Eğer Almadıysanız parçaları bu şekilde değiştirebilirsiniz.Merhaba arkadaşlar yaklaşık 1 ay önce bir sistem toplama konusu açmıştım fakat proje değişikliğine gitmek zorunda kaldım. Dolar fiyatları dolayısı ve maddi durum nedeni ile bütçeyi düşürdüm. Uzun uzun araştırarak uygun fiyat ile bana oyun oynatacak ve mühendislik programlarını rahat açacak bir sistem toplamaya karar verdim. Bu bağlamda en mantıklısı bir APU sistem toplamak geldi. Çünkü ben üst seviye bir oyuncu değilim lol, Cs Go gibi oyunlar oynarım ve genelde NFS serisi ve Battlefield serisi oyunlar oynuyorum. Technopat sayesinde APU sistem ile bu oyunları düşük ve orta ayarlarda, Free to Play oyunları ise yüksek ayarlarda oynayabileceğimi öğrendim ve çok çok mantıklı geldi fiyat olsun performans olsun. Bende elimde hali hazırda bulunan kasamı uprage ederek işe başlayabileceğimi düşündüm. Şimdilik Anakart, İşlemci ve Psu alacağım daha sonra elime tekar para geçince güçlü bir ekran kartı ekleyerek uprage edeceğim. Şimdi gelelim toplayacağım sisteme; sistem ile ilgili zaten 4 parça toplayacağım için ve fm2+ soket alacağım için çok fazla bir ürün yelpazesi yok piyasada olabilicek en mantıklı ve ileriye dönük yatırımı seçmeye çalıştım önerilere açığım arkadaşlar sistem şöyle:
İşlemci: AMD A10-7870K 3,9GHz APU 28nm 95W 528TL
Anakart: MSI A88X-G45 Gaming 2400MHz(OC) 518TL
Ram: Gskill Ripwaws (2x4GB)8GB 1866Mhz CL9 230TL(alındı)
SSD: Sandisk Ultra II 240GB (550MB/s-500MB/s) 300TL
PSu: Codegen SX500 500W 80+Bronze 160TL
Toplam: 1753TL
NOT:Kasa, Disk vb. bileşenler zaten hali hazırda var arkadaşlar.
Edit. Ankart olarak eğer pahalı diyorsanız Bunu da alabilirim.
Arkadaşlar bir sorum olacak bu işlemci ileride R9 285 GTX960 gibi bir ekran kartı taksam darboğaz yapar mı?
Teşekkürler.
SSD tabi ki de şart değil. Ben ssd kullanmak istedğim için kesinlikle olmalı dedimYa aklıma takılan şu APU sistem için illa ki SSD gerekiyor mu , o olmadan olmaz mı ?
Hocam Fx sisteme ekran kartıda gerekeceği için fiyat yükseliyor ki o işlemcinin de fiyatı daha yüksek. Mühendislik uygulamalarında ne gibi bir yetersizlik olur acaba paylaşırsanız sevinirim.Araştırdığım heryerde apu işlemcilerin mühendislik uygulamalarında yetersiz kalacağı şeklinde ortak bir düşünce olduğunu gördüm , bence fx 8300 tabanlı bir sistem daha mantıklı olacaktır yada intel tabanlı. Ayrıca psu başka bir marka alınmalı.
Ben çok araştırdım heryerde apu işlemciler mühendislik uygulamalarında yetersiz kalır şeklinde yorumlar aldım. İnanın detayı nedir bende tam olarak bilmiyorum. Açıkçası apu toplayarak risk almak istemedim sıkıntı olmaması için apu' dan vazgeçtim. Örneğin Autocad , SolidWorks, catia gibi programların sistem gereksinimlerinde apulara yer verilmemiş. Bütçen nedir?SSD tabi ki de şart değil. Ben ssd kullanmak istedğim için kesinlikle olmalı dedim
Hocam Fx sisteme ekran kartıda gerekeceği için fiyat yükseliyor ki o işlemcinin de fiyatı daha yüksek. Mühendislik uygulamalarında ne gibi bir yetersizlik olur acaba paylaşırsanız sevinirim.
Teşekkürler
Olabilir çoğu kişi böyle söylediği için ben yetersiz kalır dedim ama ben o riski almak istemedim. Zaten 2-3 sene sonra kesinlikle bir apu sistem toplayacağım. Belki performansları dahada artar.Yetersiz kalma gibi bir durum olacağını sanmıyorum hocam 7870K işlemci olarak FX 8300 ile aşağı yukarı aynı performansı veriyor.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.