Amazon tarafından dolandırıldım

İmzamdaki her parçayı ayrı ayrı teslim aldım ve hepsinde beklemelerini söyledim. Beklediler. Ayrıca 2 adet telefon aldım, ikisinde de ürünün fiziksel kusurlu olup olmadığını, doğru ürünün gelip gelmediğini kontrol etmem gerektiğini söyleyerek kutuyu açıp kontrol ettim. Beklediler. Beklemek zorundalar. Çünkü ürünü sağlam teslim etmek zorundalar. 100 tane daha teslimatı olup olmadığı açıkçası beni ilgilendirmiyor. Eğer beklemiyorum derlerse kargoyu bu şekilde teslim almayacağınızı söylersiniz. Aldığınız yerle de iletişime geçerek kargo firmasının ürünü kontrol ettirmediğini, kontrolsüz şekilde almayacağınızı söylersiniz.

Hocam orasını biz mi düşünelim? Sen büyük bir meblağ ile kart alacaksın, videoya almayacaksın. Öyle mi? Ben telefonlarıma sipariş ettiğim kılıfı bile videoya alıyorum. Amazon iade almasa haklı. Ama Amazonu diğerlerinden ayıran bu. İnsiyatifli bir firma.
şuan ki piyasaya göre de malı ucuza almış. Sorunu ücret iadesi ile çözüldü diyelim niye daha pahalıya alsın ?
Durumu anlatır Amazon ya gift card verir yada o fiyattan yeniden gönderir.

Bizim kuryeler iş yerine bırakıp gidiyor yarım saat sonra teslim edildi diye bildirim gelince alabiliyoruz

Abicim ben seni suçlamadım, Amazon seni dolandırmadı, sen de onu dolandırmadın. Arada bir yerde olan olmuş belli ki. Ben sana farazi bir örnek verdim senin saldırgan tavrını ve üslubunu gördükten sonra.

Dikkatli olun bence. Amazon gibi bir firmayı böyle itham ederseniz sonuçları ağır olabilir.

Benim şimdiye kadar alışveriş yaptığım en güvenli site.

Hocam, kargo hasarlı veya kargoyu açmadan teslim aldım imzasını atmayın. Bu gibi durumlarda iade etmekte zorluk yaşanabilir.
Kardeşim gelen kargo görevlisi imza falan almadı ki sadece mesaj ile gelen kodu istedi bende verdim. Gelen ürünün dış kolisi karton koli amazonun bandı ile kapatılmıştı ve hiçbir hasar ezik falan yoktu ve açılmamıştı. Dıştaki koliyi açtıktan sonra asusun kendi kutusunda herşey belli oldu

Amazon bünyesinde çalışan x kişiyi nerden bilebilirim ki benim muhatabım amazon onun için bu ismi kullanmak durumundayım. Yani iyi bişey olduğunda amazondan çok memnunum diyorsak kötü birşey olduğunda da yine amazondan memnun değilim deriz. Ama dediğinize katılıyorum umarım amazon mağdur olan müşterisini bu durumdan kurtarır. Yine de para iadesi yapsalar bile satın aldığım ürün vade bedeli hariç 35k şuan ürün 38k ben bu ürünü tekrar alsam 3k civarında fazla ödemek zorunda kalmış ya da dolandırılmış yada hakkım yenmiş yada adı her neyse mağdur edilmiş olmuyor muyum ? Hem müşterine arızalı eksik ürün gönderiyorsun hemde diyelim ki müşterin iade yapıp tekrar ürünü satın almak istiyor ama sen fazla bir bedelle (3k) ürünü satıyorsun o zaman benim türkçem mi kıt ? Bu resmen dolandırıcılık olmuyor mu

Abicim ben seni suçlamadım, Amazon seni dolandırmadı, sen de onu dolandırmadın. Arada bir yerde olan olmuş belli ki. Ben sana farazi bir örnek verdim senin saldırgan tavrını ve üslubunu gördükten sonra.
Kardeşim sana ya da bir başka arkadaşa asla saldırgan davranmadım sadece direk beni itham edip amazonu savunduğun için ''avukatlık'' terimini kullandım. Avukatlık kelimesi küfür yada hakaret değildir. Yinede ikimizde kötü niyetli değiliz sadece anlaşamadık. Ben seni kırdıysam kusura bakma görüşmek üzere

