AMD CPU ve GPU'lar Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

GPU konusunda NVIDIA'dan kopamıyorum ama CPU konusunda fiyat performansa bakarım. Şu anda AMD kullanıyorum. Gelecek işlemcimi de o günün şartlarına göre F/P belirleyecek.

Hayır şu an Intel de AMD de önde değil. 13600K ile 7600X 13900k ile 7950X neredeyse aynı performansı veriyor. Sadece AMD biraz daha soket ömrü vadediyor.

Kanka 2 sistem kullandım diyorsun Intel'ı iyi kullanıp AMD de yanlış kullanmış olabilirsin?
Hocam anlama sorununuz mu var ryzen ve Intel sistemlerim oldu diyorum belki onlarca. Hepsinde amdyi kötü inteli iyi mi kullandım inanmak istediğiniz şekilde çevirmenize gerek yok.

Hayır şu an Intel de AMD de önde değil. 13600K ile 7600X 13900k ile 7950X neredeyse aynı performansı veriyor. Sadece AMD biraz daha soket ömrü vadediyor.

Oyun konusunda haklısınız. Fakat render konusunda kağıt üzerinde Intel AMD başbaşa gidiyor gibi görünse de pratikte AMD önde götürüyor. CPU render Engine'lerin çoğunda AMD çok ciddi başarı yakaladı. Intel daha fazla çekirdek sunsa bile performans konusunda bekleneni vermekte zorlanıyor.

Tam tersi oyunlar çoklu çekirdeye yönelmeye başlayınca dediğin işlemciler ölecek.

Son yıllarda AMD’nin CPU, NVIDIA’nın GPU konusundaki devrimsel yenilik ve geliştirmeleri azımsanmayacak noktada.

Genel olarak son yıllarda Intel CPU, AMD ise GPU konusunda “fiyat/performans” dengesini sağlamaya çalışarak bu açığı kapatmaya çalışıyor.

Rekabet her zaman son kullanıcıya fayda sağladığı için AMD öne geçtiği zaman “pahalı” Intel’de bariz bir şekilde bir fiyat kırılması yaşandı. AMD, NVIDIA’yı geçmeyi başarabilir ise de benzer bir kırılma yaşanacak.

Hiçbir firmayı körü körüne savunmaya gerek yok.

Son düzenleme:

Hatır tam zıttı yeni nesilde çekirdek sayısı yüzünden 13600K 7600X %50 performansla geçiyor bu fark 13900k işe 7950X arasında çok daha az %10 falan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…