Amazon'da 6 taksit olan ürün tek çekim oldu

Taksitli satın alımlarda ürünün fiyatı kadar kredi kartı limitinizden düşüş yaşanır ve bu şekilde taksit taksit ödersiniz. Örneğin, 5.000TL'lik bir ürün için peşin fiyatına 5 ay taksit yapacaksınız ve kredi kartı limitiniz 10.000TL;
10.000TL'nin içinden 5.000TL'lik limiti düşer ve aylık aylık ödeyeceğiniz tutar bazında limitiniz her ay tekrar artar (5.000/5=1.000TL her ay).

İlk kez üniversiteye gittiğimde aynı panik durumu yaşamıştım ne yazık ki. O zaman taksitli alayım ki limitim yüksek kalsın diye umuyordum. ta ki bu gerçeği öğrenene kadar :)

500₺ limitle 100₺'ye ayakkabı alıp onu 5'e böldürünce zannediyorum ki limitim 480₺ kalacak, her ay 20₺ eksilecek :) (Sene 2011-12)

Uzun lafın kısası arkadaşlar çok güzel açıklamışlar. Karttan tek de tüm harcamayı yapar ama sen ekstre günü taksidin kadarını ödersin.

Amazon'dan tablet sipariş ettim, 6 taksit kısmını seçtim fakat bankadan tek çekim olarak çekti, bunun sebebi nedir?

İşlemi yaptığınız andan itibaren yarım saat içerisinde iptal edip tekrar taksitli şekilde yapabilirsiniz benim de başıma geldi 1 kere o olay ben 5.000 TL üstü tek cekim yaptım bir de 😂
Olay şöyle oluyor taksitli olarak seçip adres değişikliği falan bir şey yaparsanız sonrasında taksit olayı bozuluyor tekrar taksit seçeneğini düzeltmeniz gerekiyor yani alışverişte ödemeyi onaylamadan önceki safhada yani adres falan değişikliklerinden sonra en son taksit olayını yapın ki ödemeyi onayla seçeneğinde zaten taksit yapıldığını gösterir eğer ki göremiyosanız iptal edin siparişi tekrar yapın paranız zaten ilk birkaç saat bankanız nezdinde provizyonda bekletiliyor. Hesabınızdan çekilmiyor siparişi iptal edip bir 15 20 dakika sonra banka hesabına bakın provizyondan silinmiş olduğunu görürüsünüz.

İlk kez üniversiteye gittiğimde aynı panik durumu yaşamıştım ne yazık ki. O zaman taksitli alayım ki limitim yüksek kalsın diye umuyordum. ta ki bu gerçeği öğrenene kadar :)

500₺ limitle 100₺'ye ayakkabı alıp onu 5'e böldürünce zannediyorum ki limitim 480₺ kalacak, her ay 20₺ eksilecek :) (Sene 2011-12)

Uzun lafın kısası arkadaşlar çok güzel açıklamışlar. Karttan tek de tüm harcamayı yapar ama sen ekstre günü taksidin kadarını ödersin.
Öyle bişey yok kardeşim sipariş özetinde amazonda örneğin 6x100 tl yazmıyosa tek cekim alırlar onu senden bankaya telefon açıp taksitlendirirsen vade farkı istiyolar onlarda bunuda bilin. Hem arkadaş orda kartın limitinden düşmeyi sormuyoki taksit yaptım derken tek çekim yapıldı diyo

Amazon'dan tablet sipariş ettim, 6 taksit kısmını seçtim fakat bankadan tek çekim olarak çekti, bunun sebebi nedir?

Amazon'da sipariş kısmında 6 taksit görünüyorsa problem olmaz kardeşim rahat ol ama Amazon'da 6 taksit yazmıyorsa siparişinde o zaman tek cekimdir.

Provizyonda tek görünür. Eğer işlemi taksitli yaptıysanız birkaç gün sonra taksit olarak görünür.

Bakalım inşallah öyle olur az önce Amazon'un müşteri hizmetleri ile görüştüm bu tarz taksitlendirme sorunları yaşadıklarını söylediler ve sorunu çözeceklerine dair bir şeyler söylediler çözdükleri zaman da size mail atacağız dediler. Şu an beklemedeyim.

Taksitli satın alımlarda ürünün fiyatı kadar kredi kartı limitinizden düşüş yaşanır ve bu şekilde taksit taksit ödersiniz. Örneğin, 5.000TL'lik bir ürün için peşin fiyatına 5 ay taksit yapacaksınız ve kredi kartı limitiniz 10.000TL;
10.000TL'nin içinden 5.000TL'lik limiti düşer ve aylık aylık ödeyeceğiniz tutar bazında limitiniz her ay tekrar artar (5.000/5=1.000TL her ay).

Ben daha önce de taksitle alışverişler yaptım Amazon'dan değil tabii ki farklı sitelerden Trendyol olsun hepsiburada.com'dan olsun falan oradan yapmış olduğum taksitli ürünlerde örnek veriyorum fiyatı 10.000 TL olsun ve 10 taksit olduğunu düşün her ay 1000 TL ödeyeceğim şekilde ekstre borcumun içinde gözüküyordu ama şu an durum çok farklı gözüküyor sanki bilemedim. Çok alışık olduğum bir durum yaşamıyorum şu an ilk kez başıma böyle bir şey geliyor.

Ben daha önce de taksitle alışverişler yaptım Amazon'dan değil tabii ki farklı sitelerden Trendyol olsun hepsiburada.com'dan olsun falan oradan yapmış olduğum taksitli ürünlerde örnek veriyorum fiyatı 10.000 TL olsun ve 10 taksit olduğunu düşün her ay 1000 TL ödeyeceğim şekilde ekstre borcumun içinde gözüküyordu ama şu an durum çok farklı gözüküyor sanki bilemedim. Çok alışık olduğum bir durum yaşamıyorum şu an ilk kez başıma böyle bir şey geliyor.

Çoğu kişi bunu dedi umarım bu şekildedir.

Hangi karttı hocam?

Finansbank, ama kartla alakalı olduğunu düşünmüyorum zaten birçok kişide tek çekim şeklinde olacağını daha sonra aylık ekstre borcunda gözükeceğini söylüyor. Muhtemelen o şekilde olacaktır.

İşlemi yaptığınız andan itibaren yarım saat içerisinde iptal edip tekrar taksitli şekilde yapabilirsiniz benim de başıma geldi 1 kere o olay ben 5.000 TL üstü tek cekim yaptım bir de 😂
Olay şöyle oluyor taksitli olarak seçip adres değişikliği falan bir şey yaparsanız sonrasında taksit olayı bozuluyor tekrar taksit seçeneğini düzeltmeniz gerekiyor yani alışverişte ödemeyi onaylamadan önceki safhada yani adres falan değişikliklerinden sonra en son taksit olayını yapın ki ödemeyi onayla seçeneğinde zaten taksit yapıldığını gösterir eğer ki göremiyosanız iptal edin siparişi tekrar yapın paranız zaten ilk birkaç saat bankanız nezdinde provizyonda bekletiliyor. Hesabınızdan çekilmiyor siparişi iptal edip bir 15 20 dakika sonra banka hesabına bakın provizyondan silinmiş olduğunu görürüsünüz.

Öyle bir şey yok kardeşim sipariş özetinde Amazon'da örneğin 6x100 TL yazmıyorsa tek cekim alırlar onu senden bankaya telefon açıp taksitlendirirsen vade farkı istiyorlar onlarda bunu da bilin. Hem arkadaş orada kartın limitinden düşmeyi sormuyoki taksit yaptım derken tek çekim yapıldı diyor.

Amazon'da sipariş kısmında 6 taksit görünüyorsa problem olmaz kardeşim rahat ol ama Amazon'da 6 taksit yazmıyorsa siparişinde o zaman tek cekimdir.

Yok o kısmı maalesef göremedim paketleme ücreti yazıyor açıklamasında daha sonrasında kargo ücreti falan yazıyor ve bunların toplam fiyatı yazıyor 6 taksit gibi bir taksit yazısı göremedim yok yani, ve ben acaba yanlışlıkla mı bu şekilde seçtim diye düşündüm bu ürünü iptal etmeye çalıştım iptal olmadı sanırım kargoya vermişler çünkü bir saat sonra da kargoya verildiğine dair bana mail geldi, ben de hızlıca aynı üründen tekrar sipariş vereyim dedim bakalım yine aynı sorun yaşanacak mı diye sonra tekrar hızlıca iptal ettim ve maalesef yine aynı sorun oldu, bankanın bana ödeme için göndermiş olduğu telefonuma kodu ve onun altında çekilen miktarı görüyorum hep tek çekim şeklinde almaya çalışıyor parayı. Az önce de zaten Amazon müşteri hizmetleri ile görüştüm onlar da genel anlamda bu şekilde bir sorun yaşadıklarını söylediler şu an ve bunu çözmeye çalıştıklarını ve çözdüklerinde de mail adresiyle bilgilendireceklerini söylediler ben de bekliyorum şu an beklemedeyim. Benim üzüldüğüm kısım şu şimdi kargoya verildi ürün ve karşı taraf da haklı tabii ki sonuçta bir kargo ücreti falan filan hani bütün her şeyi adam üzerine katarak bir fiyat oluşturup bana gönderiyor e şimdi bu taksitlendirilmediği zaman ben alamayacağım doğal olarak bunu, dünyanın bir ucundan gelen kargo şimdi geri dönmek zorunda kalacak bu çok saçma bir durum oluşturdu şu an.

Son düzenleme:
Sipariş özetinde genel toplamın altında taksit bilgisi yazması gerekiyor galiba seçmeden alım yaptınız. İşlemi dün yaptıysanız aynı bankadan olacağı için provizyondan çıkıp taksitli olarak gözükmeye başlaması gerekiyordu. Bir sorun var gibi gözüküyor.

Sipariş özetinde genel toplamın altında taksit bilgisi yazması gerekiyor galiba seçmeden alım yaptınız. İşlemi dün yaptıysanız aynı bankadan olacağı için provizyondan çıkıp taksitli olarak gözükmeye başlaması gerekiyordu. Bir sorun var gibi gözüküyor.

Maalesef baktım yazmıyor taksit ile ilgili herhangi bir şey, ama çok net hatırlıyorum 6 taksiti seçtiğimi çünkü bu işlemi iptal etmeye çalışıp aynı üründen tekrar 6 taksit seçeneğini seçerek sipariş etmeye çalışmıştım ve yine aynı şey olmuştu ve onu da hızlıca tekrar iptal ettim bence genel anlamda bir sıkıntı var. 2.kez deneyip aynı sonucu almasam daha ki evet yanlışlıkla taksit seçeneğini seçmedim diye düşünebilirdim fakat aynı siparişi tekrar edince ve aynı sonucu alınca emin oldum bu sorunun olduğundan.

Provizyonda tek görünür. Eğer işlemi taksitli yaptıysanız birkaç gün sonra taksit olarak görünür.

Bankayla biraz önce yine görüştüm ve provizyondan çıktığını ve tek çekim olduğunu söylediler.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı