Amazon depo çalışma ortamı nasıldır?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Selamlar,
7.5 saat çalışma + yarım saat mola dediler ve ayrıca saatlik brüt 124₺ dediler. Tuzlaya git-gel 2 saat zaten.
Sizce çalışmak mantıklı mı ? Bir de çalışırken telefonu yanına almama gibi bir şey varmış sanırım, robot muyuz kardeşim biz ?
Aktif çalışan bir gününün bilgisini ve neler yaptığını nasıl olduğunu yazabilir mi? Mesaiye kafasına göre kalabiliyor mu?
Bırakan varsa neden bıraktığını yazabilir mi?
Asgari ücret alacaksam neden orada başlayayım ki? Bir kafede ya da restorantta garson/komi/kasiyer olmak daha iyi değil mi ?

Selamlar,
7.5 saat çalışma + yarım saat mola dediler ve ayrıca saatlik brüt 124₺ dediler. Tuzlaya git-gel 2 saat zaten.
Sizce çalışmak mantıklı mı? Bir de çalışırken telefonu yanına almama gibi bir şey varmış sanırım, robot muyuz kardeşim biz?
Aktif çalışan bir gününün bilgisini ve neler yaptığını nasıl olduğunu yazabilir mi? Mesaiye kafasına göre kalabiliyor mu?
Asgari ücret alacaksam neden orada başlayayım ki? Bir kafede ya da restorantta garson/komi/kasiyer olmak daha iyi değil mi?

Yemek molası + çay molası toplam 1 saat oluyor (40 dk yemek 20 dk çay ) depoya telefon sokmak yasak bu doğru sadece molalarda kullanabiliyoruz ama telefonla girebilaen bile içeride hiç boş durmuyorsun yani telefona bakmak gibi bir boş vaktin olmuyor maaş hakkında benim de tam bir bilgim yok henüz aylığımı almadığım için ama 22 24K muhabbeti oluyor hep ne kadar doğru bilmiyorum ay sonunu bekliyorum ben de. Ulaşım için servis var mesai olduğu zaman da mesai var kalmak ister misin diye soruyolar istersen kalırsın onun dışında kendi isteginle de kalabiliyorsun sanırım.

Yemek molası + çay molası toplam 1 saat oluyor (40 dk yemek 20 dk çay ) depoya telefon sokmak yasak bu doğru sadece molalarda kullanabiliyoruz ama telefonla girebilaen bile içeride hiç boş durmuyorsun yani telefona bakmak gibi bir boş vaktin olmuyor maaş hakkında benim de tam bir bilgim yok henüz aylığımı almadığım için ama 22 24K muhabbeti oluyor hep ne kadar doğru bilmiyorum ay sonunu bekliyorum ben de. Ulaşım için servis var mesai olduğu zaman da mesai var kalmak ister misin diye soruyolar istersen kalırsın onun dışında kendi isteginle de kalabiliyorsun sanırım.
Değerli cevabınız için teşekkür ederim hocam. İzninizle birkaç soru daha sormak istiyorum:

8 saat sonunda yorgunluğunuz nasıl oluyor hocam? İşin tanımı nedir? Ne yapıyorsunuz yani hocam?
Telefonla oynamam ama yanımda dursun. Acil bir mesaj olur şu olur bu olur, çok katılar mı bu kuralda ?
5.5 aylık sözleşme sona ermeden tek taraflı fesih edildiğinde bir ödeme ortaya çıkıyor mu? Sözleşme şartları nasıldı?

Bir şöyle bir mantık yaptım:
Günlük 8 saat x Haftalık 6 gün x 4 Hafta x Brüt 124₺ = 23808₺

"Eğer tablo doğruysa" asgari çalışan birisi 19722₺ net maaş alıyor sanıırm.

1727100612406.png

değerli cevabınız için teşekkür ederim hocam. İzninizle birkaç soru daha sormak istiyorum:

8 saat sonunda yorgunluğunuz nasıl oluyor hocam? İşin tanımı nedir? Ne yapıyorsunuz yani hocam?
Telefonla oynamam ama yanımda dursun. Acil bir mesaj olur şu olur bu olur, çok katılar mı bu kuralda?
5.5 aylık sözleşme sona ermeden tek taraflı fesih edildiğinde bir ödeme ortaya çıkıyor mu? Sözleşme şartları nasıldı?

Bir şöyle bir mantık yaptım:
Günlük 8 saat X haftalık 6 gün X 4 hafta X brüt 124₺ = 23808₺

"eğer tablo doğruysa" asgari çalışan birisi 19722₺ net maaş alıyor sanıırm.

Eki Görüntüle 2316293

Kendi adıma konuşmak gerekirse ben fazla yorulmuyorum bulunduğunuz departmana göre değişebilir tabii farklı departmanlar oluyor onlar sizi yerleştiriyorlar ben paketlemedeyim bildiğiniz 7 saat boyunca sabit durup paketleme yapıyorsunuz diğer departmanlara hiç gitmedim henüz bir bilgim yok o yüzden. Telefon mevzusunda da yakınlarınıza acil durumlarda size ulaşılabilmeleri açısından verebilmeniz için bir numara veriyorlar sadece telefon değil akıllı saat vb cihazlarda yasak zaten eğitim sürecinde bilgilendirme yaparlar bu konuda. Sözleşmeyi siz istediğiniz zaman feshedebiliyosunuz herhangi bir ücret söz konusu değil maaş konusunda gerçekten bir bilgim yok ama sözleşmede saatlik brüt 113 yazıyordu yani hesaplayınca 22 civarı bir şeyler oluyor ama daha az da olabilir dediğim gibi kendi maaşım yattığı zaman emin olacağım.

Kendi adıma konuşmak gerekirse ben fazla yorulmuyorum bulunduğunuz departmana göre değişebilir tabii farklı departmanlar oluyor onlar sizi yerleştiriyorlar ben paketlemedeyim bildiğiniz 7 saat boyunca sabit durup paketleme yapıyorsunuz diğer departmanlara hiç gitmedim henüz bir bilgim yok o yüzden. Telefon mevzusunda da yakınlarınıza acil durumlarda size ulaşılabilmeleri açısından verebilmeniz için bir numara veriyorlar sadece telefon değil akıllı saat vb cihazlarda yasak zaten eğitim sürecinde bilgilendirme yaparlar bu konuda. Sözleşmeyi siz istediğiniz zaman feshedebiliyosunuz herhangi bir ücret söz konusu değil maaş konusunda gerçekten bir bilgim yok ama sözleşmede saatlik brüt 113 yazıyordu yani hesaplayınca 22 civarı bir şeyler oluyor ama daha az da olabilir dediğim gibi kendi maaşım yattığı zaman emin olacağım.
Cevap için tekrardan teşekkür ederim hocam fakat bu telefon olayı canımı sıktı. Neyse hocam bakalım çağırırlarsa konuşuruz onlarla da. Cevaplar için teşekkür ederim, müteşekkirim. Sağlıcakla.

Cevap için tekrardan teşekkür ederim hocam fakat bu telefon olayı canımı sıktı. Neyse hocam bakalım çağırırlarsa konuşuruz onlarla da. Cevaplar için teşekkür ederim, müteşekkirim. Sağlıcakla.
rica ederim

Ben de once muayene oldum daha sonradan mulakat tarzi bir şey icin baska bir yere yonlendirdiler ama sadece evrak doldurdum bir suru maille gonderiyorlar zaten onlari da.

Sanırım sözleşme ve IBAN numarası ile ilgili bir şeydi bende tam hatirlayamadim.

O evrakları doldurmadığım için sanırım bir türlü başlayamadım iki gündür arayıp yarı zamanlı depo operatörlüğüyle ilgilenir misiniz diyorlar :d Sanırım tam zamanlı alımı yok şu an. Başladım başlayacağım derken Trendyol depoda 2. ayımı doldurdum😄

Cevap için tekrardan teşekkür ederim hocam fakat bu telefon olayı canımı sıktı. Neyse hocam bakalım çağırırlarsa konuşuruz onlarla da. Cevaplar için teşekkür ederim, müteşekkirim. sağlıcakla.

Telefona bu kadar takıldıysanız Trendyol'da depoya telefonla giriş yapabiliyorsunuz isterseniz oraya da başvurabilirsiniz.

Son düzenleme:
Yok hocam Amazon'dan geri dönüş alamadım sizden değil :D iş başvurusu için. Sizin iş başvurusu süreciniz ne kadar sürmüştü?
Genellikle Prime zamanlarına doğru alımlar oluyor. Çoğu kişi sözleşmeli olduğu için performans ve kalite yönü kötü olanların sözleşmesi bitirilip yeni personel alımı yapıyorlar. Şu an depo yeni personel dolu aslında, size dönmemeleri garip.

Selamlar,
Sizce çalışmak mantıklı mı ? Bir de çalışırken telefonu yanına almama gibi bir şey varmış sanırım, robot muyuz kardeşim biz ?
Asgari ücret alacaksam neden orada başlayayım ki? Bir kafede ya da restorantta garson/komi/kasiyer olmak daha iyi değil mi ?
Bordroma baktım şimdi, 232 saat çalışmışım net 23.424 TL almışım. Geçen ay da 180 Saat çalışıp 17.286 TL almışım. Birkaç gün eksikti geçen ay, tabi bir de Temmuzdan geçerli %10 ücret artışı yaptılar. Maaş probleminde ne kadar aldığını boşver istersen çünkü depoda herkese farklı ücret yatıyor:D kaç aydır buradayım her ay kiminki az yatmış kiminki çok yatmış bakıyoruz öyle. Eninde sonunda düzeliyor ama uğraşmak sıkıcı

Son düzenleme:
Buraya da sorayım, neden fesih aldım ben aga
Birçok sebebi de olabilir tek sebebi de. Hangi operasyon kısmında çalışıyorsanız ona göre ede değişir. Stow'da iseniz ICQA yani kalite metrikleriniz ve/veya devamsızlık durumunuz iyi değilse performansınız iyi olsa bile fesih edilebilir. Pick'te iseniz Performans ve/veya devamsızlık durumunuz iyi değilse fesih nedenidir. Pack'te ise Müşteri Feedback'i ve Performans önemlidir. Ship'te kolay kolay fesih olacağını düşünmüyorum. Receive'de ise performans ve ICQA önemli, bunlardan birinde bile problem olursa fesih edilebilir. Sözleşmeniz yenilenmediyse sebebini HR'a sorabilirsiniz, hangi departman tarafından NO aldığınızı size söylemekle yükümlüdür kendisi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı