Amazon'da 6 taksit olan ürün tek çekim oldu

Siz taksitli seçtiğinizde banka limitinizden düşer sizde taksitinizi ödersiniz. Bir nevi bankaya benim param yok sen ödesene sana şu kadar taksitle vereyim demiş oluyorsunuz. Sizin yerinize ödüyor bu limit düşmesi oluyor, sizde bankaya taksit taksit ödeyerek size tanımlanmış limiti yükseltiyor yani bankaya olan borcunuzu ödüyorsunuz. Taksitlerinizin olduğu bölümü inceleyebilirsiniz mobil bankacılıktan.

Amazon'dan tablet sipariş ettim, 6 taksit kısmını seçtim fakat bankadan tek çekim olarak çekti, bunun sebebi nedir?
Kart ekstresinde toplu çekim gözükür ama ödemesi bölünür. Buradaki mantık o 6 ay içinde limite bloke koymak. Örneğin aldığın ürün 30.000 TL 6 taksit desek aylık ödemesi 5.000 TL olur. Banka senin kredi kartı limitinden 30.000 TL'yi blokeler, sen ayda 5.000 TL ödedikçe o blokeden 5.000 TL kaldırılır.

Mağazanın kendisinin taksit yaptığı kredi kartı alış verişlerinde her zaman toplam tutar kadarı limitten düşülür, önce provizyonda tutarın tamamı gözükür, sonra genelde 1-2 gün içinde provizyondan çıkıp aylık ekstreye ilk taksit düşer. Geri kalan taksitler sonraki ayların ekstrelerine gider.

Yani banka arayüzünde provizyon(veya bekleyen işlem) sekmesinde gözüküyorsa sıkıntı yok. Orada hep tek parça gözükür ancak daha sonra dönem içi hareketlere geçirildiğinde(bu ayın ekstresine yansıyacak kısım) sadece ilk taksiti yazarlar. Taksitli işlemler(kalan taksitler) kısmında da diğerleri hangi ayın hangi gününde ekstreye yazacaklarını gösterirler. Arayüz kısmı bankadan bankaya değişir. Tabirler kabaca böyledir. Eğer son anda yanlışlıkla tek çekim falan yapmadıysan sonra düzelir. Gerçekten dönem içine tek parça olarak düşerse ve o haliyle ödemeye gücün yetmezse hesap kesim günü gelmeden iade ettirmeye çalışabilirsin.

Taksit bölmesi: Tek Çekim. Yazmıyorsa emin olmayın. Uygulamada yazması lazım. Zaten mesela 6000 TL ürünü 6 taksite alırsanız kredi kartı limitine -1000 değil -6000 darbe vurur. Amazon gibi bir sitede 6 taksit bölmesine bastığınıza net bir şekilde eminseniz sıkıntı yoktur.

Hocam aynı zamanda aklınızda olsun. Taksitli aldığınız bir şeyi tam emin olmadan kolay kolay iade etmeyin. Çünkü iade ettiğin zaman ödediğin miktar aynı şekilde aydan aya iade edilir yani taksit taksit iade alırsın. Ve aynı zamanda yavaş yavaş limitin açılır.

Amazon'dan tablet sipariş ettim, 6 taksit kısmını seçtim fakat bankadan tek çekim olarak çekti, bunun sebebi nedir?

Yani konu yeterince cevaplanmış ama bu zaten her zaman böyledir. Taksitler size ekstreniz çıkınca yansıyacak ama limitiniz aldığınız miktar kadar eksilir bunun aksi olamaz zaten.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı