Çözüldü AMD driver silinmiş

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
RAM
8+8 3000mhz Cl 16
SSD veya HDD modeli
240 GB SSD + 120 GB SSD (Windows) + 500 GB HDD
Ekran kartı
RX 570 4 GB
Anakart
A320M-S2H
İşlemci
Ryzen 5 1600 AF
Arkadaşlar PC'yi ilk açışımda açılmadı. Kasanın restart düğmesinden yeniden başlattım. Bu sefer açıldı ama düşük çözünürlükte açıldı. AMD software açmaya çalıştığımda ise bu görüntü ile karşılaştım. Canımı sıkmaya başladı artık bu AMD. Nasıl bir çare bulabilirim yardım eder misiniz?

IMG-20230409-WA0012.jpg

Çözüm
Arkadaşlar PC'yi ilk açışımda açılmadı. Kasanın restart düğmesinden yeniden başlattım. Bu sefer açıldı ama düşük çözünürlükte açıldı. AMD software açmaya çalıştığımda ise bu görüntü ile karşılaştım. Canımı sıkmaya başladı artık bu AMD. Nasıl bir çare bulabilirim yardım eder misiniz?

Eki Görüntüle 1733312

Windows Update ekran kartı sürücüsünü otomatik olarak güncellemiş. AMD Software ile uyumsuzluk yaşanmış bundan dolayı. Wub ile Windows güncellemelerini devre dışı bırakabilirsiniz. Ardından ekran kartınızı son sürüme güncelleyin.

Eki Görüntüle 1733312

Windows Update ekran kartı sürücüsünü otomatik olarak güncellemiş. AMD Software ile uyumsuzluk yaşanmış bundan dolayı. Wub ile Windows güncellemelerini devre dışı bırakabilirsiniz. Ardından ekran kartınızı son sürüme güncelleyin.

Çözüm
AMD'nin bir suçu yok her sistemde de olmuyor bu sorun senin sistemde Windows Update kendisi değiştirmiş driveri Radeon Software de o driveri desteklemediği bu uyarı geliyor.

Bu biraz AMD'den çok Windows'un halt yemesinden kaynaklanıyor. Yangından mal kaçırır gibi sürücü kurmaya çalışıyor. Hatta güncel sürücülerin üstüne bile sürücü kuruyor. DDU ile sürücüyü silerken DDU da Windows sürücüyü güncellemesin diye bir seçenek var onunla silip yenisini kurarsanız Windows kurmaz.

Hocam wub nedir, nasıl yapacağım?

Windows Update Blocker.

Ardından ise ekran kartı sürücünüzü manuel olarak resmi siteden yükleyin.

Hocam internet sitesinden dümdüz en son driveri indirin kurun sorunsuz kullanırsınız.

DDU ile kaldırıp sıfırdan kurmayı düşünüyordum. Böyle yapmayayım mı?

AMD'nin bir suçu yok her sistemde de olmuyor bu sorun senin sistemde Windows Update kendisi değiştirmiş driveri Radeon Software de o driveri desteklemediği bu uyarı geliyor.

Evet ben de nexpugnable isimli arkadaşım sayesinde öğrendim.

DDU ile kaldırıp sıfırdan kurmayı düşünüyordum. Böyle yapmayayım mı?

İşlemcinizin dahili grafikleri yok. DDU ile kaldırdıktan sonra görüntü alamayabilirsiniz. Alırsınız da Windows Update otomatik olarak tekrar eski bir sürüm yükledikten sonra. 😀 Kafasına göre bir şeyler yaptığı için Windows güncellemelerinden memnun değilim.

@Quistin'in dediği gibi direkt olarak yükleyebilirsiniz, güncellemeleri kapatmanız şart değil. Tekrar yaşamamanız için önerdim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı