AMD Athlon x4 860k ısınma problemi

darbeeee

Hectopat
Daha fazla  
AMD Athlon x4 860k bir işlemciye sahibim. Sıcaklık programlarıyla ölçüm yaptığım zaman 120 derece sıcaklıkta çalıştığını gördüm işlemcinin. Bu sıcaklığın doğru olmadığını düşünyorum fakat doğru ölçümü nasıl yapacağımı bilmiyorum?

Son düzenleme:
Hangi marka anakart kullanıyorsan (Asrock ise A-Tuning, Msi ise Command Center vb.) resmi sitesinden uygun uygulamayı indirip işlemci boştayken kaç derece olduğunu görebilirsin. İşlemci yükteyken ise en doğru ölçümü amd overdrive programıyla yapabilirsin. Yükteyken thermal margin değeri maksimum çalışma sıcaklığına olan uzaklığı gösterir. Thermal margin değeri;
+10: Kabul edilebilir
+20: İyi
+30: Çok iyi
şeklinde değerlendirilir.

Stok soğutucu kullanıyorsan belli ki yetersiz geliyor, kasa içi hava sirkülasyonuda zayıf olabilir. Bunların üzerine yaz sıcağıda eklenince sıcaklığın bu kadar yüksek olması kaçınılmaz. Daha serin bir işlemci istiyorsan işlemci soğutucu ve kasana ek bir fan alabilirsin.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı