Amazon.com'dan alışveriş yapma rehberi

Merhaba üstadlar. Ben amazondan jaybird freedom kulaklık almak istiyorum. 117 dolar olan fiyat vergi kargo vs ile 146 dolar oluyor. Hediye falan diyerek gümrük vergisini kurtarabilir miyiz? Bir de bir aylık Prime üyeliği ücretsiz dediler. Prime logolu üründe kargodan hala 7 dolar alıyorlar. Aydınlatabilir misiniz beni?
Prime Amerika içi ücretsiz kargoya sahip, uluslararası gönderimlerde ücret mevcut.
Gümrük vergisinden muafiyet artık yok. Hediye olup olmaması önemli değil.

Bekledim ve hiçbirşey olmadı, ben de canlı mesaja girdim ve 3-5 kere ayrı kişilerle tartıştım. Bana kargoda kayboldu falan dediler. Ama ben ne olduğunu anladım, sonradan siparişlerime bakınca Türkiyeye Gönderme kapatılmıştı. En sonunda paramı hediye çeki olarak verdiler. Ben de başka birşey sipariş ettim ama 6 gündür o da kargolanmadı. Gerçekten Nefret Ediyorum !!
Yaşadığınız kötü tecrübeye karşılık üzüldüm açıkçası. Paranı hediye çeki olarak değil de normal iade olarak isteseydin keşke.8

Prime Amerika içi ücretsiz kargoya sahip, uluslararası gönderimlerde ücret mevcut.
Gümrük vergisinden muafiyet artık yok. Hediye olup olmaması önemli değil.

Yaşadığınız kötü tecrübeye karşılık üzüldüm açıkçası. Paranı hediye çeki olarak değil de normal iade olarak isteseydin keşke.8
Ne yazıkki paramı iade olarak vermek gibi bir istekleri yok

Benim sorum biraz daha fazla meblağlar hakkında olacak. amazon'dan 3000 $ lık bir bilgisayar kasası getirmek istiyorum (içinde bütün parçalar olacak şekilde, ekran kartı,işlemci,ram v.s) .
Kasayı ödeme ekranına getirdiğim zaman ,çeşitli bilgisayar kasalarında 450 ile 700 $ arasında tax yani vergi , 100 dolar civarında da kargo ücreti çıkıyor. Sorum da burda başlıyor ben bunu alırsam eğer buraya gelir tamam ancak ben gümrük vergisini ödememe rağmen gümrükte takılma gibi bir durum olabilir mi ? Çünkü ucuz bir ürün olmayacak ve birden fazla parçayı içinde barındıracak. Hediye paketi yaptırmamın ya da faturasına daha ucuz fiyat yazdırmam gümrük olayını etkiler mi ?
Teşekkür ederim

Benim sorum biraz daha fazla meblağlar hakkında olacak. amazon'dan 3000 $ lık bir bilgisayar kasası getirmek istiyorum (içinde bütün parçalar olacak şekilde, ekran kartı,işlemci,ram v.s) .
Kasayı ödeme ekranına getirdiğim zaman ,çeşitli bilgisayar kasalarında 450 ile 700 $ arasında tax yani vergi , 100 dolar civarında da kargo ücreti çıkıyor. Sorum da burda başlıyor ben bunu alırsam eğer buraya gelir tamam ancak ben gümrük vergisini ödememe rağmen gümrükte takılma gibi bir durum olabilir mi ? Çünkü ucuz bir ürün olmayacak ve birden fazla parçayı içinde barındıracak. Hediye paketi yaptırmamın ya da faturasına daha ucuz fiyat yazdırmam gümrük olayını etkiler mi ?
Teşekkür ederim
Amazon faturayı daha ucuz bir şekilde asla ama asla göstermez. Öyle bir riskin altına asla yatmaz. Hediye paketi yaptırtmanızın da bir avantajı olmayacak, bundan emin olabilirsiniz.

Amazon sizden gümrük vergisini tahsil ediyor zaten peşin peşin. Sadece taşıyıcı firmalar ürün gümrük vergisine tabii olduğu için sizden bazı belgeler isteyebiliyorlar. Mesela UPS sizden birkaç belge isterken, DHL için ise telefonla onay vermeniz yeterli oluyor.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı