsem (tek kargo ya da ayrı kargolarda), Gift (hediye) seçeneğiyle KDV ya da benzer bir vergiden, gümrük ücretinden tamamen muaf olabilir miyim?
2. Alternatif olarak: Arkadaşım yazın ABD'ye gidecek ve bu ürünleri yine amazon'dan alıp bana getirmesini istesem;
a. Ürünler arkadaşımın çatasında hava yoluyla Türkiye'ye girse vergi öder miyim?
b. Arkadaşım ABD vatandaşı olmadığı için ürünleri amazondan ABD'ye istediğinde, ülkeden ayrılırken ABD vatandaşı olmayanlara tanınan bir hak olarak ABD yasalarınca kesilen vergiyi geri alabilir mi. Böylece amazon üzerindeki fiyatında altına düşer diye tahmin ediyorum.
Bahsi geçen konular hakkında bilgi ya da tecrübe sahibi kimseler bulunur mu bilmiyorum ama bir şansımı denemek istedim. :D

Gift (hediye) seçeneğiyle KDV ya da benzer bir vergiden, gümrük ücretinden tamamen muaf olabilir miyim?
Öyle birşey mümkün değil. Gümrük max. sınırını geçtiği için vergi alınır. Vergiyi Amazon alırken kesiyor zaten.(Bazen kesmeyebiliyor)
Arkadaşım yazın ABD'ye gidecek ve bu ürünleri yine amazon'dan alıp bana getirmesini istesem;
Bu şekilde getirebilmesi lazım.
ABD vatandaşı olmayanlara tanınan bir hak olarak ABD yasalarınca kesilen vergiyi geri alabilir mi
Bu konu hakkında bilgim yok, yalnız ABD vatandaşlarına sadece tanınıyorsa haliyle vatandaşı olmadığın ülkenin yasasından yararlanamazsın.
Ürünler arkadaşımın çatasında hava yoluyla Türkiye'ye girse vergi öder miyim?
Gümrük yasalarına uygunsa yukarıdaki cevapları da dikkate alıp vergi alınmayacaktır.

Bu ürünleri sipariş vermek istiyorum. Bu şekilde sipariş verirsem bana gelene kadar kaç TL vergi kesilir ve 1110 TL'nin üzerine ne kadar ücret ödemem gerekir. Şimdiden teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı