AMD 990XA Sistemi Upgrade Mi Yoksa Yeni Sistem Mi Bütçe 3000TL

Batuhan05

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Sistemim:
  • Anakart: Gıgabyte 990XA-UD3
  • İşlemci: AMD FX 6100 Stok Fan
  • Hardisk: Seagate Barracuda 500Gb 7200Rpm
  • Kasa: Asus Vento Tak-52 400W güç kaynağı
  • Ekran Kartı: PowerColor HD6570
  • RAM: KHX1600C9D3/4G 4GB 512M x 64-Bit DDR3-1600 CL9 240-Pin DIMM
AMD işlemci almak istemiyorum. Hep bir sorun. Oyunu açıyorum 1 saat sonra oyun donuyor, kapatmak zorunda kalıyorum. AMD işlemci önerecekseniz İntel işlemci önermenizi tavsiye ederim. SSD almalı mı, karar veremedim. Açılış hızından şikayetçiyim sizce almalı mıyım ?

Bir önceki açtığım konuda bütçem düşüktü. 2000tl bütçem vardı amcam bende yardım ederim deyince 3000TL ye çıktı.

Bu arada monitörüm 1366x768 Vga

Son düzenleme:
Gigabyte'nin mosfet soğutuculu H97 anakartlarına bakabilirsiniz. Yanina İ5 4690 alabilirsiniz. Artan bütçeye GTX 980 alabilir ya da R9 300 serisinin oturmasını bekleyebilirsiniz.
Alternatif olarak FX 8320 ve güzel bir kule tipi soğutma alıp GTX 980 alabilirsiniz. Ben de AMD kullanıyorum ve pek tavsiye etmiyorum ama güzel bir soğutucu kullanırsanız kapanma ve tıkanma sorunları olmaz.

Ben böyle bir sistem topladım sizce nasıl ? Sistemimi satıp yakın bir zamanda ssd almayı düşünüyorum.

Ekran Alıntısı.PNG

Kasaya o kadar para dökmene gerek yok kasan kalsın güç kaynağını değiştir. Şu modeli alabilirsin.
Yani almanız gerekenler işlemci, anakart, RAM ve ekran kartı onlarıda şöyle tercih edebilirsiniz.

Upgrade-3000.png

İsterseniz soğutucuyu sonradan ekleyebilirsiniz ki size tavsiyem öyle yapın zaten overclock'a hemen ihtiyacınız olmayacak. Bütçeyi aşamam derseniz daha ucuz bir GTX 970 modeli tercih edebilirsiniz.

Arkadaşlar ailemi ikna ederek bütçe 4100TL ye çıkmıştır. şimdi alalım daha sonrada para vermeyelim dediler.

İki sistem arasında kaldım.Sizce hangisi ?
Ekran Alıntısı 3.PNG
Ekran Alıntısı 2.PNG

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı