AMD denildiği kadar sorunlu mu?

AMD sorunlu dönemi 5000 serisi kartlarda kaldı. Elbette zaman zaman sürücü problemleri olacaktır fakat bunu yaşamayan bir üretici var mı?
Hocam siz de tersini yaşamışsınız. Genelde işlemcisi sevilir ekran kartı sevilmez siz de ekran kartı sağlam gelmiş işlemci bozuk çıkmış :D
 
2013 yılından beri hem işlemci hem ekran kartı olarak AMD kullanıyorum. Bu serüvene Sapphire R9-280X Toxic ve FX-8350 ile başladım. 2021 yılında MSI RX 580 Armor Edition'a geçtim. 1 hafta önce ise Sapphire RX-7900 XTX Nitro+ Vapor ve Ryzen 7 7800x3d ikilisne geçtim. 10 yıllık maceramda sadece 2 kere Wattman hatasıyla karşılaştım. Bu hataları Witcher 3 Next Gen ve Darksiders 3'te gördüm. İki oyunun ortak özellikleri çıktıkları dönemde berbat optimizasyona sahip olmaları. Bu oyunlarda kullandığım kart RX-580'di.

İlginç bir şekilde Türkiye'de NVidia ve Intel'e karşı ekstra bir ilgi ve tolerans gösteriliyor. Yıllar öncesinin şehir efsaneleri olan "AMD çok ısınıyor.", "AMD'nin yazılımları kötü", "AMD fakir işi" vb. cümleler sanki günümüzde geçerliymiş gibi tekrar edilip duruyor. Hayatında AMD ürünü kullanmamış kişiler "AMD asla alınmaz." diye tavsiye veriyor.

Ben bu durumu Türk milletinin aşırı unutkan olmasıyla açıklıyorum. Eğer yanlışsam lütfen düzeltin ancak şu olayları yaşayan AMD miydi:

-Isınarak yanan ekran kartı serisi.
-Sadece mobil platform için üretilen ekran kartı serisi
-Uçuk bir fiyata "yeni seri" diye çıkartılan ancak bir önceki nesilden "ray tracing" dışında pek bir farkı olmayan seri.
-Bu uçuk fiyatlı seri çıktıktan çok kısa bir süre sonra neredeyse yarı fiyatına çıkan ve çok iyi performans gösteren ancak bu uçuk fiyatlı kartları milletin elinde patlatan seri.
-Millet nasıl olsa alıyor diyerek daha da yüksek fiyatlı ve yine bir öncekinden ahım şahım bir artısı olmayan seri.
-Kendi geliştirdikleri teknolojiyi geriye uyumlu olmaktan çıkartıp tamamen kapalı ekosisteme dönmek.

Model ve teknoloji ismi yazmama gerek bile yok çünkü herkes neler olduklarını biliyor. Sanki bunlar hiç yaşanmamış ve yaşanmaya devam etmeyecekmiş gibi "AMD çok sorunlu." deyip durmanın anlamı nedir? Evet AMD'nin de sorunları var ancak en azından çözmek için çaba gösteriyorlar ve bu sorunları halının altına süpürmüyorlar ya da fahiş fiyat politikası uygulamıyorlar. Tüm kullanıcıların erişebileceği teknolojiler üretmeye çalışıyorlar(FSR). Hem Nvidia hem de Intel'in tekel olmalarını engellemek için ellerinden geleni yapıyorlar.

Son olarak ta tarihteki en iyi ekran kartı olan GTX-1080Ti'yı üreten NVidia'nın o günden beri bu seviyeye çıkamaması ve hatta geriye gitmesi de düşündürücü. Acaba yapay zeka tarafına yönelme eğiliminde oldukları için mi bu durum yaşanıyor bilinmez.
 
GTX1660s kartım var RX6600 veya 6700XT'ye geçmeyi düşünüyorum sizce geçmeye değer mi AMD çok mu sorunlu 2030'a kadar çıkan oyunları medium 30 FPS oynayabilir miyim?

Kardeşim sen yorumlara vesaire takılma. AMD Intel'e nasıl çelme takıyorsa aynısını Nvidia'ya da yapabilir. Ben bu anası babası gibi şirketleri savunanları anlamıyorum zaten. Yahu bırakın AMD'de bir şeyler yapsın, kendini göstersin de bari Nvidia ile rekabet olsun. Rekabet her zaman yine bizlere kazandırır.

AMD 6000-7000 serilerinde sürücülerde vs. bir problem olacağını sanmıyorum. Kendimde yaklaşık 7-8 aydır 7900 XT kullanıyorum, tertemiz çalışıyor. FSR ile birlikte daha da iş ilerleyecektir. Çok düşünmeye gerek yok kafanda varsa al geç derim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı