AMD A12 işlemci hızı nasıl sabitlenir?

Yer
İstanbul
AMD A12-9720p işlemcimin hızını K15tk adlı programla sabitledim. Base Clock'u 2.7 GHz. Base Clock'una sabitledim. 3 saat yük altında Max 77 dereceyi gördü. Oyunlarda FPS artışı oldu fakat K15tk programını açarken ekran donmaya başladı. Ben de kullanmayı bıraktım. Şimdi FPS yeniden düştü. Quickcpu'da Advanced CPU settings olmadığı için de çekebileceğim fazla bir ayar yok. Parkcontrol de pek fazla işe yaramıyor. ThrottleStop'u da işlemcim desteklemiyor. İşlemci hızım 2GHz'nin üstüne(2, 10 bile olur)sabitleyebileceğim bu saydığım programlar dışında bir program veya yöntem yok mudur?

Son düzenleyen: Moderatör:
AMD A12-9720p işlemcimin hızını K15tk adlı programla sabitledim. Base Clock'u 2.7 GHz. Base Clock'una sabitledim. 3 saat yük altında Max 77 dereceyi gördü. Oyunlarda FPS artışı oldu fakat K15tk programını açarken ekran donmaya başladı. Ben de kullanmayı bıraktım. Şimdi FPS yeniden düştü. Quickcpu'da Advanced CPU settings olmadığı için de çekebileceğim fazla bir ayar yok. Parkcontrol de pek fazla işe yaramıyor. ThrottleStop'u da işlemcim desteklemiyor. İşlemci hızım 2GHz'nin üstüne(2, 10 bile olur)sabitleyebileceğim bu saydığım programlar dışında bir program veya yöntem yok mudur?
Oc yaparsan hızı sabitleyemezsin, ama biostan yapmanı tavsiye ederim.

OC yaparsan hızı sabitleyemezsin, ama BIOS'tan yapmanı tavsiye ederim.

BIOS'um 5qcn20ww. BIOS'da overclock ayarlarını bulamadım. Çok basit bir BIOS, yapabileceğim pek fazla ayar yok. BIOS şuna benzer bir şey:

1617865180681.png

Notebook bioslarının çoğunda OC yapılamıyor. Stabillik istiyorsanız OC yapmsyın.

Evet OC değil stabillik istiyorum. Bunun bir yolu yok mu?
Notebook bioslarının çoğunda OC yapılamıyor. Stabillik istiyorsanız OC yapmsyın.

Ve ayrıca dahili ekran kartı kullanımı arttıkça da işlemci GHz'si düşüyor. Cidden garip.

1617884305024.png

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı