Amazon vb. firmalar iade edilmiş ürünleri ne yapıyor?

Bize kakalıyorlar diyorsun. Kusur ve eksik görünce iade edebiliyorsan bu kakalamak olmuyor işte.

Hocam işte mesele kusur ve eksiğe bağlı iade olmaması. Kusur ve eksik yoksa iade o kadar keyfi olmamalı. Adam alıyor ürünü keyfi iade ediyor. Başkasının kutusunu açtığı ürünü sanki ilk sen alıyormuşsun gibi sana gönderiyorlar.
 
Sorunu olmayan bir ürünü keyfi iade olunca ve paketleyip tekrar satışa konulunca bize 2. el ürün göndermiş oluyorlar. Hiç hoş bir durum değil. Ben sıfır bir ürün kullanmayı beklerken başkasının elinden geçmiş bir ürün kullanmış oluyorum mesela.
 
Özellikle monitörlerde, ölü pixel türü bir durumdan dolayı iade ettiğiniz ürünleri başka bir kullanıcıya satıyorlar. Ta ki bu tür durumlardan anlamayan veya önemsemeyen birisine ulaşana kadar bu ürünler elden ele dolaşıyor. Daha önce başına gelen birisi beni çok iyi anlayacaktır, fark ettiyseniz ölü pixel iadesi sonrası gönderilen 2. hatta 3. ürün bile aynı durumda gelebiliyor.
 
Amazon vb. firmalar iade edilmiş ürünleri ne yapıyor? Bazen bazıları ürünleri keyfi olarak iade ediyor, bu ürünler çöpe mi atılıyor? Güvenlik bantları yırtılmış ürünleri tekrar mı satıyorlar?
Eğer geri paketleyip satıyorlarsa;
İnsanlar bir şey alıyor iade ediyor ama azalan stok miktarı tekrar geri yükselmiyor.
bunlar nasıl olabiliyor?

Örneğin Amazon.tr iade edilmiş ürünleri ne yapıyor?
Paketleyip tekrar satıyorlar. İade sonrası Amazon'da tekrar stoğa giryor zaten, DH forumdaki Amazon Fırsatları konusuna bakarsanız bu olay hakkında konuşulur sık sık.
 
Kullanılmayacak durumda değilse paketleyip geri satıyorlar. Bazen de ürünü almayıp para iadesi yapıyor, Amazon. Çok denk geldi, güzel oluyor. :D
 
Eğer arıza nedeniyle iade edilmediyse her firma geri satışa koyuyor. Koşulsuz iade o kadar saçma ki adamlar alıp kullaniyor ve geri iade süresi yaklasinca tertemiz paketleyip, istemiyorum diye iade ediyolar.
 

Geri
Yukarı