Çözüldü AMD Adrenalin uygulaması açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Windows 11 Pro (24H2)
| R5 5600 | EVGA 3060 Ti FTW3 ULTRA | MSI B550M-PRO-HDV | Goodram IRDM Pro 24GB | Exceria G2 512GB + Sandisk Plus 240GB + Toshiba 7200RMP 1TB | MSI A650BN 80+ Bronze | CORSAIR 500R

Lenovo R24e - Asus VP228HE - Gigabyte Aorus M2 - Aula S99 Retro - Gamenote H2002D - Gamesir Nova Lite
Ekran kartı
RX 480 4GB
Bugün birkaç saat önce Witcher 3 Next gen oynarken aniden WattMan yedim ve ekran kartı kendini devre dışı bıraktı. Alışkınım zaten bu duruma, o yüzden bilgisayarı yeniden başlattım her zamanki gibi ama bu sefer AMD Adrenalin açılmadı. Düz açmaya çalışınca hiçbir şey olmuyor, görev yöneticisinde baktığım zaman ise uygulama açılmaya çalışıp geri kapanıyor.

RX 480'e sahibim. (Windows 10 Pro) sorun varken 24.3.1 sürümü kullanıyordum. DDU ile silip 24.9.1 indirdim, işe yaramadı. Şu an 24.1.1 kurulu ve gene bozuk. Windows Update kapalı ve yetkisiz. Appdata klasöründe AMD/CN dosyalarını değiştirme taktiğini denedim hiçbir işe yaramadı. Kafam ütü masası gibi oldu sinirden.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Aygıt yöneticisinden ekran kartını devreye aldınız mı?
Şöyle küçük bir gelişme. Witcher 3 oynarken mavi ekran yedim ve sorun düzeldi. Genede tekrar olma ihtimali olduğundan ötürü bu dediğiniz yöntem nasıl yapılıyor anlatırsanız sevinirim. Ayrıca masaüstü bilgisayar kullanıyorum.
Başlata sağ tıklayıp aygıt yöneticisinden ekran kartını devreye almanız gerekmektedir. Akabinde bilgisayarı yeniden başlatmalısınız. Rx470 ile aynı problemi yaşıyorum ve çözümünü bulamadım 10 dakikada 1 olmak üzere hata yiyorum.

Başlata sağ tıklayıp aygıt yöneticisinden ekran kartını devreye almanız gerekmektedir. Akabinde bilgisayarı yeniden başlatmalısınız. Rx470 ile aynı problemi yaşıyorum ve çözümünü bulamadım 10 dakikada 1 olmak üzere hata yiyorum.
Ekran kartı sağ salim çalışıyor. Rahatlıkla oyunda oynamaya devam ediyorum ama Undervolt yaptığım için ihtiyacım var AMD'ya zımbırtısına. Ayrıca 50 defa yeniden başlatmıştım, hiçbir işe yaramıyor.

Aygıt yöneticisinden ekran kartını devreye aldınız mı?
Şöyle küçük bir gelişme. Witcher 3 oynarken mavi ekran yedim ve sorun düzeldi. Genede tekrar olma ihtimali olduğundan ötürü bu dediğiniz yöntem nasıl yapılıyor anlatırsanız sevinirim. Ayrıca masaüstü bilgisayar kullanıyorum.

Çözüm

Bende de tam olarak böyle başlamıştı. Tam olarak aşağıdaki başlat tuşuna sağ tık yaptığınızda aygıt yöneticisine girmeniz gerekmektedir. Akabinde ise görüntü bağdaştırıcıları kısmından ekran kartına sağ tık yapıp devreye al, etkinleştir tarzı bir butona basıp bilgisayarı yeniden başlatmanız gerekmektedir.

Bende de tam olarak böyle başlamıştı. Tam olarak aşağıdaki başlat tuşuna sağ tık yaptığınızda aygıt yöneticisine girmeniz gerekmektedir. Akabinde ise görüntü bağdaştırıcıları kısmından ekran kartına sağ tık yapıp devreye al, etkinleştir tarzı bir butona basıp bilgisayarı yeniden başlatmanız gerekmektedir.
Sorun mevcutken de devredeydi ekran kartı, hemde oyuna girerken sağ üstte AMD bildirimi bile gözüküyordu. Sadece uygulama açılmıyordu. Genede dediğinizi aklıma not aldım.

Zamanınız için teşekkür ederim.

Sorun mevcutken de devredeydi ekran kartı, hem de oyuna girerken sağ üstte AMD bildirimi bile gözüküyordu. Sadece uygulama açılmıyordu. Gene de dediğinizi aklıma not aldım.

Zamanınız için teşekkür ederim.

Rica ederim umarım yardımcı olur çünkü sorun bende böyle başlamıştı sonrasında ekran tamamen gidip yeniden başlatmam gerekiyordu sonrasında daha da sıklaştı bu olay.

Rica ederim umarım yardımcı olur çünkü sorun bende böyle başlamıştı sonrasında ekran tamamen gidip yeniden başlatmam gerekiyordu sonrasında daha da sıklaştı bu olay.
Böyle sorunlar olunca insanların neden Nvidia fanatiği olduklarını anlıyorum. Xiaomi firması telefon için ne ise pc için Amd.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı