AMD 3700x alınır mı?

Selamlar.
Kısaca konuya değinmek istiyorum. Şuanki sistemimi güncellemek istiyorum. M.2 SSD, RAM'ler vb. parçaları aldım sadece CPU ve anakart kaldı. Mevcut sistemimde i7 3930k işlemci bulunmakta. Baktığım zaman hem yeni mimari hem ileriye dönük PCI-e4 ile AMD destekli platform daha cazip görünüyor. Bu bağlamda AMD 3700X almayı düşündüm bunun sebebi hem fiyat olarak Intel'den uygun olması hem de yeni nesilin gerçekten Intel'i yakalamış olması. Fakat bu vakte kadar Intel platformunda gittim. Testlere bakıyorum oyunlarda hep Intel önde. 1080p benim için önemsiz. 1440p çözünürlükte oyunlarda fark azalsa da Intel öyle ya da böyle yine önde ve benim %95 kullanım amacım Triple A oyunları oynamak.
Hayatımda hiç AMD kullanmamış birisi olarak çekiniyorum.
Önerileriniz nedir? Aramızda AMD kullananlar elbet var. Biraz fikir sahibi olmak adına konu açmak istedim. Yardımcı olursanız memnun olurum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şahsen 8700k yerine 3700x i tercih ederdim, fanboyluk değil, fazlasını daha düşük fiyata sunuyor, çok temiz çok iyi single ve multi core olarak müthiş bir işlemci, userbenchmark skorları gelmeye başladığında daha sağlıklı karşılaştırma verileri elde edeceğiz, birkaç gün daha beklemenizi öneririm..

7900x ve 8700k dan güçlü bir işlemci (single), AMD yardırdı single core performansı olarak..

vs 9700k :)

AMD yeni nesil işlemciler çıktığından beri sağlam araştırmaya giriştim. Evet intel oyun performansın da hala önde ama fark gerçekten azaldı.

Olay ağırlıklı olarak oyun ise Ryzen 5 3600 çünkü testlerde 3700X ve 3900X modellerine oldukça yakın performans sunuyor. Daha fazla ödeme yapmaya hiç gerek yok. Yaptığın ödemeye göre oyunda karşılığı çok az.

Olay hem oyun hem içerik üretmekse o zaman 3700X-3900X çok daha mantıklı bir seçim olur. Güncel AMD platformuna geçmek istiyorsan önerilen Ryzen 5 3600 + x570 anakart+ Dual 3600Mhz CL16 DDR4 Ram kit. Tabi maddi durumlar müsaitse 3700X de tercih edebilirsin.

Son düzenleme:
AMD yeni nesil işlemciler çıktığından beri sağlam araştırmaya giriştim. Evet intel oyun performansın da hala önde ama fark gerçekten azaldı.

Olay ağırlıklı olarak oyun ise Ryzen 5 3600 çünkü testlerde 3700X ve 3900X modellerine oldukça yakın performans sunuyor. Daha fazla ödeme yapmaya hiç gerek yok. Yaptığın ödemeye göre oyunda karşılığı çok az.

Olay hem oyun hem içerik üretmekse o zaman 3700X-3900X çok daha mantıklı bir seçim olur. Güncel AMD platformuna geçmek istiyorsan önerilen Ryzen 5 3600 + x570 anakart+ Dual 3600Mhz CL16 DDR4 Ram kit. Tabi maddi durumlar müsaitse 3700X de tercih edebilirsin.
Yanlış önermişler. X570 çipset ile X470 çipset arasında performans bakımından fark yok. Aralarındaki fark PCİ 4.0 ve Pci-e x16 slotlarıdır. Bu sayede SLI veya Crossfire yapacak adam için çok ideal oluyor ya da NVME PCİ 4.0 m2 ssd ile fark yaratabiliyorsun. Saniyede 5GB veri okumak muazzam bir şey. Bu söylediklerini yapmayacak insanların X570 çip set almasına gerek yok, X470'de aynı işlevi görüyor.

Onun dışında R5 3600 için ideal çipset B450'dir.
Bir de senin dediğin gibi sadece oyun oynayacaksan kesinlikle R5 3600 için B450 çipset alınmalıdır.

Ek olarak X570 çipsetlerde aktif soğutmaya geçmiştir.

Son düzenleme:
Yanlış önermişler. X570 çipset ile X470 çipset arasında performans bakımından fark yok. Aralarındaki fark PCİ 4.0 ve Pci-e x16 slotlarıdır. Bu sayede SLI veya Crossfire yapacak adam için çok ideal oluyor ya da NVME PCİ 4.0 m2 ssd ile fark yaratabiliyorsun. Saniyede 5GB veri okumak muazzam bir şey. Bu söylediklerini yapmayacak insanların X570 çip set almasına gerek yok, X470'de aynı işlevi görüyor.

Onun dışında R5 3600 için ideal çipset B450'dir.
Bir de senin dediğin gibi sadece oyun oynayacaksan kesinlikle R5 3600 için B450 çipset alınmalıdır.

Ek olarak X570 çipsetlerde aktif soğutmaya geçmiştir.

Konu sahibi hazır yeni alıyorken PCI-E 4.0 güncel bir platforma geçmeyi düşündüğünü belirtmiş. Bu nedenle X570 chipset anakart önerisi geldi. Yoksa şu an için PCI-E 4.0 çok da gerekli değil ve dediğin gibi B450 - X470 yeterli.

Arkadaşlar ben de aynı durumdayım. i7 3770k işlemciye sahibim ve 2k çözünürlüğe geçeceğim için artık sistemi değiştirmem gerekli. Konu sahibi arkadaşın endişelerinin aynılarına sahip olmakla birlikte ek olarak bir sorum daha var ; 2020de intel veya amd soket değişimine gidecek mi? Bilgisi olan var mı? Seneye iyi bir atılım yaparsa iki taraf da ve performans farkı %20 civarı olursa anakart da değiştirmek istemem.

Arkadaşlar ben de aynı durumdayım. i7 3770k işlemciye sahibim ve 2k çözünürlüğe geçeceğim için artık sistemi değiştirmem gerekli. Konu sahibi arkadaşın endişelerinin aynılarına sahip olmakla birlikte ek olarak bir sorum daha var ; 2020de intel veya amd soket değişimine gidecek mi? Bilgisi olan var mı? Seneye iyi bir atılım yaparsa iki taraf da ve performans farkı %20 civarı olursa anakart da değiştirmek istemem.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı