Amazon Deneyimleriniz Nedir?

1. Soruya cevabım şu 1308 dolar + 284 dolar = 1592 dolar yapıyor. Toplam ödeyeceğim para bu gümrükte falan para ödemezsin. Onu amazon içinde alıyor zaten. 1592 dolar da 7,10 ile çarpıyorum(biliyorum dolar 7 tl şuanda ama komisyon alabiliyor bankadan bankaya değişiyor yada amazondaki kura göre). 11303TL toplam ödeyeceğin fiyat.
Diğer sorulara ise cevap olarak aldığım hizmetten memnunum.
Sana gelmesi ne kadar sürer onu bilmiyorum.

Amazondan linkteki bilgisayarı almayı düşünüyorum. 1 den fazla sorum var:

1) Bilgisayar gümrükten geçerken ne kadar vergi öderim. Bilgisayar ile beraber14.000 TL yi geçer mi?
2) Yurt dışından sipariş ettiğiniz bir ürün kaç günde geldi?
3) Oydu şuydu derken ne kadar uğraştırıcı bir deneyim oldu?
4) Aldığınız hizmetten memnun musunuz?

Link: https://www.amazon.com/MSI-Leopard-...keywords=MSI+RTX+Laptop&qid=1613486643&sr=8-2
Amazon güzel bir deneyim sunuyor. Prime ile güzel indirimler ve hızlı kargo seçeneği mevcut.

Linkteki ürünü ödeme aşamasına geldiğinde vergiler artı kargo her şey dahil fiyat çıkacak karşınıza, ekstra hiçbir şey ödemeyeceksiniz. 15 Ocak'ta kulaklık siparişi verdim, 20 şubat gibi geldi. Amazon tüm yerli firmaları tokatlar memnuniyet konusunda.

Hocam zaman yolculuğu yaptınız 20 şubat'a daha girmedik. Sanırım 20 Ocak diyecektiniz.

Amazon'a vergi ödeyemezsin. Amazon özel şirkettir, vergi alamazlar. Vergi almaya tek yetkili mercii hükümetlerdir, devlettir. Senin Amazon'a ödediğin vergiyi Amazon Türk Gümrükleri'ne ödüyor senin adına, ödeyeceğin tutar ne olursa olsun ödeme aşamasına geldiğinde çıkıyor, ekstra bir kuruş dahi ödemiyorsun, eğer vergi Amazon'un tahmininden yani senden aldığından fazla çıkarsa üstünü Amazon tamamlıyor, tersi durumda ise Amazon sana iade yapıyor.
Hiçbir şekilde kayıp yok o zaman. 1500 euro üzerinde gümrükte takılıyor diye biliyordum vergiyi Amazon'a ödesen de.

Hiçbir şekilde kayıp yok o zaman. 1500 euro üzerinde gümrükte takılıyor diye biliyordum vergiyi Amazon'a ödesen de.

Hocam Amazon ürün gönderdiği ülkelerin gümrük ve dış ticaret politikalarına senden benden fazla hakim zaten, gümrüğe takılacak malı göndermez. 1500 Euro sınırı yolcu olarak gelirken yolcu beraberi olarak getirdiğiniz hediyelik eşyalar için konulan bir sınır. Onun haricinde mesafeli/kargo yoluyla alışverişlerde böyle bir sınır var mı hatırlayamadım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı