Amazon Japonya fazla para çekti

Yoruichill

Zeptopat
Daha fazla  
Merhaba. Amazon Japonya'dan almis oldugum MSI Radeon RX 6600 XT Mech 2X ekran karti için vergiler kargo dahil bana çıkarılan ödemem gereken miktar 85372 Japon yeni, o günün kuruyla 9000 TL civari yapiyordu fakat Yapı Kredi kredi kartimdan çekilen para 13586 TL oldu. Ürün kargoya verildiği için iptal edemiyorum, iptal etsem bile bana geri ne kadar geri ödeneceğini bilmiyorum.
Eğer 13586 TL geri ödenecekse kargoyu teslim almayip iade etmeyi dusunuyorum. Benzer bir sorun yasayan veya konu hakkinda bilgisi olan birisinden yardim bekliyorum. Simdiden teşekkürler.

Ürünü sipariş verdiğinde çekilen tutar evrak muhasebeleşmesi sonrası kur durumuna göre değişiyor. Bende de benzer durum oldu kur farkı nedeniyle. RTX 3080 sipariş verdiğim esnada 12100 TL çekilmişti 4 gün sonra fatura kesildiğinde 12600 TL olarak kur farkını da çektiler.

Müşteri hizmetleri ile iletişime geçin.
Müşteri hizmetlerine Email attım. Geri dönmelerini bekliyorum, fakat sorunun banka kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Banka ile iletişime geçtim. Pek yardımcı olamadılar.

Ürünü sipariş verdiğinde çekilen tutar evrak muhasebeleşmesi sonrası kur durumuna göre değişiyor. Bende de benzer durum oldu kur farkı nedeniyle. RTX 3080 sipariş verdiğim esnada 12100 TL çekilmişti 4 gün sonra fatura kesildiğinde 12600 TL olarak kur farkını da çektiler.
Umarım benzer bir durum ile karşılaşırım içimi biraz rahatlattınız teşekkürler.

Bankayla bende görüşmüştüm. İlk çekilen tutar provizyonda kaldı sonrasında fatura kesilen tarihteki tutar geçerli oldu. Hatta kredi kartımın limiti bi anda eksiye düşmüştü provizyon kalkınca normale dönmüştü. Muhtemelen sizdeki de aynı durumdur. Kurda ani düşüş ve yükseliş yaşandığı için fazla çekildiğini düşünüyorum.

Müşteri hizmetleri kısmında beni arayın var. Anında arıyorlar. TR'den temsilci arıyor hem de. Direkt onunla bir iletişime geç. Bayağı yardımcı olacaktır.
Arayın kısmını gördüm öyle oluyorsa arama yapılan saatlerde deneyeyim yarın
Bankayla bende görüşmüştüm. İlk çekilen tutar provizyonda kaldı sonrasında fatura kesilen tarihteki tutar geçerli oldu. Hatta kredi kartımın limiti bi anda eksiye düşmüştü provizyon kalkınca normale dönmüştü. Muhtemelen sizdeki de aynı durumdur. Kurda ani düşüş ve yükseliş yaşandığı için fazla çekildiğini düşünüyorum.
Umarım ya çok stresli bi olay ne olacağını bilememek, ama umarım dediğiniz gibi olur. Çok teşekkür ederim

Japonya saatine göre sabah 9 akşam 9 aranabilir diyor.
Hmm onu bilmiyordum. Ben de 2 gün önce USB aldım prime üyeliği ile ancak kargom belirtilen süre de gelmedi. Gece bir de geldik bulamadık diye mail attılar. Halbu ki gelen de olmadı yani. Asıl gerildiğim konu da bu oldu benim zaten. Kargo şirketiyle iletişime geçtim bir şey diyemediler. Bende o Amazon Müşteri hizmetleri beni ara'ya tıkladım hemen İngiltere numarası aradı. Hilal diye Türk kadın bir temcilsi açtı. Çok tatlıydı yani bayağı yardımcı oldu. Özür için 1 aylık prime ücreti hediye çeki verdi hatta. Şimdi kargo firmasıyla da iletişime geçicem dedi. 2 Saat sonra kargom geldi :D

Sen de muhakkak o saatler de görüşmeye çalış tel ile. Eminim sana da çok yardımcı olacaklardır. Amazon boru değilmiş cidden.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı