Merhaba arkadaşlar yaklaşık 1 ay önce bir sistem toplama konusu açmıştım fakat proje değişikliğine gitmek zorunda kaldım. Dolar fiyatları dolayısı ve maddi durum nedeni ile bütçeyi düşürdüm. Uzun uzun araştırarak uygun fiyat ile bana oyun oynatacak ve mühendislik programlarını rahat açacak bir sistem toplamaya karar verdim. Bu bağlamda en mantıklısı bir APU sistem toplamak geldi. Çünkü ben üst seviye bir oyuncu değilim lol, Cs Go gibi oyunlar oynarım ve genelde NFS serisi ve Battlefield serisi oyunlar oynuyorum. Technopat sayesinde APU sistem ile bu oyunları düşük ve orta ayarlarda, Free to Play oyunları ise yüksek ayarlarda oynayabileceğimi öğrendim ve çok çok mantıklı geldi fiyat olsun performans olsun. Bende elimde hali hazırda bulunan kasamı uprage ederek işe başlayabileceğimi düşündüm. Şimdilik Anakart, İşlemci ve Psu alacağım daha sonra elime tekar para geçince güçlü bir ekran kartı ekleyerek uprage edeceğim. Şimdi gelelim toplayacağım sisteme; sistem ile ilgili zaten 4 parça toplayacağım için ve fm2+ soket alacağım için çok fazla bir ürün yelpazesi yok piyasada olabilicek en mantıklı ve ileriye dönük yatırımı seçmeye çalıştım önerilere açığım arkadaşlar sistem şöyle:
İşlemci:
AMD A10-7870K 3,9GHz APU 28nm 95W 528TL
Anakart:
MSI A88X-G45 Gaming 2400MHz(OC) 518TL
Ram:
Gskill Ripwaws (2x4GB)8GB 1866Mhz CL9 230TL(alındı)
SSD:
Sandisk Ultra II 240GB (550MB/s-500MB/s) 300TL
PSu:
Codegen SX500 500W 80+Bronze 160TL
Toplam: 1753TL
NOT:Kasa, Disk vb. bileşenler zaten hali hazırda var arkadaşlar.
Edit. Ankart olarak eğer pahalı diyorsanız
Bunu da alabilirim.
Arkadaşlar bir sorum olacak bu işlemci ileride R9 285 GTX960 gibi bir ekran kartı taksam darboğaz yapar mı?
Teşekkürler.