Amazon nasıl birini dolandırmış olabilir diye çok merak ettim konuya girdim. Şimdi çıkıyorum.
Önerim; sakin olun büyük ihtimalle mağduriyetiniz giderilir.
Teşekkürler
Sizce ürünü iade alıp para iadesi yaptıklarında mağduriyetim giderilmiş oluyor mu?
Yani ben ürünü vade farkı hariç 35k ya aldım şuan ürün 38k civarında ( MSI VGA GEFORCE RTX 4080 16GB GAMING X TRIO RTX4080 16GB GDDR6X 256B DX12 PCIE 4.0 X16 (3XDP 1XHDMI) : Amazon.com.tr: Bilgisayar ) aynı marka olmadığı için muadilini koydum. Bu durumda bu ürünü satın almış olsam 3k küsür fazla ödemiş olacağım. Bu durumda ben dolandırılmış olduğumu anlıyorum sizce yanlış mı düşünüyorum ya da amazonun hakkını mı yiyorum.

Dikkatli olun bence. Amazon gibi bir firmayı böyle itham ederseniz sonuçları ağır olabilir.

Benim şimdiye kadar alışveriş yaptığım en güvenli site.
Hmm. Diyosunuz ki hakkınız yense bile aman sakın amazona laf söylemeyin. Ben hakaret ve benzeri şeyler ya da arkadaşlar sakın amazondan birşeyler satın almayın falan demedim ki ben bir durum yaşadım doğrusuyla hatasıyla aktardım. Konuyu açtığım mesajımda dedim ki ; böyle bir durum yaşamış kişiler varsa bilgi yardımı istedim ve ben hata yaptım kargo görevlini göndermeyip kutuyu yanında açıp kontrol etmeliydim şu halde sen veya diğer arkadaşlara belki faydası olur diye düşündüm. Tabiki dediğimi dikkate alır ya da almazsınız elbette sizin tercihinizdir. Dediklerimi sakın size direk zıt olsun diye yazmıyorum lütfen yanlış anlamayın ve ağır sonuçları olabilir dediniz ne olabilir ki ben amazonun bana gönderdiği ürünün durumunu anlattım. Zaten bu forumda dediklerimi amazona yazılı destek ve sesli destek hattından kendilerine de söyledim. Onlar benden özür diledi ve en kısa sürede yardımcı olmaya çalışacağız dediler (Ürün kendilerine ulaştıktan itibaren ) ama buradaki bazı mesajların direk amazonu savunmaya geçmesini çözemedim keşke yapıcı birşeyler yazıp eğer böyle bir durumla alakalı bir bilgisi varsa paylaşmasını isterdim.
Yinede teşekkürler

Hocam haklısınız
Konuyu belkide o şekilde açmamalıydım.
Ama mevzu şu amazon ürünü iade alıp parayı da iade etse bile ürünü satın aldığımda vade farsız fiyatı 35k idi şuan sitede aynı ürün yok ama msi gaming x model rtx 4080 asus tuf a muadil olduğunu düşünüyorum, 38k küsür fiyatta herşey yolunda gitse bile ben yeniden ürün alsam 3k küsür fazla ödeme yapmam gerekli bu durumu da göz önünde bulundurarak dolandırıldım dedim yani aynı ya da muadil ürünü daha fazla miktar ödeyerek satın almak durumunda olduğum için
Dediğiniz gibi işallah ürünü gönderirken ki ağırlığı benim geri gönderdiğim ürünün ağırlığı ve sağlam sorunsuz ürün ağırlığını karşılaştırıp geri dönerler. Sizin son yazdığınızı ve başka arkadaşların verdiği öneriler benim için değerli çok sağolun

Valla haklısın kardeşim ama 37k para ödeyip üründe öyle çıkınca şok oldum ve saat 16:30 civarıydı saat 17:00 de kargolar kapanıyor diye hemen paketine koyup kargonun yolunu tuttum hiç aklıma gelmedi o anda fotoğraf ya da video çekmek gittiğimde kargo kapanmıştı. Paket aracımda sabaha kadar durdu ama yine aklıma gelmedi bu konuda net hatalıyım ama buradaki insanların samimiyetine güvenerek başıma geleni aktardım kanıt olsa idi daha farklı yaklaşırlardı belki insanlar ama net olarak diyorum ki amacım technopatı seven takip eden biri olarak konuyu burada paylaşıp insanların benim düştüğüm duruma düşmelerini engellemeye çalışmaktır. Yoksa mesela ben bu durumu kalkıp burada anlattım diye ne amazon ne de buradaki insanlar bana sen mağdursun al sana mağdur olduğun bedeli verelim gibi bişey demeyecekler ya

Konunun adını değiştirmelerini moderatörlerden talep edebilirsiniz
Teşekkür ederim bunu nasıl yapabilirim yardımcı olabilir misiniz ?

Bende teşekkür ediyorum
Bundan sonra daha dikkatli olacağım
Birazda o anki durumla kızgınlıkla konuyu açtım
Hatalarımızı farkında olduktan sonra düzeltebiliriz
Saoğulun

Sonuçta ürün iade alınmış bu net belli, ürün ekran kartı kutusunu sağ sol kısımları açılan yerleri yani yırtıktı ben zaten bunu dert etmedim birisi alıp iade etmiş olabilir dedim. Sorun daha önce iade alınmış ürünün içini açıp kontrol etmeden nasıl bir başka müşterine gönderebiliyorsun. ''Dolandırıcı'' ifadesini kullunmamın nedeni ürünü hem bu şekilde gönderilmesi hemde para iadesi yapsalar bile tekrar aynı yada muadil ürünü daha fazla ödeyerek satın almak durumunda olmamdır. Daha yeni baktım ürünün aynısı yok ama mudili msi gaming x modeli rtx 4080 var onun fiyatı 38k üzerinde benim satın aldığım ürün ise vade farkı hariç 35k idi yani 3k küsür fazla ödemem gerekli. Ama amazon beni mağdur etmez ilk satın aldığım koşullarda aynı yada muadilini gönderirse zaten yaptığımın yanlış olduğunu söyleyip özür dilerim.

Mağdur edilir misiniz bilmem de, sanmıyorum. Ya ürünün fotoğrafı var mı elinizde? Merak ettim, nasıl bu hale gelmiş?
Malesef hiç aklıma gelmedi
Ama şöyle anlatayım dış koliyi açtım asusun kutusu elimde onu açarken metal çarpma sesi vardı dedim vida falan mı düştü içinde ses yapıyor. Sonra açtım kutuyu poşetten çıkardım kartı sese odaklandım soğutucu blok sallanıyodu şaşırdım diğer tarafı çevirdim kartın iç kısmından dışarı doğru sarkan 2 adet kabloyu görünce dedim bu ne böyle sonra bloğun vidalarına bakıyodum o ana kadar farketmemiştim bi baktım ekran kartına giren kısmı yok sonra bloğun altına bakıyorum pcb kart nerde diye yok sökülmüş vidalar bile geri takılmamış çok üzgünüm bir daha civata kutusu bile açsam foto çekerim

Haklısınız ama kargo görevlisi yanımdayken kutu açmak hariç çünkü tutanak olacaktı
Diğer durumda foto yada video olsa bile kötü niyetliyse karşıdaki önce parçayı söküp sonra kanıt almışta diyebilir
Bu durumda kanıt olması ya da olmaması bişey değiştirmeyecekti.
Dediklerinde haklısın teşekkürler

Teşekkürler
Evet bir yol dediğiniz ama eğer karşıdaki kişi yada firma kötü niyetliyse ve hatasını kabul etmeyecekse şöyle de diyebilir
Paket önceden açılıp içerindeki ürünün parçası alınmış sonra paket kapatılmış tekrar video kaydı başlatılarak paket yeniden açılmış ürünün eksik olduğu kayıt altına alınmıştır.
Bu da mümkün en güzeli kargo görevlisini göndermeden paketi yanında açıp kontrol etmekmiş

Son düzenleme:
Yanlış anlaşılma olmasın, amazon benim babamın şirketi değil, kesinlikle savunmuyorum. Benim kızdığım konu böyle önemli bir harcamada gelen ürün ne olursa olsun kesinlikle kontrol edilmeli. Kargocu bekleyemem mi dedi? Tamam kardeşim geri götür almıyorum o zaman demeniz lazım. Sonuçta 35-40k bir harcama hocam, gerekirse kargo şubesinden gidip alın ama kontrol ederek alın. Bu arada amazonun sizi mağdur edeceğini düşünmüyorum.

Geçmiş olsun Amazon büyük firma ilgilenirler diye düşünüyorum. eğer mağduriyetiniz giderilirse Hata olmuş olur ( muhtemelen calışanların yada gümrük elemanlarının ihtimal olarak belki kargocuların suçu olabilir) muğduriyetiniz giderilmezse Dolandirılmış oluyorsunuz malesef. Ama sizi dolandıran Amazonmu calışanmı gümrükmü yoksa kargocularmı bilinmez.

Kargocuya tutanak tutturmak en önemli nokta yada paketin açılımında video çekmek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…