Amazon fark iadesi hangi durumlarda verilir?

Lyzard

Decapat
Katılım
10 Şubat 2022
Mesajlar
194
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar. Etrafımdaki birçok Amazon Prime kullanıcısı çeşitli dönemlerde fark iadesi alıyorlar. Atıyorum bir ürün almış fiyatı 100TL iken ama birkaç gün içinde 80 liraya düşmüş. Aradaki 20TL iade edilmiştir diye mail geliyor falan. Elbet siz de duymuşsunuzdur bu durumu.
Ancak ben çok uzun yıllardır bu siteden alışveriş yapmama rağmen (Türkiye'de yokken bile) bir kez olsun böyle bir iade yapılmadı. Ayda ortalama 15-20 alışveriş yaparım, 10 liralık ürün de alırım 20 bin TL'lik ürün de alırım. Hiçbir zaman sistemi suistimal edecek iadeler de yapmadım. Şimdiye kadar yüzlerce siparişim olmuştur yani ve bir kez bile böyle bir şey denk gelmemesi bende acaba bir blacklist durumu falan mı var şüphesi uyandırdı. Müşteri hizmetleri ile bu konuyu görüştüğümde de pek samimi bir cevap alamadım. Kampanya dahilinde ise iade olur efendim falan dediler. Sizce sebep ne olabilir?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sorgusuz sualsiz iade garantisi olduğu için kişi indirime girince ürünü iade edip tekrar almasın diye fark iadesi yaptıklarını tahmin ediyorum. Fakat bu durum şöyle olabilir, ürünü aldınız daha size ulaşmadan indirime girdi. O zaman mantıklı ama 1 haftalık ürüne iade isteyenlere blacklist yapıyorlarsa da bir şey diyemem. Sorunlu müşterilere iade ürünler gönderiyor olabilirler. Kim bilebilir? :D
 
Demek ki aldığın hiçbir ürün 1 ay içinde indirime girmemiş 😁 Hatırladığım kadarıyla prime üyeliğin varsa aldığın ürünün fiyatı 1 ay içerisinde düşerse farkı sana hediye çeki olarak aktarılıyor. İade de değil yani. Bir dahaki alışverişte kullanabiliyorsun ki onun da bir süresi vardır. Prime üyeliği yoksa da gelmiyor fakat ürünü takip edip düştüğünde talep açarsan eli boş döndüreceklerini sanmam.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı