AMD Athlon 64 X2 3800+ 2.00 Ghz İşlemciye Fan

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Mesela bendeki stok soğutucuyla Yükte 90 dereceyi gördüm. Ama zaten boşta 45-50 derecelerde gezen bir işlemci için çokta fazla değil. Zaten fanlar 2500 devir anca atıyor.. Yani 3800+'nın ısınmasına takma kafayı. Hatta o küçük ucuz soğutucularla bile OC yapabilirsin. Ben Stok soğutucu ile OC yapacaktım fakat anakart işlemci FSB'sini Max. 21 veriyor. Zaten 21'de de 2.2 Stok hızında çalışıyor :D Ama benim işlemciyi 5GHz'e aşırtanlarda var. Babamın büroda 3800+ ve 4000+ var. Onları ise çok güzel OC yapabiliyorum :D

OC işini bende bu işlemciyle beceremedim. Hızını en azından 2.4 hiç olmadı 2.2 yapmayı düşünüyordum ama nasıl yapacağımı bilemediğim için kurcalamak istemedim. 102 derece olması sorun değil diyorsun yani. Benim için en büyük sorun minecraft oynarken ısınmadan dolayı takılmaya başlaması. Dota da mesela ısınsa bile takılma olmuyor o zaman sıkıntı yok. :) Ama yine de alacağım bir soğutucu belki dediğiniz gibi OC yaparım siz anlatırsanız nasıl yapacağımı. :D

• Overclocking Features
    Intelligent overclocking tools
    - ASUS O.C. Profile: overclocking configuration-sharing tool
    SFS (Stepless Frequency Selection)
    - FSB tuning from 200MHz up to 300MHz at 1MHz increment
    Overclocking Protection
    - ASUS C.P.R.(CPU Parameter Recall)​

Yazıyor. Otomatik OC ekranı gibi bir şey olmalı.

• Overclocking Features
    Intelligent overclocking tools
    - ASUS O.C. Profile: overclocking configuration-sharing tool
    SFS (Stepless Frequency Selection)
    - FSB tuning from 200MHz up to 300MHz at 1MHz increment
    Overclocking Protection
    - ASUS C.P.R.(CPU Parameter Recall)​

Yazıyor. Otomatik OC ekranı gibi bir şey olmalı.

Evet o menüleri biliyorum hatta bir miktar yaptım OC ancak 2.1 bile yapamadan sistem mavi ekran hatası veriyor. Onu analayamadım o yüzden eski haline getirdim. Orada ram frekans değerleri falan da vardı acaba orada mı bir yanlış yapıyorum diye düşündüm ellemedim. Şuan evde değilim bir aya kadar eve gidicem o zaman görüntülerle koyarım sizden yardım isterim. :)

Peki. Görüntüleri gördüğümüzde şuraları ayarla deriz :D

Teşekkür ederim ilginiz için. Acaba sizin içinde mahsuru yoksa steam id nizi öğrenebilir miyim? Ya da facebookta sizi bulabilir miyim? OC konusunda size ulaşmam daha kolay olur. Ben daha 500 mesajı geçemedim özel mesaj atamıyorum ama siz atabilirsiniz sanırım özel mesaj. Steam id ordan yazabilirsiniz.

Sizi ekledim Steam den. Yakariyi kabul edersiniz. Özel mesaj atamadığım için buradan bilgilendirdim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı