Amazondan Sistem Toplama

Bora Yelkenci

Hectopat
Katılım
5 Ağustos 2015
Mesajlar
16
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
1 hafta içinde ilk kez amazondan bir şeyler alcam. 1200 dolarlık sistem toplamayı düşünüyorum amazondan. Fakat bazı sorunlar var. Bu ürünü alırsam gümrük problem olur mu? Gümrük sınırının 1500 euro ya çıktığını duydum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Nereye gümrük sınırı 1500 Euro oluyor. Öyle bir şey olsa ülkece kimse Türkiye'den ürün almaz böyle bir vergi sistemi varken. Tam tersine ama millet alamasın diye 15 Euro'ya düşürdüler deseydin inanırdım. Şimdi gerçek veriye gelirsek 75 Euro sınır ama dediğiniz vergisini ödeyerek 1500 Euro ise olur da o da kargo maliyeti yüzünden ülke içindeki satış fiyatının üzerine çıkma ihtimali çok yüksek bir bakın öncelikle parça fiyatlarına sonra karar verin bence.
 
Amazondan toplayacağın sistemin garantisinin olmayacağını unutma.Elektronik eşya bu bozulabilir!Amazona nasıl kargolayacksın,ve ya oradan gelecek olan parçaların tek tek gümrük işleriyle nasıl uğraşacaksın.(Gümrük sınırı ise tek bir parçanın kargosuyla birlikte 150 euroyu geçmesi halinde olur.Amazon ise bu gümrük ücretini ödeyebiliyor.)Bunları göz önüne alarak düşünmelisin.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı