AMD cidden dendiği kadar ısınıyor mu?

TeCDeT

Hectopat
Yer
Warsaw
Merhaba.

Belli bir süredir PC toplama gibi bir fikrim var yaklaşık 12 yıllık laptop kullanıcısıyım (farklı farklı) ve kasa hakkında neredeyse hiç fikrim yoktu. Malum laptop fiyatları inanılmaz yüksek ve değmeyecek değerlerde. Kasa sistemine uzak olunca "kasam ısınıyor" dendiğinde çok şaşırıyordum yani nasıl olabilir o kadar fan ile vs. Neyse uzun süre araştırdım kafamda parçaları toplamaya başladım.

RTX 2070 gerçekten çok iyi ama RX 5700 XT ile oyun karşılaştırmasına baktığımda RX 5700 XT yaklaşık 10 FPS (farklı oyunlarda farklı değerler) fazla oluyor. Hem daha ucuz hem de daha fazla performans veriyor ama şunu öğrendim "ısınıyormuş" 90°C falan bahsediliyor.

AMD gerçekten insanların dediği kadar ısınıyor mu? Driver bakımından gerçekten kötü mü? NVIDIA daha fazla para verip başım ağrımasın mı demeliyim?

Intel (i-3 4. Nesil işlemci) ve NVIDIA (GT740M) kullanıcısıyım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hem daha ucuz hem de daha fazla performans veriyor ama şunu öğrendim "ısınıyormuş" 90°C falan bahsediliyor.
Bunu ekran kartı modeline bakarak söyleyebiliriz ki 90 dereceye falan da çıkmıyor.
Driver bakımından gerçekten kötü mü?
Yani, sorun yaşayan da var, "WHQL imzalı sürücüleri kullanıyorum, hiç sorunum olmadı "diyen de var.
Ama RX 5XXX serisi kartların sürücü sorunları büyük oranda çözüldü.

Hocam AMD işlemcide iyi. Fakat ekran kartında katetmesi gereken çok şey var. Sürekli Mavi ekran, FPS droplari, sürücü sorunları gibi sorunlarla uğraşmak istiyorsanız AMD Ekran kartı, kafam rahat olsun diyorsanız Nvidia
Sürekli mavi ekran, FOS dropları ve sürücü sorunları mı? RX 590 kullanıyorum bir kere olsun mavi ekran yemedim, FPS drobu yaşamadım.

Soruya dönecek olursak, gerektiği gibi havalandırılırsa ısınmıyor.

Merhaba.

Belli bir süredir PC toplama gibi bir fikrim var yaklaşık 12 yıllık laptop kullanıcısıyım (farklı farklı) ve kasa hakkında neredeyse hiç fikrim yoktu. Malum laptop fiyatları inanılmaz yüksek ve değmeyecek değerlerde. Kasa sistemine uzak olunca "kasam ısınıyor" dendiğinde çok şaşırıyordum yani nasıl olabilir o kadar fan ile vs. neyse uzun süre araştırdım kafamda parçaları toplamaya başladım.

RTX 2070 gerçekten çok iyi ama RX 5700 XT ile oyun karşılaştırmasına baktığımda RX 5700 XT yaklaşık 10 FPS (farklı oyunlarda farklı değerler) fazla oluyor. Hem daha ucuz hem de daha fazla performans veriyor ama şunu öğrendim "ısınıyormuş" 90°C falan bahsediliyor.

AMD gerçekten insanların dediği kadar ısınıyor mu? Driver bakımından gerçekten kötü mü? NVIDIA daha fazla para verip başım ağrımasın mı demeliyim?

Intel (i-3 4. nesil işlemci) ve NVIDIA (GT740M) kullanıcısıyım.

ASUS ROG STRIX RX 5700XT kullanıyorum neredeyse her oyunda Ultra ayarlarda ortalama 55 65 derece oynuyorum.

Sürekli mavi ekran, FOS dropları ve sürücü sorunları mı? RX 590 kullanıyorum bir kere olsun mavi ekran yemedim, FPS drobu yaşamadım.

Soruya dönecek olursak, gerektiği gibi havalandırılırsa ısınmıyor.
Arkadaş cikmasinin üstesinden uzun süre geçmiş ve problemleri halledilmis 500/400 serisi istese tamam. Burada yeni çıkmış ve hala sorunları olan 5000 serisinden bahsediyor. Yanlış uretilmis ve soğutucu blogu tam temas etmeyen 5***ler ısınıyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı