AMD Adrenalin Edition sürücü sonrası fare donma sorunu

Aynı ekran kartı modeline sahibim. Aynı sıkıntı bende de var, işin garibi AMD Catalyst Control Center yüklü iken açılmayan (kasmaktan oynanmayacak derecede olan) oyunlar Radeon Software adrenalin varken açılıyor. O yüzden eski sürüme dönmek istemiyorum ama bu şekilde de sinir hastası oluyorum

Daha önce de deneyip çaresizlikten mecburen eski versiyona dönmüştüm umarım bu sefer yardımcı olacak birisi çıkar.

Son Düzenleme: Aygıt Yöneticisine Girip Radeon R5 M330 Sürücüsünü Otomatik Olarak Güncelleştirdim ve Problem Çözüldü daha önce denediğimde eski sürüm geliyordu, Bende problem halloldu umarım sizin sorununuz da bu yolla çözülür.
ALLAH Senden RAZI Olsun Ne Muradın Varsa Versin İnşallah İşlerin İyi Gider Sayende Sorun Çözüldü Arkadaşlar R4 Graphic Kartım Var Sorunu Çözdüm. "celal3" Adlı Kişiyi Okuyup Yapabilirsiniz.

Aynı ekran kartı modeline sahibim. Aynı sıkıntı bende de var, işin garibi AMD Catalyst Control Center yüklü iken açılmayan (kasmaktan oynanmayacak derecede olan) oyunlar Radeon Software adrenalin varken açılıyor. O yüzden eski sürüme dönmek istemiyorum ama bu şekilde de sinir hastası oluyorum

Daha önce de deneyip çaresizlikten mecburen eski versiyona dönmüştüm umarım bu sefer yardımcı olacak birisi çıkar.

Son Düzenleme: Aygıt Yöneticisine Girip Radeon R5 M330 Sürücüsünü Otomatik Olarak Güncelleştirdim ve Problem Çözüldü daha önce denediğimde eski sürüm geliyordu, Bende problem halloldu umarım sizin sorununuz da bu yolla çözülür.

Konuyu biraz hortlatıyorum ama, otomatik güncellemeden kastınız windows update ile yapılanlar mı? Ben hala uğraşıyorum bu problemle :(

Kardes bendede oldu ben eski sürüme döndüm düzeldi nasıl dönerim. Dersen bunu yap
bilgisayar özellikleri aç / aygıt yöneticisi / görüntü bagdastiricisi tıkla ekran kartin yazcak tıkla gelen yerden sürücü de yukardan sürücü güncelleştir de / güncel sürüm yazılımını otomatik ara de cozulmustur
lan bu seferde sağ tıklayınca amd radeon yok napcam lan bennn
lan bu seferde sağ tıklayınca amd radeon yok napcam lan bennn
Allah razı olsun gta 5 kasarken artık yağ gibi akıyor kusura bakma DENEYİN SÜER LANNN! akıyor gta 5 laaaaaaaaaaaaaaaaaan

Son düzenleme:
Bu sorun bende de var ya. Bir önceki seferde sorun harddiskim ile ilgiliymiş, AMD 'nin bu sürücüsünü kurmuştum ben daha sonra yeniden başlat dediler bende tamam dedim ondan sonra frem 3 saniyede 1 takılmaya başladı.Bilgisiyarım'a sağ tık yapıp yönete geldim görüntü bağdaştırıcılarından AMD Radeon Graphics seçeneğinin bir önceki sürümünü yükledim ve sorun düzeldi. O zamanda uygulama çalışmıyor lütfen yardımcı olun.

2 Saniyede 1 donma sorununu bende yaşadım ve sorunu aşağıda anlattığım şekilde çözdüm. Tabi eski bir driver kullanmak üzücü ama başka bir çözüm ne yazık ki yok.
-Öncelikle DDU (Display Driver Uninstaller) ile ekran kartını temizleyelim.
-Sonra bilgisayarıma sağ tık yapıp özelliklere gelelim. Oradan sırayla gelişmiş sistem ayarları, donanım, aygıt yükleme ayarlarına gelelim ve otomatik driver güncellemelerini devre dışı bırakalım.
-Sonrasında aşağıda bıraktığım linkteki driverı kuralım. Sorunumuzu çözen şimdilik en iyi çözüm bu.
https://www.amd.com/en/support/kb/release-notes/rn-rad-win-17-2-1

Not: Bu problemi olup da daha güncel bir driver versiyonu kurmayı başaran varsa lütfen yazsın. No Man's Sky oyunu daha güncel bir versiyon istiyor çünkü.

Son düzenleme:
Sorunun bir çözümü yok. HP marka bir bilgisayarda bu sorunu yaşıyorsanız eski driverlar ile idare etmeniz gerek. AMD suçu HP'ye, HP ise AMD'ye atıyor. Yani bir çözümü yok. Olay fare donması değil, Windows donuyor. Değerlere bakarsanız anlarsınız.

Bilgisayarda geziyordum ekrana bildirim geldi ekran kartınızın yeni sürümü geldi diye, ben de güncelle dedim.
Güncelleme bitti. Güncellemeden sonra AMD Catalyst Control Center yerine AMD Radeon Software Adrenalin geldi. Bilgisayar donmaya başladı. Donmaya başladı derken fareyi hareket ettiriyorum dona dona gidiyor. Ben de düzelir ümidiyle yeniden başlattım ama olmadı. Yine aynı problem devam etti. Bu sefer AMD Radeon Software Adrenalin'i kaldırdım ve donma sorunu gitti. Bu sefer de ekran kartımda sorun oldu. Aygıtlarıma girdim ekran kartına baktığımda "sorun bildirdiğinden Windows bu aygıtı durdurdu." Yazıyordu. Bunun yüzünden oyunlarda kasma başladı ve bilgisayarımı televizyona bağlayamadım ekran kartı sorunlu olduğu için. AMD Radeon Software Adrenalin'i geri yükledim ve ekran kartı hatası gitti ve yerine yine donma sorunu geri geldi. Arada kaldım. Yardımcı olur musunuz lütfen?

• Ekran kartım: AMD Radeon R5 M330.
  • Windows 10 64 Bit.
CCC;
Eki Görüntüle 271840

Adrenalin;
Eki Görüntüle 271841

Görüntüler alıntıdır.

Biraz geç oluyor fakat bu benim de başıma geldi ekran kartım sizinkiyle aynı sonunda çözebildim %100 garanti veremem ama bende işe yaradı.
İlk olarak AMD'nin sitesinden ekran kartınıza uygun (R5 M330) Driver'ini kurun Driver'i kurarken dikkat etmeniz gereken şey şu: Önceki ekran kartı Driver'lerini kaldır gibi bir seçenek çıkıyor. Kurarken seçiyoruz (otomatik seçili oluyor sanırım), bu şekilde Driver'i kuruyoruz. Sonra yeniden başlatıyor bilgisayarı ve mouse donma sorunu oluyor. Bilgisayar açıldıktan sonra yeni indirdiğimiz Driver'i program kaldır üzerinden kaldırıyoruz (Denetim Masası). İndirdiğimiz .exe dosyasını da siliyoruz. Sonra bilgisayar yeniden başlatılıyor program kaldırıldığı için, bilgisayar açıldığında tekrar kendinize uygun .exe dosyasını indiriyoruz fakat çalıştırmıyoruz. Dosyayı masaüstüne atıyoruz ve bilgisayarı yeniden başlatıyoruz. Bilgisayar açıldığında .exe dosyasını çalıştırıp Driver'i kuracağız fakat burada dikkat edeceğimiz nokta şurası: Driver kurulurken bir aşamada size kurduktan sonra bilgisayarı yeniden başlat (önerilen) diye bir şık çıkıyor buradaki tiki kaldırıyoruz (kaldırmazsanız aynı sorun yine meydena geliyor) ve kuruyoruz. Windows size bildirim gönderebilir cihazın yeniden başlatılması gerekiyor diye fakat yeniden başlatmıyoruz ve sorunumuz düzelmiş oluyor. Bilgisayarın kendiliğinden yeniden başlamaması için Windows Update ayarlarından etkin saatleri bilgisayarı kullandığınız saat aralığında değiştirirseniz o saatlerde yeniden başlatmaz.
Umarım sorununuz çözülmüştür.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı