Amazon taahhüt edildiği üzere gümrük masraflarını ödemiyor

Umarım tüketici heyeti seni haklı bulur. Çünkü şu bilgi penceresi seni yanılgıya sürüklemiş.

Sen bu konuyu açmadan bir gün önce açtığım konuda "Bugün müşterilerine öz evladı gibi davranan, açıkçası müşteri memnuniyeti açısından en güvenilir bulduğum Amazon'un bile ararsan memnuniyetsizlik yaşamış bir müşterisine denk gelirsin. " diye bir cümle kurmuştum. Hatta şüpheye bile düşmüştüm abarttım mı diye, şanssızlığa bak.
Hukuk fakültesi bitmek üzere olduğu için haşır neşirim zaten bu işlerle. Eminim ki tüketici hakem heyeti haklı bulacak bu durumda beni. Çünkü bu ibare ne haberimiz yok diyebilecekleri ne de başka yere çekebilecekleri bir şey değil. Bu hizmeti Amazon olarak kendileri sunacaklar, ürünün sayfasında bulunan bilgiler ile de elbette bağlılar ister ekran boyutu olsun ister kargo süresi ister de bu tür bir ek hizmet. Küçük bir unsur da değil, tüketicinin iradesini kökten etkileyecek çok vurucu bir unsur bu. Çünkü hepimiz biliyoruz ki yurtdışından bu tür elektronik ürünler geldiğinde inanılmaz vergiler oluyor ve vergi dahil demek baştan tavlıyor hepimizi. Bu ibare olmasa yapmayacağım bir alışveriş bu. Derdim hiç uğraşmaya gerek kalmadan Amazon ile halledebilmek. Ben de alırken ürünü özellikle AliExpress veya TR içi ikinci el yerine Amazon'u tercih ettim. Üzmez, muhatapsız bırakmaz, kurumsaldır diye düşündüm. Hesapladığımda 1600 lira civarı bir vergisi çıkıyor ürünün. Hakem heyetine başvurabilmek için fatura talep ettim, onu bekliyorum şu an.
 

Dosya Ekleri

  • Adsız.png
    Adsız.png
    9,9 KB · Görüntüleme: 9
Satıcı ve gönderici aynı kişi bu yüzden amazon üzerindeki bu tür gönderiler risklidir amazon deposuyla ilgisi olmuyor. Gönderici amazon ise gümrük vb durumları karşılıyor. Siz araştırmadan sipariş vermişsiniz. Amazon'a iade işlemi için başvurun ama sonuç çıkarmı bilmiyorum. Burada amazon'un bir suçu yok. Bilgisayarımı amazon avrupanın farklı ülkelerinden parçalar alarak toparladım bir sorun olmadı ve halada alıyorum. Göndericinin amazon olmasına dikkat ediyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı