- Makaleler
- 13
Hocam eski kalıyor artık diye sanırım. Bilerek getirmiyorlar.5500XT'ye yarayan hiçbir güncelleme gelmiyor, güncellemenin anlamı var mı acaba?
Hocam eski kalıyor artık diye sanırım. Bilerek getirmiyorlar.5500XT'ye yarayan hiçbir güncelleme gelmiyor, güncellemenin anlamı var mı acaba?
Hocam imzamı atıyorum söylediklerinize. Şu forumda bunları söylediğim zaman linçleniyoruz ama gerçek bu. Diyorum ki kendimi bildim bileli Nvidia kullanıyorum ve bir kez bile bir hata yaşamadım. Ancak işlemci konusunda ilk defa AMD aldım 7600x ve hiç sıkıntı yaşamadım. İşlemci konusunda Intel'den daha iyiler bence soket desteğini uzun tutmaları vs. Örneğin ben 6700K kullanıyordum ve güncellemek istesem en fazla 7700K koyabiliyordum ve anakart ve işlemci ölü duruma düşüyordu. AMD'de bu durum yok. Ancak ekran kartında her türlü Nvidia. Ali Güngör hocanın açtığı şu konunun altındaki yorumlara bakın 6000 serisi AMD kartlarda bile ne kadar sorun yaşayan insan var. Hiç bir şeyin düzeldiği yok dediğiniz gibi.Kardeşim ben 5 yıldır AMD kartı alıp alıp satıyorum Nvidia alıyorum. Hiçbir düzelme yok emin olabilirsin bundan. Yazılım ekibine 144 Hz üstü monitörlerde bellek frekansı takılması var şunu düzeltin Nvidia'da bu sorun yok diyorum dedikleri cevap yüksek yenileme oranında frekans daha yüksekte çalışır takılırmış öyle diyorlar. Donanımı bu kadar iyi olup yazılımla heder olan böyle bir şey işte AMD. Allah'tan işlemcilerde sıkıntı yok. İşlemciler de yazılıma dayalı olsaydı düşünemiyorum bile. Gerçi chipset sürücüsünü sürekli güncelliyorlar AMD tarafında bu da farklı bir olay. Intel'de bu durum yok. Bir kere yüklüyorsun bir daha ne zaman yüklediğini hatırlamıyorsun. Çok kritik durumlarda güncelleme alıyor. Ekran kartı sürücüsü tarafında epey bir yol ilerlemesi lazım. Şimdi Allah var Nvidia taaa Voodoo zamanındaki mühendisler çalışıyordur ekibinde yani baya tecrübeli bir ekibi var. Ama bu da bir bahane değil çünkü benim anlamadığım kısım ATI zamanındaki çalışanlarını kovdu mu bu AMD? ATI'nın stabilitesini tutturamıyorlar.
AMD bunu sorun olarak görmediği için düzeltme yapmıyor. Bellek frekansı boşta yüksek çalışıyor dendiğinde bu bir sorun değil diyorlar bilen kullanıcı kendisi hallediyor bilmeyen ise zaten kartın boşta yüksek frekans çalışıp daha fazla güç harcadığından haberi olmuyor. Sorun CRU Monitör uygulamasını indirip blank lines'ı arttırınca düzeliyor.Kardeşim ben 5 yıldır AMD kartı alıp alıp satıyorum Nvidia alıyorum. Hiçbir düzelme yok emin olabilirsin bundan. Yazılım ekibine 144 Hz üstü monitörlerde bellek frekansı takılması var şunu düzeltin Nvidia'da bu sorun yok diyorum dedikleri cevap yüksek yenileme oranında frekans daha yüksekte çalışır takılırmış öyle diyorlar. Donanımı bu kadar iyi olup yazılımla heder olan böyle bir şey işte AMD. Allah'tan işlemcilerde sıkıntı yok. İşlemciler de yazılıma dayalı olsaydı düşünemiyorum bile. Gerçi chipset sürücüsünü sürekli güncelliyorlar AMD tarafında bu da farklı bir olay. Intel'de bu durum yok. Bir kere yüklüyorsun bir daha ne zaman yüklediğini hatırlamıyorsun. Çok kritik durumlarda güncelleme alıyor. Ekran kartı sürücüsü tarafında epey bir yol ilerlemesi lazım. Şimdi Allah var Nvidia taaa Voodoo zamanındaki mühendisler çalışıyordur ekibinde yani baya tecrübeli bir ekibi var. Ama bu da bir bahane değil çünkü benim anlamadığım kısım ATI zamanındaki çalışanlarını kovdu mu bu AMD? ATI'nın stabilitesini tutturamıyorlar.
Kardeşim ben 5 yıldır AMD kartı alıp alıp satıyorum NVIDIA alıyorum. Hiçbir düzelme yok emin olabilirsin bundan. Yazılım ekibine 144 Hz üstü monitörlerde bellek frekansı takılması var şunu düzeltin NVIDIA'da bu sorun yok diyorum dedikleri cevap yüksek yenileme oranında frekans daha yüksekte çalışır takılır mış öyle diyorlar. Donanımı bu kadar iyi olup yazılımla heder olan böyle bir şey işte AMD. Allah'tan işlemcilerde sıkıntı yok. İşlemciler de yazılıma dayalı olsaydı düşünemiyorum bile. Gerçi chipset sürücüsünü sürekli güncelliyorlar AMD tarafında bu da farklı bir olay. Intel'de bu durum yok. Bir kere yüklüyorsun bir daha ne zaman yüklediğini hatırlamıyorsun. Çok kritik durumlarda güncelleme alıyor. Ekran kartı sürücüsü tarafında epey bir yol ilerlemesi lazım. Şimdi Allah var NVIDIA taaa voodoo zamanındaki mühendisler çalışıyordur ekibinde yani bayağı tecrübeli bir ekibi var. Ama bu da bir bahane değil çünkü benim anlamadığım kısım ATI zamanındaki çalışanlarını kovdu mu bu AMD? atının stabilitesini tutturamıyorlar.
Tarayıcıda mı?5700XT'de pencere geçişlerinde hala beyaz ekranlı flashlar patlıyor. Kaç aydır bu sıkıntı var , takan yok. Bütçe çok sıkıntıda değilse AMD alırken 17 kez düşünün.
Bütün pencere geçişlerinde.Tarayıcıda mı?
Bu sorun Nvidia'da da vardı. Çözüm olarak Windows MPO kapatın demişler. Aşağıdan MPO Disable Reg'i indirip bilgisayarı yeniden başlatıp dener misin?Bütün pencere geçişlerinde.
Bu mantıkla NVIDIA yerine AMD ekran kartı tercih ettim zaten. 16GB VRAM, macOS vanilla desteği ve daha öncesinde de AMD kullanıp hata almamamdan ötürü. 8GB VRAM 3070Ti'lı sistem çekmiş olsam 2K Ultra nasıl oynayacaktım? SAM açarak yine AAA'da kurtarıyorum. 8GB VRAM ile olacak iş değil.Örneğin ben 6700K kullanıyordum ve güncellemek istesem en fazla 7700K koyabiliyordum. Anakart ve işlemci ölü duruma düşüyordu. AMD'de bu durum yok.
Fark ettiniz mi? Bilmem, NVIDIA çok sıkıcı, AMD sürekli her güncellemede acaba bu sefer ne oldu? Diye sorduruyor, NVIDIA da ise hiç heyecan yok acaba bir şeyi bozdular mı diye, çok zevkli benim için.
-Sorun yaşamıyorum-
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.