AMD 3xx vs 980ti

Sizce 3xx mi daha başarılı olacak yoksa 980 ti mi ?

• Oy verenlerin toplamı
    53
@MatSoline ne dediğini kendinde bilmiyorsun. 500 TL faturanın kaçını bilgisayar tüketiyor ? En çok güç harcayan ev aletleri süpürge makinası, tost makinası, saç kurutma makinası(içinde rezistans olanlar daha çok enerji tüketir)ve benzeri daha çok enerji harcar. 500 TL'lik elektrik faturasının taş çatlasın 20 TL'sini bilgisayar tüketir.

Mesele ekran kartının elektrik faturasına kaç TL yansıttıgı değil. Nvidia benzer performansda kart üretiyor ve yarısı kadar enerji harcıyor. Bu iş sadece fatura değil yani. Daha yeni mimari, çevreci bir yaklaşım ve sistem kurarken düşük elektrik tüketen bileşenler ile yüksek güç kaynaklarına para ödememek. Yoksa 150W harcayan bir ekran kartı ile 200W harcayan bir ekran kartı arasında daglar oynamaz. Fakat AMD bu konuda çok bonkör. İşlemcisi 125W tüketiyor ekran kartı 250W tüketiyor. Benzer sistemi Intel ve Nvidia olarak kurmuş olsak; işlemcimiz 85W tüketir ekran kartımız ise 150W tüketir. Intel ve Nvidia ikilisi için 350W %80 verimli bir güç kaynagı yeterli iken AMD tarafına en az 500W %80 verimli bir güç kaynagı koymamız gerekiyor. Buda sistem kurarken güç kaynağına para yatırıp diger bileşenlerin hakkını yemektir bana göre. Daha düşük tüketim; daha az elektrik faturası, çevreci yaklaşım, daha az ısı ve daha verimli mimari demektir. AMD nin 250W ile yaptıgınızı Nvidia 150W ile yapıyorsa orada bir dur demek lazım. İşlemci konusuna girmiyorum zaten. FX-9590 diye bir işlemci çıkarttılar 220W harcıyor. Üreticiler en iyi anakartlarının destek sayfasına bile risk içerir diye yazıyor. Şaka gibi. :LOL:

Mesele ekran kartının elektrik faturasına kaç TL yansıttıgı değil. Nvidia benzer performansda kart üretiyor ve yarısı kadar enerji harcıyor. Bu iş sadece fatura değil yani. Daha yeni mimari, çevreci bir yaklaşım ve sistem kurarken düşük elektrik tüketen bileşenler ile yüksek güç kaynaklarına para ödememek. Yoksa 150W harcayan bir ekran kartı ile 200W harcayan bir ekran kartı arasında daglar oynamaz. Fakat AMD bu konuda çok bonkör. İşlemcisi 125W tüketiyor ekran kartı 250W tüketiyor. Benzer sistemi Intel ve Nvidia olarak kurmuş olsak; işlemcimiz 85W tüketir ekran kartımız ise 150W tüketir. Intel ve Nvidia ikilisi için 350W %80 verimli bir güç kaynagı yeterli iken AMD tarafına en az 500W %80 verimli bir güç kaynagı koymamız gerekiyor. Buda sistem kurarken güç kaynağına para yatırıp diger bileşenlerin hakkını yemektir bana göre. Daha düşük tüketim; daha az elektrik faturası, çevreci yaklaşım, daha az ısı ve daha verimli mimari demektir. AMD nin 250W ile yaptıgınızı Nvidia 150W ile yapıyorsa orada bir dur demek lazım. İşlemci konusuna girmiyorum zaten. FX-9590 diye bir işlemci çıkarttılar 220W harcıyor. Üreticiler en iyi anakartlarının destek sayfasına bile risk içerir diye yazıyor. Şaka gibi. :LOL:

AMD FX 9590 tam bir fiyaskoydu zaten konuşmaya bile gerek yok :ROFL: Bakalım AMD 3xx serisinde çuvallamaz sa iyidir. 290 W TDP değerinden söz ediyoruz, Nvidia'nın GTX 980 kartı ise 165 W. 980 Ti büyük ihtimalle 175 W falan olur herhalde.

@Azz hocam işlemci konusunda haklısınız performanslı değiller ve enerjiyi çok kullanıyorlar ama ekran kartı konusunda katılmıyorum şuana kadar hep F/P kart çıkardılar enerjiyi biraz fazla tüketiyor olabilir ama performanslarıda gayet iyi ve fiyatlarıda uygun. Enerji tüketimine gelirsek bence oyun için tek GPU'lu üretilmiş en güçlü kart olucak gibime geliyor R9 390X çünkü R9 295X2 gibi çift GPU'lu bir kartdan %40 daha performanslı olucaklarını söylüyorlar ve eğer dedikleri gibiyse GTX 980 Ti bile rakip olamaz.

Okuma , yazma ogrenin de gelin buraya . Diger ev aletleriyle beraber 500 TL bulur diyorum . Tamam çok zekisiniz .

Okumaya bile üşeniyorsunuz , sonrada milleti yargılıyorsunuz .

@MatSoline şuana kadar kaç tane eve 500 TL fatura gelmiş? Normal bir ev tüketicisinin faturası maksimum 150 TL. Hala saçmalıyorsun.

Ekran kartı çıkmadan konuşmak saçmalıktır bence. AMD yi biliyoruz her çıkaracakları işlemcide, GPU da güya "bomba" gibi geliyorlar. Valla ben bombayı patlattım bir kere. :D
Sana cevap yazsakta anlamazsın çünkü fanboyluk gözünü kör etmiş şuana kadar çıkan AMD'nin kaç tane kötü kartı var? Zamanında ürettiği işlemciler Intel'i piyasadan sildi o işlemcileri üreten adamlarla anlaşmazlıklar olmasaydı şuanda piyasada belkide Intel diye bir firma yoktu. FX 57'yi araştır sonra laf at.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı