Amazon'dan Refurbished GTX 960 almak

Daha fazla  
Merhaba ben Amazon'dan bir anakart ve GTX 960 almak istiyorum ama kafam bir şeye takıldı. Ekran kartında Refurbished yazıyor bir kaç yerde araştırdım firma kendi yeniden düzeltip veriyormuş ve 6 ay garantisi varmış. Bende düşündüm daha önce alış-veriş yapmış arkadaşlara sormak istiyorum. Eğer daha önceden alan varsa nasıl olduğunu söyleyebilir mi sıkıntı çıkar mı ? Bunu almaz isem Türkiye'den GTX 750 ti alıp amazondan anakartı alacağım. İyi forumlar.
Adsız.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı ekran kartına sahibim, refurbished anladığım kadarıyla teşhir ürünü gibi yani tam güvenli değildir manasına geliyormuş. TL'ye çevirince kaç liraya geliyor bu ekran kartı yerine alınabilecek yeni kartlar çıktı onlara bak 1050Tİ 4GB alabilirsin mesela.

Öncelikle refurbished ile ilgili kısaca bilgi vereyim. Refurbished ürünler, bir kullanıcının kullanıp bir nedenle üreticiye iade ettiği ürünlerdir. Sorunlu olmayanları da vardır fakat sorunlu olanlar çoğunluktadır. Bu ürünler sizin de dediğiniz gibi üretici tarafından tamir edilip ürünün sıfır fiyatının altında bir fiyatla satışa sunuluyor.
Şimdi o ürünü alıp alamayacağınıza gelelim. Sizin seçtiğiniz ürün Amazon.com tarafından satılmıyor, Amazon.com üzerindeki başka bir satıcı tarafından satılıyor. Bu satıcılar ürünleri yurt dışına çoğu zaman göndermezler çünkü kargoda bir sıkıntı çıkma durumu olabilir. Bir sıkıntı çıkmadığını varsaysak bile bu satıcıların kargo firmalarıyla anlaşmaları olmadığı için taşıma bedeli ürünün bedelinden bile yüksek olabilir. Garanti konusuna zaten hiç girmiyorum. Uluslararası garanti sunan birkaç marka var zaten. Bu markaların da garanti süreleri yurt dışından alınmış ürünler için Türkiye'den alınmış ürünler kadar uzun olmuyor. Bu işin içine gümrük vergisi de girecek ve sizin aldığınız ürünün Türkiye fiyatı ile oradaki fiyatı arasında neredeyse fark kalmayacaktır.
Özet: O ürünü alamazsınız. Onun yerine GTX 1050 veya GTX 1050Ti alın. Anakartların da gönderimi yakın bir zamanda açıldı. Her anakart gönderilmiyorsa bile bazı anakartlar gönderiliyor. Anakartı Amazon.com'dan alabilirsiniz. Amazon.de'yi de göz önünde bulundurun. 50 Euro ve üzerindeki ürünleri ücretsiz kargo ile gönderiyorlar.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı