Amazon.de yanlış ürün gönderdi

Makaleler
3
Yer
Konya veya İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Şu an Almanya'da bir akrabam var, kendisinden iPhone 13 mini getirmesini istedim ve sağ olsun kabul etti. Hemen Prime deneme abonesi olup sipariş geçtim ve dün ürün teslim edildi. iPhone 13 mini isterken PDP Gaming Xbox Controller geldi. Hemen Amazon desteğe yazdım, kendileri yardımcı olmaya çalışacaklarını söylediler ancak dün akşam para iadesine karar verildi.

Bu sabah müşteri hizmetleriyle telefonda görüştüğümde üründen (kırmızı renk) stok olmadığı için gönderim yapamayacaklarını sadece para iadesi yapabileceklerini söylediler. Diğer renklerden olmasına rağmen bu şekilde cevap verdiler. Ürünün para iadesinin karta yansımasını bekleyene kadar akrabam dönecek. Amazon bakiyesi olarak iade istersem anında iade edebilirler. Ama sorun şu: 2. kez sipariş versem yanlış ürün gelmeyeceğinin garantisini verebilir misiniz dedim, hayır dediler. Ayrıca Amazon bakiyesi olarak alırsam daha sonra karta iade edemiyorlarmış. Sizce ne yapmalıyım?

Amazon bakiyesi olarak iade istesem ve yine sorun olursa bankadan harcama itirazı ile ücreti geri istesem Chargeback talebim reddedilir mi? Siz olsanız ne yapardınız?

Şu an Almanya'da bir akrabam var, kendisinden iPhone 13 mini getirmesini istedim ve sağ olsun kabul etti. Hemen Prime deneme abonesi olup sipariş geçtim ve dün ürün teslim edildi. iPhone 13 mini isterken pdp Gaming Xbox Controller geldi. Hemen Amazon desteğe yazdım, kendileri yardımcı olmaya çalışacaklarını söylediler ancak dün akşam para iadesine karar verildi.

Bu sabah müşteri hizmetleriyle telefonda görüştüğümde üründen (kırmızı renk) stok olmadığı için gönderim yapamayacaklarını sadece para iadesi yapabileceklerini söylediler. Diğer renklerden olmasına rağmen bu şekilde cevap verdiler. Ürünün para iadesinin karta yansımasını bekleyene kadar akrabam dönecek. Amazon bakiyesi olarak iade istersem anında iade edebilirler. Ama sorun şu: 2. kez sipariş versem yanlış ürün gelmeyeceğinin garantisini verebilir misiniz dedim, hayır dediler. Ayrıca Amazon bakiyesi olarak alırsam daha sonra karta iade edemiyorlarmış. Sizce ne yapmalıyım?

Amazon bakiyesi olarak iade istesem ve yine sorun olursa bankadan harcama itirazı ile ücreti geri istesem chargeback talebim reddedilir mi? Siz olsanız ne yapardınız?

Ben olsam Amazon bakiyesi olarak isterdim daha önce başıma gelmişti.

Büyük ihtimalle banka reddeden. Risk almak istiyorsanız bakiye olarak alıp sipariş geçin, gerçi taksitli aldıysanız o zaman da karta yatması çok daha uzun sürer bütün bakiye tek seferde yatmaz. Buraya gelince kayıt masrafı vb. ni eklediğinizde arada çok fazla bir fark yoksa iade gelince Türkiyeden alın, eğer varsa ben olsam risk almazdım. Akrabanız Almanya'ya geri dönmeyecekse hatalı gelmesi durumunda paranız bir nevi boşa gitmiş olur

Ben olsam Amazon bakiyesi olarak isterdim daha önce başıma gelmişti.
Amazon bakiyesi olarak geri alsam ve tekrar iPhone 13 mini alsam ve bu sorunsuz gelse razı olacağım bir durum. Ama 2. kez yanlış ürün gelirse bu beni mağdur eder. Param Amazon.de de kalır. Sorun da bu. Böyle bir durumda bankaya başvurup chargeback talebinde bulunsam banka paramı iade eder mi?

Büyük ihtimalle banka reddeden. Risk almak istiyorsanız bakiye olarak alıp sipariş geçin, gerçi taksitli aldıysanız o zaman da karta yatması çok daha uzun sürer bütün bakiye tek seferde yatmaz. Buraya gelince kayıt masrafı vb. ni eklediğinizde arada çok fazla bir fark yoksa iade gelince Türkiyeden alın, eğer varsa ben olsam risk almazdım. Akrabanız Almanya'ya geri dönmeyecekse hatalı gelmesi durumunda paranız bir nevi boşa gitmiş olur
Taksitli almadım. Kayıt masrafı vs. her türlü Türkiye'den ucuza geliyor.

Güncelleme: Ürünü iade edip Mediamarkt.de'den borç parayla iPhone 13 mini sipariş etmeye karar verdim. 15 Euro fark var ama mecbur katlanacağım. Amazon'un bu kadar mağdur etmesini beklemiyordum. Sanırım Türklerin suistimal etmesinden dolayı böyle oldu. Alman olsaydım muhtemelen daha iyi bir destek verirlerdi. Umarım Xbox kolunu görünce iPhone nerede diye sormazlar :D

Son düzenleme:
Amazon bakiyesi olarak geri alsam ve tekrar iPhone 13 mini alsam ve bu sorunsuz gelse razı olacağım bir durum. Ama 2. kez yanlış ürün gelirse bu beni mağdur eder. Param Amazon.de de kalır. Sorun da bu. Böyle bir durumda bankaya başvurup chargeback talebinde bulunsam banka paramı iade eder mi?

Taksitli almadım. Kayıt masrafı vs. her türlü Türkiye'den ucuza geliyor.

Güncelleme: Ürünü iade edip Mediamarkt.de'den borç parayla iPhone 13 mini sipariş etmeye karar verdim. 15 euro fark var ama mecbur katlanacağım. Amazon'un bu kadar mağdur etmesini beklemiyordum. Sanırım türklerin suistimal etmesinden dolayı böyle oldu. Alman olsaydım muhtemelen daha iyi bir destek verirlerdi. Umarım Xbox kolunu görünce iPhone nerede diye sormazlar :D

Hocam başka bir satıcıdan alın IPhone'yi bana da PSU'yu yanlış yollamışlardı iadeyi alıp başka satıcıdan aynı ürünü aldım.

Güncelleme yapmak istiyorum. Amazon.de bana sadece para iadesi teklif etti ve kabul ettim. Yanlış gelen ürünü geri iade ettim ancak 1 haftadır gelişme yok. Amazon desteği ile görüştüğümde bana bu sürecin 30 gün sürebileceği söylendi. Saturn'den yeni telefonumu borç parayla aldım.

Yeni sorum şu; Twitter da benzer sorunu yaşayanlarla görüştüğümde Amazon'un parayı iade etmediğini söylüyorlar. Hatta bir kadın Debit kartla aldığını söylemişti ben de Chargeback yapabilirsiniz dediğimde banka yapabileceğimiz bir şey yok demiş. Henüz 15 gün dolmadı Chargeback talep edeyim mi ? 3D güvenlik olmadan gerçekleştiği için kartımdan izinsiz harcama yapıldı desem geri alabilir miyim ücreti? İzinsiz harcama harici yanlış ürün geldi amazon yardımcı olmuyor dersem bankaya itiraz ederler mi? Param boş yere Almanya'da kalsın istemiyorum :(

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı