AMD 2700X ve i7 8700K

truetech

Hectopat
Merhabalar, tasarım ile yakından uğraşıyorum ve yeni sistem toplayacağım. Bu iki işlemci arasında kaldım, yardımcı olursanız sevinirim, teşekkürler.

Dipnot: AMD için uzun ömürlü değil veya ömrü kısa diyorlar doğru mudur ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çoklu çekirdek performansında 2700X önde. Çekirdeğe dayalı yazılımlar için alınabilir, yani alabilirsiniz.
GPU hızlandırma yapıldığında bu düzeydeki işlemcilerin farkı neredeyse belli olmuyor. Oyun da oynayacağım derseniz, 8700K alabilirsiniz.

Saf güç olarak 2700X daha güçlü bir işlemci, aynı zamanda daha ucuz, soğutucuyla geliyor. Fiyat performans noktasında daha iyi bir ürün. Oyun performansında 1080P de 8700K biraz daha iyi, aradaki fark fazla değil.

AMD Ryzen işlemcilere desteğini 2020 yılına kadar sürdürecek. 2700X daha uzun ömürlü bir işlemcidir.

AMD Ryzen işlemcileri tanıtılmadan önce piyasaya da rezil bir durumdaydı artık toparlandı. Bu işlemcilerde kısa ömürlü değildir.

Oyun amaçlı alcaksanız 1080p çözünürlükte intel bir adım önde. Ancak 2K ya da 4K çözünürlükte başa baş diyebiliriz. Grafik tasarım üzerine uğraşıyor iseniz sizin için çekirdek hızları daha ön planda olmalı. Şu durum da var ki bazı programlar çoklu çekirdeği desteklemiyor. İntel de tek çekirdek işlemlerinde Ryzen den daha iyi. AMD Ryzen 2 ile de bu tek çekirdek sorununu çözmüş gibi görünüyor. Oyun odaklı alcak iseniz intel, render tasarım gibi işlemci gücü arıyor iseniz tabii ki Ryzen.
Buradan da iki işlemcinin karşılaştırmasını görebilirsiniz.

Şimdi bu 2 işlemciyi kıyaslarken ben mesela FPS oyunlarını daha düşük 1080p'den de düşük çözünürlüklerde oynuyorum hani ryzen oyunlarda tek çekirdekte kötü evet ama nedir bu kötülük 10 fps 100 fps arasında yani ne kadar oynar bilgisi olan varsa yazarsa memnun olurum.

Ryzen ikinci nesil işlemciler tek çekirdekte yeterli performansı sunuyor üst modelleri özellikle. 2700X tek çekirdek performansı 8700K kadar olmasa da iyi olan bir model.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

2700X fiyat performans açısından daha mantıklı bir tercih.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı